İşlemcimi yaktım sandım.

Borsa Kaplanı

Cezalı
80+ Gold
En İyi Cevap
2
Reaksiyon skoru
9,688
Az önce kalp krizinden gidiyordum.
İşlemcim yandı sandım.
İşlemcime azıcık GHz vereyim dedirmiştim öncesinde. Denedim denedim, denedim. En sonunda en uygunu 1.30 voltaj 40 ratio sağladı. İşlemcimin stok soğutucusu biraz sorunlu tam oturtamıyorum, rahatsız oldum ve dedim işlemcim rahat etsin şunun voltajını düşüreyim. 1 voltaj 27 ratio girdim ve olan oldu. Açılmadı bilgisayar. Aslında açıldı fakat görüntü vermedi. Çabuk stres yapıyorum bu konuda. 3 tane monitörde denedim sonuç aynı açılmıyor. O stresle Bıos pilini çıkarmak aklıma gelmedi. Çıkarttım 10 dk bekledim düzeldi. Çok saçmaydı biliyorum.
Yazmayı unuttuğum asıl kısım;
İşlemciyi kaldırdığım zaman anakart soketinde 30 likadar pin kararmıştı. Ayrıca bu neden olmuştur? 1 voltaj 27 ratio da neden böyle olay oldu? Anakart pimlerim neden kararmış?

Son düzenleme:
Az önce kalp krizinden gidiyordum.
İşlemcim yandı sandım.
İşlemcime azıcık GHz vereyim dedirmiştim öncesinde. Denedim denedim, denedim. En sonunda en uygunu 1.30 voltaj 40 ratio sağladı. İşlemcimin stok soğutucusu biraz sorunlu tam oturtamıyorum, rahatsız oldum ve dedim işlemcim rahat etsin şunun voltajını düşüreyim. 1 voltaj 27 ratio girdim ve olan oldu. Açılmadı bilgisayar. Aslında açıldı fakat görüntü vermedi. Çabuk stres yapıyorum bu konuda. 3 tane monitörde denedim sonuç aynı açılmıyor. O stresle Bıos pilini çıkarmak aklıma gelmedi. Çıkarttım 10 dk bekledim düzeldi. Çok saçmaydı biliyorum.
Yazmayı unuttuğum asıl kısım;
İşlemciyi kaldırdığım zaman anakart soketinde 30 likadar pin kararmıştı. Ayrıca bu neden olmuştur? 1 voltaj 27 ratio da neden böyle olay oldu? Anakart pimlerim neden kararmış?
Uzun vadede kullanılan 1-2 sene civarı bilgisayarda pinlerin kararma durumu söz konusu olabiliyor. Simsiyah olmuyor tabi hafif bir kararma bu. Çünkü sürekli sıcağa maruz kalan pinlerden söz ediyoruz. Bunun bir zararı olmaz tabi. Ayrıca uv yaptığın işlemciyi de yakmazsın. İşlemci yeteri kadar elektrik alamadığı için bilgisayara görüntüyü veremedi. Fazla voltaj verirsen de bu sefer işlemci kendini kitler. Son üretilen işlemciler bu korumayı sağlıyor. Ama olur da fabrikadan silikonu kötü işlemci çıkar ve herhangi statik veya manuel fazla voltaj işlemciyi bozabilir. Biraz şans işi dostum. Dikkatli olmakta fayda var.

İşlemciyi değil de, belki anakarta zarar vermiş olabilirsiniz.
Hocam anakartı bir şekilde hallediler para bir şekilde toplanır. 2700 le aramda bir bağ var yanmasını hiç istemem. Anakartı B450 ile yenilerim S2H ile ama 2700 render da o kadar iyi ki.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Uzun vadede kullanılan 1-2 sene civarı bilgisayarda pinlerin kararma durumu söz konusu olabiliyor. Simsiyah olmuyor tabi hafif bir kararma bu. Çünkü sürekli sıcağa maruz kalan pinlerden söz ediyoruz. Bunun bir zararı olmaz tabi. Ayrıca uv yaptığın işlemciyi de yakmazsın. İşlemci yeteri kadar elektrik alamadığı için bilgisayara görüntüyü veremedi. Fazla voltaj verirsen de bu sefer işlemci kendini kitler. Son üretilen işlemciler bu korumayı sağlıyor. Ama olur da fabrikadan silikonu kötü işlemci çıkar ve herhangi statik veya manuel fazla voltaj işlemciyi bozabilir. Biraz şans işi dostum. Dikkatli olmakta fayda var.
2 sene dolacak. Çok teşekkürler çok güzel anlatmışsın içim rahatladı.

Hocam anakartı bir şekilde hallediler para bir şekilde toplanır. 2700 le aramda bir bağ var yanmasını hiç istemem. Anakartı B450 ile yenilerim S2H ile ama 2700 render da o kadar iyi ki.
Biliyorum, bende çok seviyorum bana ait olan şeyleri.
İçinde bulduğunuz durumu da kısmen yaşadım daha önce, Ah 3500x üzümlü kekim.
İşlemci silikon kaliteniz nedir bu arada?
Ona göre daha iyi OC olabilir.

Biliyorum, bende çok seviyorum bana ait olan şeyleri.
İçinde bulduğunuz durumu da kısmen yaşadım daha önce, Ah 3500x üzümlü kekim.
İşlemci silikon kaliteniz nedir bu arada?
Ona göre daha iyi OC olabilir.
Bende de 3500x var oyun konusunda mükemmel ama silikon konusunda sanayiciler çalışmış sanırım..

Silver Sample çıktı benim işlemci. 1.3 ile 4.4GHz açamıyor, stok fan ile 1.154 4GHz kullanıyorum.
Ben de uv denedim dostum hatta bir ara mükemmel mhz yakaladım baya baya uv yaptım 2 gün sonra pc kendi kendini kapatmalar açılmamalar mor ekranlar vermeye başlayınca bu işleri bıraktım. Boost performansıyla en doğal ne ise onu kullanıyorum. İçim de rahat daha girmiyorum bu konulara. 5 fps için bir şeylerin riskini almaktansa ultra ayarı high yaparak bu sorunu çözerim.

Ben sıcaklık ve gürültü yüzünden UV yaptım.
Belirttiğim voltaj ve değerler ile maksimum yükte 61, oyunlarda 55 civarı sıcaklık değeri alıyorum.
Ses ise yok denecek kadar az.

Hicbir fikrim yok. Nasıl öğrenebipirim? İlk çıktıgı dönem aldım.
CTR testi yapacaksınız @RevDeisDou

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,593
Üyeler
190,770
Son üye
farukelmaci
Geri