Işlemcimin sıcaklıgı normal mi?

Reaksiyon skoru
49
merhaba beyler sistemim şu şekilde
asus tuf 9070xt
7800x3d
32 gb cl 30 ram
msi coreliqud 360 vr 2 sogutma
1 tb ssd
850 watt gold psu msi
msi b650 gaming plus anakart
gametech prime v2 kasa

beyler işlemcim occt testinde yükte 89 derece oyunlarda %80 %90 kullanımda 80 derece bu sıcaklıklar normal mi? Kasada 7 adet fan içeriye üflüyor 3 adet fan sıcak havayı cıkartıyor.PC yeni toplandı.(egzoz fanını dışarıya hava vermesi için monte edemedim )

asus tuf 9070xt
7800x3d
32 gb cl 30 ram
1 tb ssd
850 watt gold psu msi
gametech prime v2 kasa

beyler işlemcim occt testinde yükte 89 derece oyunlarda %80 %90 kullanımda 80 derece bu sıcaklıklar normal mi? Kasada 7 adet fan içeriye üflüyor 3 adet fan sıcak havayı cıkartıyor.PC yeni toplandı.(egzoz fanını dışarıya hava vermesi için monte edemedim )
bana bir tık anormal geldi egzoz fanı takınca düzelebilir.

Bu sıcaklık soğutucuna göre bence fazla.

egzoz takılı zaten içeriye üflüyor ne yaptıysam dışarıya üflemesini sağlayamadım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ne yapmam lazım
Egzoz fanı ön yüz ters çevirsen yeter.

egzoz takılı zaten içeriye üflüyor ne yaptıysam dışarıya üflemesini sağlayamadım.

ne yapmam lazım
dışarıya üflemesi lazım yoksa böyle olması normal.

asus tuf 9070xt
7800x3d
32 gb cl 30 ram
1 tb ssd
850 watt gold psu msi
gametech prime v2 kasa

fazla bu sıcaklık fanları doğru bağladıktan sonra bir daha denermisin

3 fan zaten dışarı atıyorsa havayı sorun olmaz egzos tarafından ama takmakta fayda var macun ne kullandın ne kadar kullanıldı birde işlemci testlerine bak youtube da onlarda ne kadar oluyor oyunlarda occt tam yük bindirir oyunlardan daha fazla

3 fan zaten dışarı atıyorsa havayı sorun olmaz egzos tarafından ama takmakta fayda var macun ne kullandın ne kadar kullanıldı birde işlemci testlerine bak youtube da onlarda ne kadar oluyor oyunlarda occt tam yük bindirir oyunlardan daha fazla
Youtubedan baktım arada 10 15 derece fark var benimki baya yüksek.Egzoz fanını ters çevirdim kibrit ile duman tuttum gene içeriye çekiyor hava anlamadım kasam akvaryum kasa acaba o yüxden mi ısınıyor

fazla bu sıcaklık fanları doğru bağladıktan sonra bir daha denermisin
Bu şekilde sacece üst üçlü dışarıya atıyor egzozu ters çevirdim havayı gene içeri çekiyor

Ekler

• FB_IMG_1748732960960.webp
    FB_IMG_1748732960960.webp
    164.9 KB · Hit: 14
Youtubedan baktım arada 10 15 derece fark var benimki baya yüksek.Egzoz fanını ters çevirdim kibrit ile duman tuttum gene içeriye çekiyor hava anlamadım kasam akvaryum kasa acaba o yüxden mi ısınıyor

Bu şekilde sacece üst üçlü dışarıya atıyor egzozu ters çevirdim havayı gene içeri çekiyor
egzoz fan olduğuna eminmiyiz kasayla gelen fanlar içeri üfler

Geri