Neler Yeni

İşlemcim inanılmaz ısınıyor

Bilgisayar Asus Tuf gaming F15
CPU (i5 11. Nesil)Aşşırı ısınıyor termal macun yenilettim(pedler yanmıştı onlar yerinede macun sürdük) soğutucu kullanıyorum ona rağmen
Battlefield1 de 90 derece altına inmiyor düşük grafiklerde bile
The forestı anlatmıyorum bile fanlar çıldırıyor en düşük grafiklerde bile 95 derece altına inmiyor
Ne yapmalıyım sorun termal pedlerde diyecekseniz şöyle bı durum var GPU RTX 3060. 95 WATT bu ekran kartı en zorlu oyunda bile 83 derece üstüne çıkmıyorken işlemci kafayı yiyor ne yapmalıyım

Dahası  
Reaksiyon skoru
121
İsim
Ali Dogan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Stok soğutucu yetmez. En az bi dark x127 gibi kule soğutucu lazım işlemciden bahsediyorsaniz.
Keşke Masaüstü olsa kankam ama laptop kullanıyorum

ozan2327

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
646
İsim
ozan başaran
pedler yerine macun sürülmez hocam asusun teknik desteğine danışın laptopunuza uyumlu termal pedlerin boyutunu öğrenin vramlere termal ped koyun. işlemciye kalitesiz macun ya da fazla macun sürülmüş olabilir güzel bi macun alıp tekrar yenileyin mx 6 alabilirsiniz

Dahası  
Reaksiyon skoru
121
İsim
Ali Dogan
Denetim masası Güç ayarlarından maksimum ve minimum işlemci kullanımını yüzde 98 olarak ayarla. İkisi de aynı değer olsun 100 haricinde.

pedler yerine macun sürülmez hocam asusun teknik desteğine danışın laptopunuza uyumlu termal pedlerin boyutunu öğrenin vramlere termal ped koyun. işlemciye kalitesiz macun ya da fazla macun sürülmüş olabilir güzel bi macun alıp tekrar yenileyin mx 6 alabilirsiniz
Mx6-4 ikisinden birinin sürüldüğünü hatırlıyorum Ay sonunda değiştirmeyi düşünüyorum ama sıcaklık düşmez diye korkuyorum çünkü pedler ekran kartını etkiliyor diye biliyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
121
İsim
Ali Dogan
İşe yaramazsa yüzde 95 e kadar sırayla birer rakam düş. İkisi de aynı olsun ama maksimum ve minimum

Denetim masası Güç ayarlarından maksimum ve minimum işlemci kullanımını yüzde 98 olarak ayarla. İkisi de aynı değer olsun 100 haricinde.
Yaparım ama işlemci ve zaten çok ısındığı için max performans veremiyor yani %90 ı geçmiyor kullanımı şöyle diyeyim bu işlemciye 45w güç gittiğinde 90°. Üstü

ozan2327

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
646
İsim
ozan başaran
Mx6-4 ikisinden birinin sürüldüğünü hatırlıyorum Ay sonunda değiştirmeyi düşünüyorum ama sıcaklık düşmez diye korkuyorum çünkü pedler ekran kartını etkiliyor diye biliyorum
dediğim gibi termal pedlerin boyutunu teknik desteğe danışmanız lazım. olması gerekenden kalın takarsanız soğutucu bloğu eğersiniz, olması gerekenden ince takarsınız vrame temas olmayacağından sıcaklıklar artar. macunu çok sürdüyseniz işlemcinin ısınması normal nohut buyuklugunde macun kullanmanız gerekiyordu

Dahası  
Reaksiyon skoru
121
İsim
Ali Dogan
Yaparım ama işlemci ve zaten çok ısındığı için max performans veremiyor yani %90 ı geçmiyor kullanımı şöyle diyeyim bu işlemciye 45w güç gittiğinde 90°. Üstü
Turbo hizi kapatır O ayar. Bahsettigin olay gerceklesmez. Tut ki gerçekleşti O zaman da, maksimum ve minimum u yüzde 85 olarak ayarla. Problem çıkmazsa birer birer arttır ama 100 olmasın kesinlikle.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,049,692
Üyeler
166,598
Son üye
ThePing
Top Bottom