İşlemcim ısınıyor

Benimde 2600x işlemcim 100 dereceye çıkıyor stres testinde ve 12.dk da oldu daha 30 dk falan olmamıştı bile
Dostum o sıcaklık fazla eğer overclock yapmadıysanız. Ben 40 dakikalık bir render boyunca (çekirdek hızı 3.8 in altında, 3.7 GHz civarında) hiç 90° üstüne ciddi şekilde çıktığını hatırlamıyorum. Kasanın tozunu alıp termal macunu yenilemekte fayda var.

Dostum o sıcaklık fazla eğer overclock yapmadıysanız. Ben 40 dakikalık bir render boyunca (çekirdek hızı 3.8 in altında, 3.7 GHz civarında) hiç 90° üstüne ciddi şekilde çıktığını hatırlamıyorum. Kasanın tozunu alıp termal macunu yenilemekte fayda var.
Daha 6 gün oldu toplayalı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

undervolt yaparak ısıyı düşürebilir siniz AMD vbios ile sanırım b450 anakartlarda ki işlemci ye verilen voltajı arttırmış
Msi anakartım var ve fazla fazla veriyor 1.4 verdi bi anda testin ortasında şok oldum

muhtemelen sıcaklık ondan kaynaklı 1.3 1.32 falan çekerseniz düzelir

En son Ryzen master ile biraz oynayıp 3.6ghz a çektim 76 80 derece max oldu ama sonra 4.2 ye çıkaramadım bende biosdan oc genie 4 açtım yarın bir daha test edeceğim bu haliyle umarim iner biraz da olsa

muhtemelen sıcaklık ondan kaynaklı 1.3 1.32 falan çekerseniz düzelir
Ryzen master üzerinden yapmayı denedim ancak işlemci sadece 3.6 da kalıyor asla yükselmiyor

macun yenilemedim ama yenilicem macundan dolayı 93 derece görmesi normal değil bence.

ettim tam oturmuş durumda
dostum fanı kontrol et toz içine toz dolmuşsa temizle

Öncelikle bilgisayarının içini nemli bir bezle(ıslak olmasın işte önceden ıslatıp bol bol sık) temizlemelisin ve termal macununu kontrol etmelisin fan sayısı yeterli gelmiyor olabilir işlemci sıcaklığının ne zamandan beri bu kadar yüksek olduğunu biliyor muyuz peki ?

Geri