işlemcimi değiştirsem performansım artar mı

melihsan

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
437
işlemcim intel core 2 duo e4400 DDR 2 anakartım var 4 gb ram nivida 8600 gt 256 mb intel core 2 quad q8400 alsam daha iyi olurmu

Evet çok daha iyi olur. Çift çekirdekli işlemciden 4 çekirdekli bir işlemciye geçeceksin, büyük fark yaratır.

Hangi oyunu oynadığınıza bağlı ama yükseltme yapıyor iseniz her türlü fps artacaktır. Büyük bi artış beklememenizi tavsiye ederim.
cs go valorant
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Evet çok daha iyi olur. Çift çekirdekli işlemciden 4 çekirdekli bir işlemciye geçeceksin, büyük fark yaratır.
şimdiki işlemci cs go açmıyor bunu alırsam açarımı

Kral csgo biraz zor iki parçayı da ekran kartı ve işlemcini yükseltmen gerekiyor. Valorant hakkında pek bilgi sahibi değilim malesef.

cs go valorant
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

şimdiki işlemci cs go açmıyor bunu alırsam açarımı
Ekran kartın aşırı güçsüz, işlemci ile kurtarılabilir mi bilmiyorum.
Belki 800x600 çözünürlükte oynanabilir ancak zevk verir mi bilmiyorum.

Ekran kartın aşırı güçsüz, işlemci ile kurtarılabilir mi bilmiyorum.
Belki 800x600 çözünürlükte oynanabilir ancak zevk verir mi bilmiyorum.
ekran kartını çıkarsam işlemciye taksam olurmu

apu gibi yapsam bir adam e8400 PC satıyordu 800 TL ye ekran kartı yok onboard mış ben yapsam olurmu dahamı iyi olur
Daha kötü olur. E8400'ün içerisinde dahili grafik birimi yok çünkü Intel LGA 775 sokette işlemcilere ekran kartı koymamayı tercih etti.
Ancak G serisi anakartlarının içerisine onboard grafik birimleri koydu. Onlardan görüntü alınabilir ancak zevk verecek derecede oyun oynatmaz.
Mesela bende E8400 ve Gigabyte G33M-S2 vardı ve harici bir ekran kartı yoktu, anakartın içeindeki ekran kartıyla oyun oynamaya çalışıyordum.
LOL'de en düşük ayarlarda 20-30 FPS, Minecraft'ta Optifine varken ve chunklar 2'deyken bile 20 fps civarı alıyordum. Kısacası yetersiz.

Geri