Neler Yeni

İşlemcimi değiştirmeye değer mi ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
ismail yıldız
Hocam monitör 280 Hz falan değilse değmez değiştirmeye. Çünkü zaten 144-165hz monitörler 12100f e yetişemiyor CS Valo gibi oyunlarda. Ekran kartın da çok yüksek seviye bir kart değil. Sistemi toplu satıp yeni bir sistem alın bence 1-2 yıl sonra
Mesaj otomatik birleştirildi:

ddr5 sistemler şuan için sadece bana mı gereksiz geliyor hocam ram hızları 2 katına çıkmasına rağmen sanki aman aman geçmeye gerek yok gibi geliyor
Ddr5lerde aman aman bir şey yok şu an. Ddr4le hemen hemen aynı performansı alabiliyorsun. Bir iki yıla daha ihtiyacı var bence ddr5in

qnyb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
908
İsim
Güney
ddr5 sistemler şuan için sadece bana mı gereksiz geliyor hocam ram hızları 2 katına çıkmasına rağmen sanki aman aman geçmeye gerek yok gibi geliyor
Yeni nesil işlemci ve ekran kartı komboları için biraz gerekiyor aslında. Tabi yeni nesil bir ekran kartı almayacaksanız şuan hiç gereği yok.

Not: Gerekiyor derken şunu belirtmek istedim; Örnek veriyorum 4080 beslemek için 5800x3d almak yerinde 7700 hatta 7600 alarak bile o ekran kartını besleyebiliyorsun. Tabi bu da işlemcide fiyat avantajı, daha serin kullanım anlamına geliyor. Sonuçta 5800x3d de bir süre sonra yeni nesillerde overclock yapman gerekecek, bu da daha fazla soğutma performansı için daha iyi soğutucu kullanmanı (pahalı soğutucular) gerektirecektir.

Top Bottom