Neler Yeni

İşletim sistemi değişimi sonrası mavi ekran ile karşılaşıyorum

Bilorant

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Bilal
Merhaba ben 2 ay önce yeni masaüstü bilgisayar aldım.
Windows 11 olarak geldi öyle kullanmaya devam ettim ama win 10 a geçmek istedim. Direkt Microsoft un kendi sitesinden indirip kurdum.
1.kurulum; win 10 kuruldu sorun yok gibiydi Nvidia denetim masası duruyordu sonra Windows güncellemerini yaparken pc bir anda dondu. Kedi kedine yeniden başlattı
Ama açılmadı onarım hatası verdi bir kaç defa bunu yaptı ve sorun giderme ekranına attı bende yapabilecek başka bir şey bulamadım ve pcyi sıfırladım.
2.kurulum; bu sefer pc hiç bir şey yoktu ve ethernet kapsunu da kabul etmiyordu yani artık internetede bağlanamıyordum. Biraz araştırdım ve flaş bellek aracılığıyla bir driver yükledim internete bağlanmayı başardım. Sonra anakart cipset diverlarını yükledim Windows güncellemerini yükledim yeniden başlattım ve bu sefer de mavi ekran verdi
Hata şu isimdeydi "inaccessible boot device" mavi ekranda bu yazıyordu. Daha sonra sorun giderme ekrarınana atıyordu. İnternetden araştırdım bios ayarları ile ilgili bir şeyler buldum ama çözüme ulaşamadım. Bende gelişmiş seçeneklerden Windows 10u geri yükledim.
3.kurulum; 2. Kurulumda olduğu gibi internete bağlanamıyordum ve aynı işlemi yaparak tekrar internete bağlandım. Bu sefer anakart diverlarını ve ekran kartı driverlarını yükledim Windows güncellemerini yaptım bi sorun görünmüyordu yeniden başlatmam gerekiyorudu yaptım ama aynı hatayı tekrar aldim mavi ekran verdi.
Baktım kendim yapamıyorum buraya yazayım dedim. tamirciye verecek kadar maddi durumum yok malesef. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Lady-Of-Ice

80+ Gold
Biosa girip
Sata control mode AHCI
Boot Mode UEFI yapıp kaydedip çıkıp dener misiniiz?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,084,355
Üyeler
172,366
Son üye
Emrah4166
Top Bottom