Yardım Işlemcim boşta 70 derece

Bosphorus

80+
Reaksiyon skoru
4
Merhabalar birkaç ay önce GameGaraj slayer r9t rtx 5060 ve ryzen 8945hx laptobu aldım bir sorun yoktu ancak şu sıralar boşta 70 72 derecelerde. war thunder maksimum ayarlarda 87 derece kötü olduğunu zannetmiyorum ama boşta 70 derecelerde olması sorun yardım lazım

Merhabalar birkaç ay önce GameGaraj slayer r9t rtx 5060 ve ryzen 8945hx laptobu aldım bir sorun yoktu ancak şu sıralar boşta 70 72 derecelerde. war thunder maksimum ayarlarda 87 derece kötü olduğunu zannetmiyorum ama boşta 70 derecelerde olması sorun yardım lazım
Kaç w kullanıyor bosta o önemli. Arka planda sürekli çalışan birseyler varsa işlemciye yük bindiriyordur. Performans modu daysan güç ayarlarından dengeli moda bakın. Cpu fan hızına bakın.

benim intel 12500h işlemci boşta 85 dereceydi seninki yine iyiymiş.

İşlemci watt kısıtlayan program var onu kullan 50-60 dereveye iniyor kayıpta olmuyor amd de

benim intel 12500h işlemci boşta 85 dereceydi seninki yine iyiymiş.

İşlemci watt kısıtlayan program var onu kullan 50-60 dereveye iniyor kayıpta olmuyor amd de
ama neden 70 derece daha bikaç aylık laptop ilk geldiğinde bu kadar sıcak değildi

ama neden 70 derece daha bikaç aylık laptop ilk geldiğinde bu kadar sıcak değildi
4 ihtimal var;
1) Yüksek Performans modunda
2) işlemciye binen arka planda çalışan çok uygulama var
3) Sessiz olması için lağtopun fan açmıyor
4) İşlemcin Intel gibi yüksek watt ısı değelerinde çalışıyor

4 ihtimal var;
1) üksek Performans modunda
2) işlemciye binen arka planda çalışan çok uygulama var
3) Sessiz olması için lağtopun fan açmıyor
4) İşlemcin Intel gibi yüksek watt ısı değelerinde çalışıyor
yüksek performans modunda doğru. arka planda çalışan uygulamaları nasıl kısıtlayabilirim

yüksek performans modunda doğru. arka planda çalışan uygulamaları nasıl kısıtlayabilirim
Görev yönetici başlangıç uygulamalarında kullanmadığın yada gereksiz olanları devre dışı bırak. bu uygulamalar kullanmasan bile Bilgisayar açıldından itibaren arka planda bastığın anda çalışmak için açıkmış gibi bekler
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Garantisi bittiyse eğer işlemci watt kısıtlayan programı kurmanızı tavsiye ederim.
(Bitmediyse de kurabilirsiniz ama watt değerini normalin üzerine çıakrtırsanız garanti devre dışı kalır. Ana aktına düşürmenizde sakınca yok)

Görev yönetici başlangıç uygulamalarında kullanmadığın yada gereksiz olanları devre dışı bırak. bu uygulamalar kullanmasan bile Bilgisayar açıldından itibaren arka planda bastığın anda çalışmak için açıkmış gibi bekler

Garantisi bittiyse eğer işlemci watt kısıtlayan programı kurmanızı tavsiye ederim.
(Bitmediyse de kurabilirsiniz ama watt değerini normalin üzerine çıakrtırsanız garanti devre dışı kalır. Ana aktına düşürmenizde sakınca yok)
garanti devam ediyor

birde şimdi güç ayarlarını açtım işlemci prize takılı iken minimum %80 kullanıma ayarlı
değiştirmem gerekir mi?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,158
Üyeler
185,685
Son üye
techxpay
Geri