Neler Yeni

İşlemciyi taktığımda bilgisayar açılmıyor

SemihÖzdoğdu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
699
İsim
Semih
Dostlar işlemci soketindeki 4 5 pini yamultmuştum. Tamire götürdüm ve 10 dakika sürmedi adam yaptı verdi. Eve geldim bağlantıları kurdum düzgünce. İşlemciyi takıyorum bilgisayar 30 saniye içinde kapanıyor. Çıkarıyorum sorunsuz, kapanmadan çalışıyor.

Sorun hala işlemci pinlerinde mi acaba ? Cevaplarınızı bekliyorum.

beskazalichinese

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,006
İsim
Sadettin Y
hocam yanlıs mı anlıyorum yoksa islemci takmadıgınızda yani islemcisiz bilgisayar kapanmadan calısıyor mu dediniz?

SemihÖzdoğdu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
699
İsim
Semih
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam yanlıs mı anlıyorum yoksa islemci takmadıgınızda yani islemcisiz bilgisayar kapanmadan calısıyor mu dediniz?
Aynen öyle hocam. Görüntü falan gelmiyor yanlış anlaşılmasın. Kapanmadan çalışıyor yani.

beskazalichinese

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,006
İsim
Sadettin Y
Aynen öyle hocam. Görüntü falan gelmiyor yanlış anlaşılmasın. Kapanmadan çalışıyor yani.
Tamam yanlış anlamışım :D pinlerde gözle gorulur bir sorun olmasa bile gozden kacan kucuk bir kısa devre yuzunden bilgisayar kapanıyor olabilir, İslemcinin sogutucusunu takıyorsunuz degil mi? sogutucusuz asırı ısınmadan dolayı kapanıyor olabilir.

SemihÖzdoğdu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
699
İsim
Semih
Tamam yanlış anlamışım :D pinlerde gözle gorulur bir sorun olmasa bile gozden kacan kucuk bir kısa devre yuzunden bilgisayar kapanıyor olabilir, İslemcinin sogutucusunu takıyorsunuz degil mi? sogutucusuz asırı ısınmadan dolayı kapanıyor olabilir.
Soğutucu takmadım hocam belki tekrar sökme işlemi vs olabilir diye. Ancak işlemci elimi dokundurduğumda kapanacak kadar ısınmış olmuyor. Yinede denemelimiyim ?

Son düzenleme:

beskazalichinese

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,006
İsim
Sadettin Y
Hocam tabii ki sogutucuyu takın tekrar deneyin

KaraSex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
kara sex
bilgisayar önceden sorunsuz mu çalışıyordu ? işlemci yeni mi aldınız pinler nasıl yamuldu
kredi kartı veya benzeri kartla sizde düzeltin hafiften, işaretli yere göre takın tekrar olmazsa fön makinesi vurun yamulan pin kısmına 5dk lehimler biraz gevşesin bakın

SemihÖzdoğdu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
699
İsim
Semih
bilgisayar önceden sorunsuz mu çalışıyordu ? işlemci yeni mi aldınız pinler nasıl yamuldu
kredi kartı veya benzeri kartla sizde düzeltin hafiften, işaretli yere göre takın tekrar olmazsa fön makinesi vurun yamulan pin kısmına 5dk lehimler biraz gevşesin bakın
Bilgisayarda şimdiye kadar tık yoktu. İşlemci yavaştan ısınmaya başlıyordu bende söküp termal macun yenileyecektim. Bir kere işlemciyi ters taktım ve o anda 4 5 tanesi yamuldu.

KaraSex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
kara sex
Bilgisayarda şimdiye kadar tık yoktu. İşlemci yavaştan ısınmaya başlıyordu bende söküp termal macun yenileyecektim. Bir kere işlemciyi ters taktım ve o anda 4 5 tanesi yamuldu.
test takılmışsa kısa devre olmuş olabilir işlemci üzerinde işaret vardır işlemcilerin ona göre takılması gerekir macun sürerken yerinden çıkarmakta gerekmiyordu.sadece fan çıkarılır macun değişir fan tekrar üzerine konur.
işe yarayacağını pek düşünmem ama yine de fön makinesi vurun 6dk yüksek ayarda belki kısa devre yerine ayaklar tam oturmamıştır lehim biraz erisin ayak yerine otursun hafif tekrar deneyin

SemihÖzdoğdu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
699
İsim
Semih
test takılmışsa yanmış olabilir işlemci üzerinde işaret vardır işlemcilerin ona göre takılması gerekir macun sürerken yerinden çıkarmakta gerekmiyordu boşa çıkarmıssınız yerinden.
Soketin içinde toz birikmişti hocam mecbur çıkarmak zorundaydım. Dalgınlığıma geldi ve ters taktım. İşlemci böyle basit bir durumda yanar mı ya ?

KaraSex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
kara sex
Soketin içinde toz birikmişti hocam mecbur çıkarmak zorundaydım. Dalgınlığıma geldi ve ters taktım. İşlemci böyle basit bir durumda yanar mı ya ?
ters takılması bazı işlemciler için belki sorun olmaz ama çoğu işlemci bacağı farklı voltaj alır veya bazıları voltaj almaz voltaj almayan işlemci ayağına voltaj giderse bozabilir ordaki birimi ters takmak çok sıkıntılı bir olay. kısa devre yapıp işlemciyi çöp edebilir

SemihÖzdoğdu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
699
İsim
Semih
ters takılması bazı işlemciler için belki sorun olmaz ama çoğu işlemci bacağı farklı voltaj alır veya bazıları voltaj almaz voltaj almayan işlemci ayağına voltaj giderse bozabilir ordaki birimi ters takmak çok sıkıntılı bir olay
Anladım hocam. En sağlamı ben yarın tekrardan işlemci ile birlikte götüreyim ve ne sıkıntısı varsa halletsinler. Kısa devre mi oluşuyor diye düşünüyorum ancak nerden olabilir bilmiyorum. Bir fikriniz var mı ? İşlemcinin koruma kapakçığında ki metal mi yapıyor acaba.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,872
Üyeler
163,733
Son üye
kumtepe7
Top Bottom