Yeni hazir sistem aldim. ne oynarsam oyniyim islemci ve ekran karti %100e yakin degerlerde calisiyor. butun driverlar guncel ve bios ayarlarinda fan modlarini turboya aldim ama bununla alakali oldugunu düşünmüyorum. ayrica youtubeden izledigimde benimle ayni sistemi kullananlar csde en az 400 450 fps civari alirken ben 1280x960de bile 300 divari aliyorum.
Özellikler:
Galax RTX 4070
Ryzen 5 7600
Asus Prime B650M-R
Dostum bu çok sık yapılan bir olay ama neden yapılıyor anlamıyorum, FPS testini neden CS'de yapıyorsun? CS bugün 400 FPS alırken yarın bir guncelleme ile 250 fpslere düşebildiğin bir oyun. İkincisi işlemci ve ekran kartı kullanımın iyi, CS'de de düşük FPS almanın sebebi bence ayarları düşükte vesaire oynuyorsan ekran kartına yeterli yükü veremiyorsundur.
Ekran kartının %99-%100 lerde çalışmasını isteriz, bu yüzdeleri ekran kartını verimli şekilde kullandığımızı gösterir ve ekran kartına zararı yoktur. Bizim istemeyeceğimiz olay genellikle ekran kartının oyunlarda %90'ın altında çalışmasıdır, eğer %90'ın altında çalışıyorsa tam verimli çalışmıyor demektir. Peki nasıl tam verim alırsın? 4070 ekran kartın ile League of legends'tan tam verim alma ihtimalin yok, yani sen o ekran kartını LoL ile besleyemezsin, senin CS yerine çok sağlam bir RDR 2 gibi bir oyuna girip orada karşılaştırma yapman gerekiyor. Dediğimi anladın mı ? Ekran kartını çalıştırmaya yetecek , ağır oyunlar gerekiyor, cs'de sen hem orta grafiklere alıp, hemde 1280x960'da oynarsan drop dahi yersin, ekran kartın stabil çalışmaz, bir %70'de çalışır, bir %30'a düşer.. bizim istediğimiz stabil bir şekilde +%90'larda çalışmasıdır. Yani CS için söylemem gerekirse grafikleri fulle, ekran kartına olabildiğince yüklen ki stabilleşsin.