Neler Yeni

Çözüldü✓ İşlemciyi nasıl soğutabilirim?

LoserIl

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Öncelikle biraz karmaşık ve uzun bir konu sonuna kadar dikkatli okuyun lütfen. Teşekkür ederim.

Arkadaşlar şimdi ben bilgisayarımı yavaş yavaş yükseltmeyi düşünüyorum okuduğum için düzenli bir gelirim yok o yüzden direkt hazır sistem yerine yavaş yavaş sistemi komple değiştiriceğim. Haftaya yeni ekran kartı (rtx 4070 super) alacağım. Şuan işlemcim çok zayıf bir ekran kartı ile kullanmama rağmen 70 derecelerde geziyor. Seneye para biriktirebilirsem AM5 platformuna geçip ryzen 9000 serisinden bir şey almayı düşünüyorum. Sıvı soğutma almayı düşünüyorum 9000 serisi için ama şuanda alsam sıvı soğutma ömrü çok uzun değil zaten gereksiz bir yıl boyunca çalışmış olacak. Ekran kartını aldıktan sonra kasayı değiştirmeyi istiyorum kasa değişince psu da değişecek (kasa Nzxt h9, psu kesin değil 3500 liralık bir şey olcak). Şimdi alacağım sıvı soğutma ARCTIC Liquid Freezer II 360. Dediğim gibi bunu hem alacak param yok hem de gereksiz ömrünü kısaltmak istemiyorum o yüzden aklıma şöyle bir şey geldi: ben bunlardan sonra 9 tane yeni fan almayı düşünüyordum, eğer sıvı soğutma almazsam ve 10 fanlı nzxt h9 flow kullanırsam işlemcim ısınır mı (stok fanla). Kule tipi al demeyin idarelikte olsa gereksiz bir harcama olur gibi geliyor çünkü büyük ihtimalle 1 seneden uzun süre kullanmayacağım.
Kasayı ikinci el, 9 tane AsiaHorse Cosmiq fanı amazondan taksitli almayı düşünüyorum.

ŞUANKİ İŞLEMCİ: I5 12400F
ŞUANKİ EKRAN KARTI: RX 560 4 GB
İLERİDE ALACAĞIM İŞLEMCİ: RYZEN 9000 (?)
İLERİDE (HAFTAYA) ALACAĞIM EKRAN KARTI: RTX 4070 SUPER

1500₺ Burs parası gelmeye başlayacak eylülde

LoserIl

80+ Silver
En İyi Cevap
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Mesaj uzun diye mi cevap vermiyorsunuz üşenmeyin böyle ufak tefek şeylere :)

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,332
İsim
Mehmet Aslan
Mesaj uzun diye mi cevap vermiyorsunuz üşenmeyin böyle ufak tefek şeylere :)
fan bombardımanı yapmana gerek yok bundan al geç 9000 serisi işlemcilerini de buz gibi çalıştırır.

adral

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
61
İsim
a a
undervolt

xenk2626

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
910
İsim
Kadir Efe Ulusoy
fan bombardımanı yapmana gerek yok bundan al geç 9000 serisi işlemcilerini de buz gibi çalıştırır.
haklısın tdpleri düşük olacak bellliki

LoserIl

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Hocam ne olursa olsun o fanları alacağım zaten
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sadece şimdi almayacaktım normalde erteleyecektim ama şuan alırsam nasıl olur diye düşünüyorum

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,332
İsim
Mehmet Aslan
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sadece şimdi almayacaktım normalde erteleyecektim ama şuan alırsam nasıl olur diye düşünüyorum
illa fan alacaksan stok fan idare eder diye düşünüyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
416
İsim
kemal kılıçdaroğlu
cpu boost kapatabilirisin fakat 20dereceye kadar belki daha fazla sıcaklığı düşerir (boştaki sıcaklığı pek etkilemez)
undervolt yapabilirsin 10-15derece düşerir performansı etkilemez

LoserIl

80+ Silver
En İyi Cevap
1
cpu boost kapatabilirisin fakat 20dereceye kadar belki daha fazla sıcaklığı düşerir (boştaki sıcaklığı pek etkilemez)
undervolt yapabilirsin 10-15derece düşerir performansı etkilemez
Undervolt performansı etkilemezse yaparım. ekran kartı 4070 super olacak performans kaybı yaşatmaz mı undervolt? Cpu BOOST ne işe yarıyor kapatınca ne olur

Dahası  
Reaksiyon skoru
416
İsim
kemal kılıçdaroğlu
senin işlemcini bilmiyorum benim işlemciden örnek veriyim
ryzen 5 2500x bu işlemci en fazla 3.6ghz çıkabiliyo frekans olarak cpu boost diğer adı core boost bu açıksa 4.00ghz kadar çıkıyo fpsyi arttırır fakat sıcaklığıda arttırır bende kapalı bu ayar

LoserIl

80+ Silver
En İyi Cevap
1
senin işlemcini bilmiyorum benim işlemciden örnek veriyim
ryzen 5 2500x bu işlemci en fazla 3.6ghz çıkabiliyo frekans olarak cpu boost diğer adı core boost bu açıksa 4.00ghz kadar çıkıyo fpsyi arttırır fakat sıcaklığıda arttırır bende kapalı bu ayar
Ekran kartı ile işlemci biraz dengesiz olacağı için bilemedim onu kısıtlamak mantıklı mı. Kule tipi alıp OC mi yapsam böyle yaparsam yeni işlemci almayı ertelerim baya testlere baktım OC 12400f 14400f'ten iyi performans veriyor

LoserIl

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,003,018
Üyeler
158,940
Son üye