İŞLEMCİM 90-95 DERECELERDE ÇALIŞIYOR

Hocam o kasa dark galiba yanlış görmediysem darksa o fanların kötü olmaması lazım nereye bağlı o fanlar
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Halihazırda kullanmış olduğun soğutucu bayağı kötü bir soğutucu ve değiştirmen gerekiyor. Bende Burst Assasin var birkaç ay önce aldım 5600 ile kullanıyorum, işlemci kışın tam yükte stok şekilde 50 dereceyi geçmiyordu konusu da var açmıştım burada. O tarz 6x6 borulu bir kule tipi tavsiye ederim hem yaz ayı da geldi sıcaklık değerleri iyice yükselecektir.
Dark X123 yeterli olur hocam bu işlemciye fazla o soğutucu

Peki msi centerdan gene manuel olarak %100'e çekince bi değişiklik oluyor mu?

Fanlar yoksa güç kaynağına mı bağlı yoksa anakarta mı
Egzoz fan powera kule tipi anakarta bağlı hocam

Hocam o kasa dark galiba yanlış görmediysem darksa o fanların kötü olmaması lazım nereye bağlı o fanlar

Ben öyle kendi soğutucumdan örnek verdim daha uyguna işine yarayacak bir soğutucu bulabilirse hiç kaçırmasın tabii, Ama ilerde yükseltirim vs. gibi bir durum varsa 1000 - 1200 lira civarına almıştım ben o tarz bir şey alıp sorunu kökten halledebilir.

Halihazırda kullanmış olduğun soğutucu bayağı kötü bir soğutucu ve değiştirmen gerekiyor. Bende Burst Assasin var birkaç ay önce aldım 5600 ile kullanıyorum, işlemci kışın tam yükte stok şekilde 50 dereceyi geçmiyordu konusu da var açmıştım burada. O tarz 6x6 borulu bir kule tipi tavsiye ederim hem yaz ayı da geldi sıcaklık değerleri iyice yükselecektir.
Tavsiye için sağolun hocam

Doğrudur hocam kasa dark

Stok sogutucunun ayaği kırık geldiği için bir firma yerine bu sogutucuyu yollamışti. Kırık ayaklı stok sogutucu daha iyi soğutuyordu o derece 😅.

Ana sorun o soğutucu bana göre. Tabi macun yenilersen kasa fanlarını vs yükseltirsen yine 10 derece asagi cekilir diye düşünüyorum. Tabi bu sogutucuyu kullanıp memnun kalan vardır ki kagit ustunde sogutabilmesi lazim aslında.

Stok sogutucunun ayaği kırık geldiği için bir firma yerine bu sogutucuyu yollamışti. Kırık ayaklı stok sogutucu daha iyi soğutuyordu o derece 😅.

Ana sorun o soğutucu bana göre. Tabi macun yenilersen kasa fanlarını vs yükseltirsen yine 10 derece asagi cekilir diye düşünüyorum. Tabi bu sogutucuyu kullanıp memnun kalan vardır ki kagit ustunde sogutabilmesi lazim aslında.
İlk önceliğim kule tipini değiştirmek olacak o zaman ondan sonra ki sonuçlara göre başka adımlar uygularim

Hocam siz işlemci fanı değişin diyorsunuz ama ekran kartının dereceleri de normal değil

Hocam macun kurumuş bile olsa bu kadar ısınma normal değil gibi geldi çok mining mi yapıldı acaba
Hocam mining yapılsa performans düşüşü yaşanmaz mı çünkü herhangi bir performans değişikliği yok furmark testine sadece sıcaklık değerleri fazla

Şu linkteki soğutucu ve macunu alıp işlemcinize uygulayın. Hatta ekran kartını da söküp temizleyip onun macununu da değiştirin.

https://www.hepsiburada.com/arctic-mx-4-4g-spatulali-yuksek-perf-termal-macun-p-HBCV000004ZS0Z
Bunlar işimi görmeye yetermi hocam ne çaplı bir işi düşüşü sağlar birde ekran kartı macununu bir bilgisayarciya temizletsem ne kadar tutar tahmini

Hocam mining yapılsa performans düşüşü yaşanmaz mı çünkü herhangi bir performans değişikliği yok furmark testine sadece sıcaklık değerleri fazla

Bunlar işimi görmeye yetermi hocam ne çaplı bir işi düşüşü sağlar birde ekran kartı macununu bir bilgisayarciya temizletsem ne kadar tutar tahmini
Hocam elinizde stok fan var mı varsa bi onu takıp deneyin düşüş olacak mı

Ekran kartı derecesi de anormal geldi hocam performans düşüşü olur da sen performansının düşmediğini nerden biliyorsun peki

Ekran kartı derecesi de anormal geldi hocam performans düşüşü olur da sen performansının düşmediğini nerden biliyorsun peki
Belki işlemci çok ısındığından ekran kartını da ısıtıyor olabilir siz dark x123 soğutucusu ile mx-6 veya mx-4 alın öyle bir deneyin

Belki işlemci çok ısındığından ekran kartını da ısıtıyor olabilir siz dark x123 soğutucusu ile mx-6 veya mx-4 alın öyle bir deneyin
Hocam stok fan yok elimde performans olarakta internetten araştırdığım furmark sonuçlarını karşılaştırınca sadece ısı farkı var tabii ki sıcaklıktan dolayı performans etkileniyordur fakat bende işlemcinin sıcaklığından kaynaklandığını düşünüyorum ekran kartındaki sıcaklığın çünkü egzoz fanim pek performanslı çalışmıyor

Geri