İŞLEMCİM AŞIRI ISINIYOR

Reaksiyon skoru
0
LENOVO LEGİON LAPTOPUM VAR İ7 8750H RTX2060. Bilgisayarım bir anda oyun içerisinde işlemcisi aşırı ısınmaya başladı. Yazılımsal bir sorun olacağını düşünüyorum. Format attıktan sonra düzeldi ama birkaç gün sonra yine ısınmaya başladı ve bende termal macun değişimi ve iç temizlik için götürdüm. Bu işlemden sonra da fps de 20-30 arası bir artış oldu ama işlemcim hala 95 derecelerde. Boşta çalışırken 30-50 arasında ama oyuna girer girmez daha ana menüdeyken 90 üstüne sabitleniyor. Oyunu kapatır kapatmazda 50 60 lara düşüyor bir anda 90 lardan. Desteklerinii bekliyorum.

Formattan sonra düzelip, birkaç gün sonra tekrar ısınmaya başladı deyince aklıma yazılımsal olma ihtimali geldi ama. Yazılımsal olsa bile böyle bir ısı spike artışı olamaz. soğutucu bloğu veya fan odaklı düşünüyorum hala. Götürdüğünüz yere güveniyor musunuz? Bazıları doğru düzgün bakmıyor bile maalesef. Olmadı macun değişimini bir de siz yapın. Çok zor değil ama yapamam derseniz başka bir yere götürün diyeceğim de gene biraz masraf çıkar malesef.
Isınınca fanlar daha hızlı dönüyor mu? Gürültü olacak derecede sesini duyuyor musunuz?
Yakınlarda bios güncellemesi yaptınız mı? Bu olmadan hemen önce windows güncellemesi falan yaptınız mı?(windows güncellenirken birlikte intel microcode güncellemesi de gelmiş olabilir mi diye düşündüm de).
Gene bu sorun başlamadan evvel intel driver güncellemesi falan yaptınız mı?
HWINFO indirip CPU Package Power kaç Watt görünüyor bakabilir misiniz?
Lenovo Vantage yüklü mü? Hangi performans modunda kullanıyorsunuz?

Virüs olmasından şüphelendim, formatı Windows ayarlarından mı attınız, Windows USB'si hazırlayıp öyle mi attınız?
Windows USB'si ile baştan Windows kurmanızı öneririm, olmazsa da içini açıp temizleyin veya servise verin temizlesinler.

Geri