İŞLEMCİM 90-95 DERECELERDE ÇALIŞIYOR

fan biraz kötü ama stok soğutmadan da kötü değildir yani 95 derece normal değil elinde daha sağlam fan varsa egzoz fan olarak tak
Hocam maalesef ki elinizdeki fan stok fandan da kötü, ürün yorumlarında dahi bunu belirtmişler, hatta birisinin işlemcisi 110 dereceye kadar çıkmış bu soğutucu ile. Stok fan çok daha iyi bu soğutucudan. Eğer ki gürültüyü sorun etmezseniz 2 senedir kullandığım Oleas s200 kule tipi soğutucuyu tavsiye ederim ama sesli biraz. Bütçe biraz daha artarsa bilindik markaların (noctua, aerocool vs.) Kule tipi soğutucuları tavsiye ederim.

Hocam maalesef ki elinizdeki fan stok fandan da kötü, ürün yorumlarında dahi bunu belirtmişler, hatta birisinin işlemcisi 110 dereceye kadar çıkmış bu soğutucu ile. Stok fan çok daha iyi bu soğutucudan. Eğer ki gürültüyü sorun etmezseniz 2 senedir kullandığım Oleas s200 kule tipi soğutucuyu tavsiye ederim ama sesli biraz. Bütçe biraz daha artarsa bilindik markaların (noctua, aerocool vs.) Kule tipi soğutucuları tavsiye ederim.
stok fandan bile kötüyse daha niye çıkartmışlar bu ürünü piyasaya :)

Yeni satın almış olduğum 2.el sistemde oyunlarda %30 %40 kullanımlarda işlemci sıcaklığım 90-95 civarlarında takılıyor ekran kartımda 80-85 aralarında takılıyor
SİSTEM ÖZELLİKLERİM
GTX 1660 SUPER OC
RYZEN 5 3600
MSİ A520M-A PRO
GSKİLL 2X8 3200MHZ CL18 RAM
İşlemcimde harici işlemci soğutucu fan bulunmakta kasanın ön panelinde 3 fan arkada bir egzoz fan ve işlemcinin fanı bulunuyor egzoz fan biraz yavaş çalışıyor ve galiba içeri hava üflüyor sizce ne yapmalıyım
biosta işlemci fan hızı ayarlama var yükselt ama sesli çalışır

stok fandan bile kötüyse daha niye çıkartmışlar
Anladığım kadarıyla ryzen 5 kullanıyorsunuz, eğer ryzen 3 olsa bu kadar ısınmayabilirdi ama ryzen 5 için yetersiz kalan bir fan gibi duruyor hocam sizinki. Stok fanlar üreticinin kendisi tarafından işlemcilerine göre üretildiği için bu tarz low profile soğutuculara göre biraz daha stabil çalışabiliyor maalesef ki

Yükseltiyoruz ama bir şey değişmiyor bende anlayamadım
termal iyi sürülmemiş olabilir.
ben 5600 stok fan + %100 fan hızında 60 derece filan kullanıyordum kasa yan camı açık.

Ayarlıyorum rpmini arttiriyorum ama fanda hicbir değişiklik yok
Peki msi centerdan gene manuel olarak %100'e çekince bi değişiklik oluyor mu?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Fanlar yoksa güç kaynağına mı bağlı yoksa anakarta mı

Yeni satın almış olduğum 2.el sistemde oyunlarda %30 %40 kullanımlarda işlemci sıcaklığım 90-95 civarlarında takılıyor ekran kartımda 80-85 aralarında takılıyor
SİSTEM ÖZELLİKLERİM
GTX 1660 SUPER OC
RYZEN 5 3600
MSİ A520M-A PRO
GSKİLL 2X8 3200MHZ CL18 RAM
İşlemcimde harici işlemci soğutucu fan bulunmakta kasanın ön panelinde 3 fan arkada bir egzoz fan ve işlemcinin fanı bulunuyor egzoz fan biraz yavaş çalışıyor ve galiba içeri hava üflüyor sizce ne yapmalıyım
Halihazırda kullanmış olduğun soğutucu bayağı kötü bir soğutucu ve değiştirmen gerekiyor. Bende Burst Assasin var birkaç ay önce aldım 5600 ile kullanıyorum, işlemci kışın tam yükte stok şekilde 50 dereceyi geçmiyordu konusu da var açmıştım burada. O tarz 6x6 borulu bir kule tipi tavsiye ederim hem yaz ayı da geldi sıcaklık değerleri iyice yükselecektir.

Peki msi centerdan gene manuel olarak %100'e çekince bi değişiklik oluyor mu?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Fanlar yoksa güç kaynağına mı bağlı yoksa anakarta mı
Bende ona bakacaktim birazdan yanıt vericem

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,094,683
Üyeler
174,017
Son üye
ahmetkarakoc2001