Neler Yeni

Islemcim cok fazla isiniyor 95 derece

ramo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
235
İsim
Ramazan
5600x islemcim oyundayken 95 dereceleri goruyor ve kasa icinde sicakli hissediyorum bunu beni birazda olsa korkutuyor stok fan ile cozumu olan varmi sogutucuyu ay sonu veya diger ay alacam bu arada beni ne idare edebilir cozumlerinizi bekliyom kasa daha yeni temizlendi ve mx 4 macun suruldu (macun sahte degildi dikkat ettim)
Veya macunu yeniliyim mi tekrar bilgisi olan lutfen bilgi versin herhangi bi overclock yok
Kasa fanlarinin arti eksisi var midir fani ters donderirmi bilgisi olan varmi
Sistemim
5600x islemci
101m kasa
Rog strix 2060 super 8gb
500 samsung 860 ssd
Xpg core reactor 750 watt
B550 gaming plus anakart

Mırnav

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,749
İsim
SANANE
5600x islemcim oyundayken 95 dereceleri goruyor ve kasa icinde sicakli hissediyorum bunu beni birazda olsa korkutuyor stok fan ile cozumu olan varmi sogutucuyu ay sonu veya diger ay alacam bu arada beni ne idare edebilir cozumlerinizi bekliyom kasa daha yeni temizlendi ve mx 4 macun suruldu (macun sahte degildi dikkat ettim)
Veya macunu yeniliyim mi tekrar bilgisi olan lutfen bilgi versin herhangi bi overclock yok
Sistemim
5600x islemci
101m kasa
Rog strix 2060 super 8gb
500 samsung 860 ssd
B550 gaming plus anakart
Normal. . Çok ısınan bir işlemci.

• Beğen
Reaksiyonlar: ramo

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Bios ayarlarına gir. Oradan CPB core performance boos ayarını bul ve kapat. Temel hızda yani 3.7 ghz sabit çalışır oyunlarda biraz FPS düşüşü olur ama en azından 95 derecelere çıkmaz. İşlemci alıncaya kadar idare eder.

• Beğen

ramo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
235
İsim
Ramazan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bios ayarlarına gir. Oradan CPB core performance boos ayarını bul ve kapat. Temel hızda yani 3.7 ghz sabit çalışır oyunlarda biraz FPS düşüşü olur ama en azından 95 derecelere çıkmaz. İşlemci alıncaya kadar idare eder.
O ayari nasil yapabilirim biraz bilgisizim o konularda sadece bios girmeyi biliyorum

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Gir biosa sonra advanced kısmına gir ve fotoğraf at. Adım adım bulalım her marka modelde farklı yerde olabilir.

• Beğen

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,374
İsim
Hacı
Undervolt yapılabilir.

• Beğen

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Tmm pc yi soktuydum 5 dk takim atayim
Eğer b550 gaming edge ile aynı biosa sahipse Overclocking/Advanced CPU configuration/ AMD CBS / Core performans boos ayarını disable yap ve kaydedip çık.
Etiketlediğim konuyu oku oradaki soğutuculardan birini de alabilirsin para biriktirince.

• Beğen

-TheLosT

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
419
Bilmem ki neredeyim, belki de gördüğün her yerde ?
İsim
Tony Montana
Kasa fanlarinin arti eksisi var midir fani ters donderirmi bilgisi olan varmi
Sistemim
5600x islemci
101m kasa
Rog strix 2060 super 8gb
500 samsung 860 ssd
B550 gaming plus anakart
Aynı sorunu ben de yaşadım, UV yapmasını bilmiyorsan (ben de bilmiyorum) hava veya sıvı soğutma şart hocam. İşlemci güçlü ve çok ısınan bir işlemci olarak bilinir. Güçlü olduğundan dolayı malum olarak ısınıyor. 1-2 ay eğer bütçen yoksa kullanmaya devam edebilirsin ama ağır oyunları oynamamaya çalış hocam. Termal macun yenileyebilirsin fakat eğer yeni yenilediysen 1 ay falan olduysa hiç gerek yok, zamanında o işlemciyle 98 derecelere kadar gördüm.

• Beğen

ramo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
235
İsim
Ramazan
Undervolt yapılabilir.
Pek bilgimyok
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aynı sorunu ben de yaşadım, UV yapmasını bilmiyorsan (ben de bilmiyorum) hava veya sıvı soğutma şart hocam. İşlemci güçlü ve çok ısınan bir işlemci olarak bilinir. Güçlü olduğundan dolayı malum olarak ısınıyor. 1-2 ay eğer bütçen yoksa kullanmaya devam edebilirsin ama ağır oyunları oynamamaya çalış hocam. Termal macun yenileyebilirsin fakat eğer yeni yenilediysen 1 ay falan olduysa hiç gerek yok, zamanında o işlemciyle 98 derecelere kadar gördüm.
Bu pc yi sokup takarken pc acilmama ile karsilasiyorum neden olabilir sence

-TheLosT

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
419
Bilmem ki neredeyim, belki de gördüğün her yerde ?
İsim
Tony Montana
Pek bilgimyok
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu pc yi sokup takarken pc acilmama ile karsilasiyorum neden olabilir sence
Her türlü sorundan dolayı olabilir, etkeni öğrenmemiz için fotoğraf vs. lazım.

• Beğen
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,216
Üyeler
161,253
Son üye
emna
Top Bottom