Neler Yeni

İşlemcinin %100nü nasıl kullanabilirim

NAİL NKR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
nail kuru
Herkese selam ben nail sevgili donanım arşivi forum üyeleri @Abdullah Hacıgül benim laptobum un işlemcisi hep en orta performansta çalışıyo ve ekran kartım paylaşımlı ram miktarı 6 GB ben ram lerden ekran kartına nasıl GB verebilirim ve işlemcinin herzaman nası tam GHz inde çalışmasını sağlayabilirim yazılımsal olarak veya donanımsal olarak fikirleriniz için çok teşekkürler

LineaTurco

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,102
İsim
Zeki Müren
Herkese selam ben nail sevgili donanım arşivi forum üyeleri @Abdullah Hacıgül benim laptobum un işlemcisi hep en orta performansta çalışıyo ve ekran kartım paylaşımlı ram miktarı 6 GB ben ram lerdennekran kartına nasıl GB verebilirim ve işlemcinin herzaman nası tam GHz inde çalışmasını sağlayabilirim yazılımsal olarak veya donanımsal olarak fikirleriniz için çok teşekkürler
Hocam tam kullanırsan darboğaz olur öyle çalışması iyi ekran kartını rahat besleyebilmesi iyi bir şey

NAİL NKR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
nail kuru
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam tam kullanırsan darboğaz olur öyle çalışması iyi ekran kartını rahat besleyebilmesi iyi bir şey
Ama darboğaz olursa ekran kartının işlemciye yaptığı bi darboğaz olursa benim FPS m bir ihtimal artacaktır veya tam tersi ama ben tam güçte çalışmasını istiyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bunu nasıl yapabilirim

İşlemci nedir?
Intel pentium @997

LineaTurco

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,102
İsim
Zeki Müren
Ama darboğaz olursa ekran kartının işlemciye yaptığı bi darboğaz olursa benim FPS m bir ihtimal artacaktır veya tam tersi ama ben tam güçte çalışmasını istiyorum

Bunu nasıl yapabilirim
Hocam illa tam güçte çalıştırmak istiyorsanız kesinlikle önermem ama işlemcinin GHz değerini düşürürsun hocam sen tender filan mı yapiyon oyun mu oynuyon onu söyle

Erdem Salih Taşcı

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,500
İsim
Erdem Salih Taşcı
Tam güç çalışması işlemcinin ne kadar yorulabileceğine bağlı. Siz tamamen tam yükte çalışmasını mı istiyorsunuz yoksa maksimum çalışabileceği hızda mı?

NAİL NKR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
nail kuru
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam illa tam güçte çalıştırmak istiyorsanız kesinlikle önermem ama işlemcinin GHz değerini düşürürsun hocam sen tender filan mı yapiyon oyun mu oynuyon onu söyle
Oyun oynuyor ama onunda tadını çıkarmak istiyom yani işlemcin 1.6 GHz ben bunun tam performansını kullanmak istiyorum

Tam güç çalışması işlemcinin ne kadar yorulabileceğine bağlı. Siz tamamen tam yükte çalışmasını mı istiyorsunuz yoksa maksimum çalışabileceği hızda mı?
Maksimum hız maksimum güçnyani ben 1.6 GHz nin 1,6 sını da kullanmak istiyorum

sami şahin

80+ Silver
En İyi Cevap
2
ne gerek var %100 çalışmasına demek zorlanmıyor işlemci %100 de çalışsın ve çok ısınır ses çıkartır

Erdem Salih Taşcı

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,500
İsim
Erdem Salih Taşcı
Oyun oynuyor ama onunda tadını çıkarmak istiyom yani işlemcin 1.6 GHz ben bunun tam performansını kullanmak istiyorum

Zaten sabit frekansta çalışan bir işlemci. Eğer oyun içi değerlerinizde sıkıntı yoksa alabileceğiniz en yüksek değerler onlardır. Hani %50'den %100'e çıkartsanız dahi öyle beklediğiniz bir artış olmayacak.

NAİL NKR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
nail kuru
Ve zaten nedense işlemci hiç yorulmuyo ısınmıyo kendini sabitliyo sanki ben bu sabitliği kırmak istiyorum

LineaTurco

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,102
İsim
Zeki Müren

Yav hocam bakın şimdi işlemci oyun için grafik işler ve ekran kartı bu grafiğin belli bir kısmını işleyebilir eğer işlemci tüm gücüyle işlediği grafiği ekran kartı çok rahat yansıtıyorsa o zaman darboğaz olur fakat şimdi işlemcinin rahatlıkla grafik işliyor ama ekran kartı bunu tamamını kullanarak zor yansitiyor işlemci neden daha çok çalışsın anlamadım

NAİL NKR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
nail kuru
ne gerek var %100 çalışmasına demek zorlanmıyor işlemci %100 de çalışsın ve çok ısınır ses çıkartır
İşte ısınmıyo zaten soğutma efsane imiş onu anladım e bu sonuçta soğuk çalışması ve tam güç çalışmaması mantıksız

Top Bottom