Neler Yeni

İşlemcimi nasıl değiştirebilirim?

Emovic

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Emirhan Yılmaz
Ryzen 5 5600 var. Ryzen 7 5700x3D almak istiyorum.
MSI MPG B550 Gaming Plus anakarta uyuyor mu?
Uyuyorsa eğer sıvı soğutucum var nasıl değiştirebilirim?

boeasy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
559
İsim
Batuhan
Değişme nedenin nedir kardeşim?

boeasy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
559
İsim
Batuhan
Düşük fps alıyorum CS2 de 150-200 FPS alıyorum 360 hertz monitör var yırtılma oluyor
Ekran kartın nedir? Darboğaz var mı ona bir bakalım. Açıkçası ben AM5 platformu çıkmışken AM4'e yatırım yapmanın gereksiz olduğunu düşünüyorum.
Bu arada anakartın AM4 o işlemciyi destekliyor ama elindeki işlemciyi sökmeden biosu son sürüme yükseltmende fayda var.

Emovic

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Emirhan Yılmaz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ekran kartın nedir? Darboğaz var mı ona bir bakalım. Açıkçası ben AM5 platformu çıkmışken AM4'e yatırım yapmanın gereksiz olduğunu düşünüyorum.
RTX 3070 var AM5e geçmek için bütçem yok
Mesaj otomatik birleştirildi:

r5 5500 var aynı fpsi alıyorum senle o işlemcide sıkıntı var ben 4060ti ile kullanıyorum r5 5500
150ye düşmüyor da 180 280 arası geziyor

boeasy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
559
İsim
Batuhan
Grafik kalitesi her şey en yüksekte full ayarlarda mı bu şekilde? Muhtemelen %10'luk ufak bir darboğaz yaşıyorsun. İşlemci değişikliği senin için mantıklı olacaktır. 1080p'de işlemci kullanan oyunlarda darboğaz yaşaman normal. Ama idare ederim dersen. İleride AM5 geçebilirsin.

Son düzenleme:

Emovic

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Emirhan Yılmaz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Grafik kalitesi her şey en yüksekte full ayarlarda mı bu şekilde? Muhtemelen %10'luk ufak bir darboğaz yaşıyorsun.
Evet arkadaşımda da aynı işlemci var onda 3060 var benden 20 30 FPS fazla alıyor neden anlamadım

boeasy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
559
İsim
Batuhan
Evet arkadaşımda da aynı işlemci var onda 3060 var benden 20 30 FPS fazla alıyor neden anlamadım
İşlemcin ekran kartına göre düşük kalıyor işlemci kullanan oyunlarda darboğaz yaşıyorsun. İşlemci değiştirmen mantıklı. Öncelikle işlemciyi sökmeden bios güncellemesi yapman gerekiyor. Anakartı son bios sürümüne yükselt. Sonra bir tornavida ile anakarta işlemci üzerinde takılı olan sıvı soğutmanın vidalarını söküp işlemci ve sıvı soğutma plakası üzerindeki termal macunu pecete hafif nemli bir bez ile temizleyip. Yeni termal macun sürüp sıvı soğutmayı söktüğün gibi vidalayacaksın. Modelden modele vida sayısı vs değişiklik gösterebilir. Çok karışık geliyorsa sıvı soğutucu modelini youtubeye yazarak nasıl takıldığına bakıp tam tersi işlemi yaparak sökebilirsin inan hiç zor değil.

Emovic

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Emirhan Yılmaz
İşlemcin ekran kartına göre düşük kalıyor işlemci kullanan oyunlarda darboğaz yaşıyorsun. İşlemci değiştirmen mantıklı. Öncelikle işlemciyi sökmeden bios güncellemesi yapman gerekiyor. Anakartı son bios sürümüne yükselt.
Yükselttim onu hallettim ama benim hiç kasa sökme takma gibi deneyimim yok parayla yaptırıyordum şu an çok pahalı kendim yapabilir miyim sizce
Mesaj otomatik birleştirildi:

İşlemcin ekran kartına göre düşük kalıyor işlemci kullanan oyunlarda darboğaz yaşıyorsun. İşlemci değiştirmen mantıklı. Öncelikle işlemciyi sökmeden bios güncellemesi yapman gerekiyor. Anakartı son bios sürümüne yükselt. Sonra bir tornavida ile anakarta işlemci üzerinde takılı olan sıvı soğutmanın vidalarını söküp işlemci ve sıvı soğutma plakası üzerindeki termal macunu pecete hafif nemli bir bez ile temizleyip. Yeni termal macun sürüp sıvı soğutmayı söktüğün gibi vidalayacaksın. Modelden modele vida sayısı vs değişiklik gösterebilir. Çok karışık geliyorsa sıvı soğutucu modelini youtubeye yazarak nasıl takıldığına bakıp tam tersi işlemi yaparak sökebilirsin inan hiç zor değil.
Ekran kartıma undervolt yapmıştım fpsde çok etkisi olur mu test ettiğimde 5 10 fps fark vardı cs2 de çok fark eder mi acaba

boeasy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
559
İsim
Batuhan
Yükselttim onu hallettim ama benim hiç kasa sökme takma gibi deneyimim yok parayla yaptırıyordum şu an çok pahalı kendim yapabilir miyim sizce
Yaparsın yukarıda düzenleme yaptım. Sıvı soğutma modelini yazıp nasıl montaj yapıldığını izleyin. Sadece yapmanız gereken sıvı soğutmanın anakarta bağlı olan bloğunu sökmek komple kasadan sökmenize çıkarmanıza gerek yok. Fanlarla yada fan vidalarıyla işiniz yok. O kısımları silip süpürüp tozunu alsanız yeterli. O işlemde 5 dakika falan sürer kimi sıvı soğutma 2 vida ile işlemciye sabitleniyor kimisi 3-4 sökeceğiniz 3-4 vida sonrasında işlemci macunlarını temizleyip. Yeni taktığınız işlemciye termal macun sürüp söktüğünüz sıvı soğutma bloğunu tekrar geri vidalayacaksınız.

Yucx.meow

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Yücel
%10luk bir darboğaz hissedilmeyecek kadar az. Cs hala optimizasyonu iyi olan bir oyun değil. %10'luk bir darboğaz mevcut ama bir etken olduğunu düşünmüyorum ama işlemciyi değiştirmesinde fayda var. Dediğiniz gibi am4 tarafında mantıklı değil am5'e geçip işlemci değiştirmekte fayda var.

Top Bottom