Öneri İşlemcilerdeki Silikon Kalitesi

Reaksiyon skoru
34
İşlemcilerdeki silikon kalitesinin elektrik tüketimi sıcaklık ve oc gibi 3 başlığı doğrudan etkiledini biliyoruz.
Benim merak ettiğim şey işlemcimdeki silikonun kalitesi nasıl acaba bunu öğrenmenin bi yolu varmı belli başlı testlerle kıyaslayarak öğrenebilirmiyiz.

Hali hazır da bi sistemim var ryzen 5 5600 kullanıyorum mesela bunu silikon kalitesini nasıl öğrenebilirim?

bakarak göremezsin , herhangi bir yerdede yazmıyor. Şans işi maalesef.
Anca test yapabilirsin ama ne kadar doğru net bir şey diyemem

cpu z açtığın zaman E0 R0 gibi versiyonlar var silikon kalitesini buradan bakarak anlayabilirsin ama almadan göremezsin satıcı yazmaz ama genelde önemsizdir

İşlemcilerdeki silikon kalitesinin elektrik tüketimi sıcaklık ve oc gibi 3 başlığı doğrudan etkiledini biliyoruz.
Benim merak ettiğim şey işlemcimdeki silikonun kalitesi nasıl acaba bunu öğrenmenin bi yolu varmı belli başlı testlerle kıyaslayarak öğrenebilirmiyiz.

Hali hazır da bi sistemim var ryzen 5 5600 kullanıyorum mesela bunu silikon kalitesini nasıl öğrenebilirim?
karşılaştırma yapmadan anlayamazsın aynı işlemcide altın silikon veya patates silikon olduğunu karşılaştırmadan anlayamazsın çokda farketmiyo zaten yüzde 5 falan farkeder max

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,202,267
Üyeler
191,057
Son üye
kemalsen
Geri