Deniycem hocam. Ssd sıkıntı yaratıyor gibi geliyor bana önceki ayarlardan. Ssd takılıyken ekran gelip biosa girse sorun çözülecek diye düşünüyorum zaten.Ram'leri ve SSD'yi çıkar BİOS'u sıfırla. BİOS'u sıfırladıktan sonra Ram ve SSD'yi takmadan O.C Profile gir orada Profil 1'e girip Save'le sonra kendi SSD ve Ram'ini taktıktan sonra O.C Profil 1'e girip Load dersen sıfırlı BİOS'u yüklemiş olursun.
ssd takılıyken ne yapıp ettiysem biosu sıfırlayamadım hocam. Ekran gelmiyor biosa sokmuyor.hocam bios pilini soktukten sonra guç tusuna biraz basılı tutup sonra bırakın tekrar takın pili
Tabi paylaşırım.@meth4sX denedikten sonra sonucu paylaşır mısın?
iyiymişde hocam ödül yazsanızda yazmasanızda zaten bilgili insanlar size yardım edecekti böyle başlıkları bidaha koymanıza gerek yok parayla cevap vermiyoruz nede olsa100 TL göndermeyi düşünüyorum.
bios pilini çıkarıp sıfırlanmıyor üstat ssd takılıyken. öyle bir durum var. bu dediğinizi flash bios seçeneğiyle yapmaya çalışabilirim ancak. Onu da ssd çıkarıp yapmam lazım muhtemelen çünkü ssd takılıyken cpu ışığı yanıyor.İşlemci ram ekran kartı ssd düzgün takılı olsun bios pilini çıkarıp 10 dk sonra takıp flash bellek ile
BaşlıkAMI BIOS
Sürüm7C02v3C
Çıkış Tarihi2022-01-18
Dosya Boyutu17.65 MB bu sürümü yüklemeyi denermisiniz
ssd takılıyken cpu ışığı yanıyor üstad işte. ne ekran var ne biosa sokuyor. m flash yaptırmaz yani.Bende de o tarz olmuştu 2 pc olunca rahatcana bios yüklüyordum flasha flash butonuyla yapmadım normal M flash seçerek yaptım
ah keşke o kadar basit olsaydı bu konuyu açmaya gerek kalmıyacaktıbios pilini çıkarıp 50 saniye 1 dakika kadar bekle sonra tak hocam.
@meth4sX denedikten sonra sonucu paylaşır mısın?
iyiymişde hocam ödül yazsanızda yazmasanızda zaten bilgili insanlar size yardım edecekti böyle başlıkları bidaha koymanıza gerek yok parayla cevap vermiyoruz nede olsa
İşlemci ram ekran kartı ssd düzgün takılı olsun bios pilini çıkarıp 10 dk sonra takıp flash bellek ile
BaşlıkAMI BIOS
Sürüm7C02v3C
Çıkış Tarihi2022-01-18
Dosya Boyutu17.65 MB bu sürümü yüklemeyi denermisiniz
Sorunu hallettim. Ramlerden kaynaklanıyormuş ne hikmetse. Daha önce yaptığım hata şuymuş '' Dört ram'den birini 2. slota takmıştım. O şekilde biosu sıfırlamıştım. Sonrasında diğer ramleri takarken zorlanacağım için 2. slottaki rami çıkarıp tekrar baştan 4'ünü de takmıştım. Bu şekilde yaptığımda cmos sıfırlatmıyor, cpu ışığı yanıyor ve biosu açtırmıyordu. ÇÖZÜM: Tüm ramleri söküp tek ram taktım. Biosu sıfırladıktan sonra 2. slotta duran rami yerinden çıkarmadan diğer ramleri ekleyip sistemi açınca cmos sıfırlandı tekrar fakat cpu tanımaz haline dönmedi. Anladığım kadarıyla ramleri çıkarıp takmadan biosu asla sıfırlayamıyorum. Not : ramleri çıkarıp 4'ünü birden takınca da bios sıfırlanmamıştı. Saçmalık içinde saçmalık. Yardımlarınız için çok teşekkürler umarım sizin de başınıza gelmezbios pilini çıkarıp 50 saniye 1 dakika kadar bekle sonra tak hocam.