İşlemciler hakkinda soru

compaxe84

80+
Reaksiyon skoru
4
Merhabalar. Bilgisayarıma yeni parçalar alicam fakat aklima bir şey takıldı.
İ3 9100F adli işlemciye bakıyordum ve birden "islemci veri hızı" denilen özelliği gördüm. 2400mhz olduğunu belirtmişlerdi.
Aklima takilan ise şu. Yani takabilecegim ram hizi siniri 2400mhz mi? Yoksa 3200mhz ram taksam tam güç 3200mhz da çalışır mi? Cevaplarinizi bekliyorum.

Dostum işlemcinin bellek kontrolcüsünün desteklediği hıza pek takılma, anakart ne kadar destekliyorsa o kadar kullanabilirsin.
Yalnız o işlemci ile 3200 MHz frekansında RAM kullanmak için Z serisi chipsetli bir anakarta ihtiyacın var, o da işlemcinin kendisinden daha pahalı :D.
Diyeceğim o ki H ve B serisi chipsetli bir anakart alırsan 2400 MHz'de kullanmak zorundasın.

Dostum işlemcinin bellek kontrolcüsünün desteklediği hıza pek takılma, anakart ne kadar destekliyorsa o kadar kullanabilirsin.
Yalnız o işlemci ile 3200 MHz frekansında RAM kullanmak için Z serisi chipsetli bir anakarta ihtiyacın var, o da işlemcinin kendisinden daha pahalı :D.
Diyeceğim o ki H ve B serisi chipsetli bir anakart alırsan 2400 MHz'de kullanmak zorundasın.
Yeni öğreniyorum. İyi oldu söylediğiniz.

Anladım dostum. Önemli olan anakart yani. Ellerine sağlık.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,241,491
Üyeler
203,481
Son üye
furkiturkioyeah
Geri