Berik_onur
80+
- Reaksiyon skoru
- 4
İşlemci turbosunu kapatırsak ne olur herhangi bir sorun yaşarmıyım ?
Yaşamazsın sadece iyi bir soğutma varsa performans artışını kaybedersinİşlemci turbosunu kapatırsak ne olur herhangi bir sorun yaşarmıyım ?
İşlemci = Intel(R) Core(TM) i7-4700HQ CPU @ 2.40GHzSorun olmaz, stok frekansta çalışır istenilirse 3.9-4.0GHZ'a da sabitleyebilirsiniz.
Sisteminizi belirtiniz.
Macun yenilemesi şart ve bios'tan CPB'i kapatınız.İşlemci = Intel(R) Core(TM) i7-4700HQ CPU @ 2.40GHz
Ekran kartı = Nvidia GeFORCE 750M
Oyunlarda turboyu kapattığım halde sıcaklık 93 94 derecelerde Bilgisayarım laptop ve uzun süredir temizlenmedi macunu yenilenmedi o yüzden turboyu kapatıyorum . turbo açık olduğunda bilgisayar boşta turbo kullanıyor
Birde Son bir şey sorucam Valorant adlı oyunda fps drop yemem normal midir ?Macun yenilemesi şart ve bios'tan CPB'i kapatınız.
İnternetten anakart modelini aratıp CPB yerini bulabilirsiniz.
Isındığından dolayı kendini kısıtlar ve droplar meydana gelebilir, normal.Birde Son bir şey sorucam Valorant adlı oyunda fps drop yemem normal midir ?
Bunun önüne geçemez miyim ? Biostan CPB İ kapatırsam ne olur ?Isındığından dolayı kendini kısıtlar ve droplar meydana gelebilir, normal.
Çok yeterli gelmeyebilir sisteminiz.
CPB'i kapatırsanız kendini turbo boost frekansa çıkarmaz ve sabit GHZ'de kalır.Bunun önüne geçemez miyim ? Biostan CPB İ kapatırsam ne olur ?
Isındığından dolayı kendini kısıtlar ve droplar meydana gelebilir, normal.
Çok yeterli gelmeyebilir sisteminiz.
Teşekkür Ederim dediğiniz turbo boost olayı için uygulama kullanıyorum adı throttle stop o yüzden pek gerekli görmüyorum yinede fikriniz için teşekkürlerCPB'i kapatırsanız kendini turbo boost frekansa çıkarmaz ve sabit GHZ'de kalır.
Sıcaklıklarda da düşüşler olur.
Önüne geçme olayını bilmiyorum.
Anladım, en kısa zamanda macun yenilemesi yapın hocam.Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Teşekkür Ederim dediğiniz turbo boost olayı için uygulama kullanıyorum adı throttle stop o yüzden pek gerekli görmüyorum yinede fikriniz için teşekkürler
İyi GünlerAnladım, en kısa zamanda macun yenilemesi yapın hocam.
İyi günler, iyi forumlar ^^