Yardım İşlemci upgrade sonrası pc çalışmıyor.

Woonka

80+
Reaksiyon skoru
86
Merhabalar.
Daha önce Amd phenom x4 945 işlemci sini alarak pc mi upgrade yapmıştım. Şimdi bu işlemciyi satıp 1055t aldım. Taktım pc çalışıyor işlemci fanı dönüyor 2 saniye sonra kapanıyor sorun ne olabilir?

Normalde size anakartın üreticisinin sitesinden en güncel BIOS'u yükleyip öyle denemenizi söylerdim ancak Foxconn'un sitesi artık anakartlarla alakasız. Google'da arattığımda ürünün sitesi bile çıkmıyor. Eğer BIOS'u bulabilirseniz eski işlemcinizi takıp yeni BIOS'a geçtikten sonra yeni işlemciyi takın.

Klasik soruyu soracağım maalesef. Termal macun sürdünüz mü ?

Normalde size anakartın üreticisinin sitesinden en güncel BIOS'u yükleyip öyle denemenizi söylerdim ancak Foxconn'un sitesi artık anakartlarla alakasız. Google'da arattığımda ürünün sitesi bile çıkmıyor. Eğer BIOS'u bulabilirseniz eski işlemcinizi takıp yeni BIOS'a geçtikten sonra yeni işlemciyi takın.
Klasik soruyu soracağım maalesef. Termal macun sürdünüz mü ?
Evet tabii ki
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Biostan diyorsunuz eski işlemciyi sattım ne yapacam xd

Aldığınız işlemcinin bozuk olma ihtimali düşündünüz mü peki..
Foxconn bios update yapmak nerdeyse imkansız. Adamların siteleri tamamen değişti.

Foxconn bios update yapmak nerdeyse imkansız. Adamların siteleri tamamen değişti.

Foxconn Live Update programı var onu internetten bulup deneyebilirsin şansını belki onu bozmamışlarsa... !!

Foxconn Live Update programı var onu internetten bulup deneyebilirsin şansını belki onu bozmamışlarsa... !!

Evet çalışam sistemden söküp verdi

@Ouzkskn @crazyreign sanırım sorun güç kaynağında ; azıcık araştırdım anakartım 95W destekli gösteriyor işlemci 125W sorunun bu olduğunu düşündüm tekrar deniyim dedim ve çalıştı pc şaka gibi :D cpuz programından bakıyorum 125w çekiyor ve pc açık sanırım sorun güç kaynağında yetmiyor olabilir. fikirlerniz var ise paylaşırsanız sevinirim

@Ouzkskn @crazyreign sanırım sorun güç kaynağında ; azıcık araştırdım anakartım 95W destekli gösteriyor işlemci 125W sorunun bu olduğunu düşündüm tekrar deniyim dedim ve çalıştı PC şaka gibi :D cpuz programından bakıyorum 125w çekiyor ve PC açık sanırım sorun güç kaynağında yetmiyor olabilir. fikirlerniz var ise paylaşırsanız sevinirim
Aynen, ondan olabilir, kontrol etmemiştim. Ancak sorun güç kaynağında değildir, anakart desteklemiyordur. Tam emin değilim tabii ki.

Aynen, ondan olabilir, kontrol etmemiştim. Ancak sorun güç kaynağında değildir, anakart desteklemiyordur. Tam emin değilim tabii ki.
anakart desteklemese hiç açılmaz diye tahmin ediyorum şuan kullanıyorum ve 125W çekiyor daha önceden de böyle açılmamıştı pc eski işlemciyi kullanırken hiçte aklıma gelmedi yeni işlemciyi taktıktan sonra . Ben güç kaynağından düşünüyorum

anakart desteklemese hiç açılmaz diye tahmin ediyorum şuan kullanıyorum ve 125W çekiyor daha önceden de böyle açılmamıştı PC eski işlemciyi kullanırken hiçte aklıma gelmedi yeni işlemciyi taktıktan sonra . Ben güç kaynağından düşünüyorum
Sanmıyorum, güç kaynağı marka model nedir?

Geri