İşletim sistemini SSD ye geçirme

Heroia

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
384
Arkadaşlar benim herşeyim işletim sistemide dahil HDD de kuruluydu şuan m2 SSD aldım ve işletim sistemini SSD ye geçirmem lazım nasıl yapabilirim bu arada win 11 kullanıyorum yardımcı olursanız sevinirim.

en sagliklisi bir usbye iso yazip sifirdan sistemi kurmak
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

az once bende yaptim en rahati ama klonlama oluyor pek saglikli degil ytda var videolar

az once bende yaptim en rahati ama klonlama oluyor pek saglikli degil ytda var videolar
Anladım saol bu arada kaç dakika sürdü işlem?

(usbye iso yazarken dosyalar siliner kopyala) az once yasadim uyarayim :D

Anladım saol bu arada kaç dakika sürdü işlem?
sata ssd 550/400 hizla ortalama 20-30dk boyle bisey

dostum bu aktarım olayının maalesef sıkıntısız bir yolu yok. sana vereceğim tavsiye ssdye yeni windows kur sonra o windowstayken hdd içinden gerekli dosyaları çek

(usbye iso yazarken dosyalar siliner kopyala) az once yasadim uyarayim :D

sata ssd 550/400 hizla ortalama 20-30dk boyle bisey
Anladım.

dostum bu aktarım olayının maalesef sıkıntısız bir yolu yok. sana vereceğim tavsiye ssdye yeni windows kur sonra o windowstayken hdd içinden gerekli dosyaları çek
Bunun için windowsu ssd ye kurup biostan ssd üzerinden başlatmam gerekiyor değil mi?

Anladım.

Bunun için windowsu ssd ye kurup biostan ssd üzerinden başlatmam gerekiyor değil mi?
evet dostum bios içinden boot manager olması lazım ordan sıralamada en üste ssdyi koy. formattan sonra usbyi çıkarmayı unutma ne kadar boot ayarı yapsan da usb varsa direkt ordan başlatıp format ekranına götürür

evet dostum bios içinden boot manager olması lazım ordan sıralamada en üste ssdyi koy. formattan sonra usbyi çıkarmayı unutma ne kadar boot ayarı yapsan da usb varsa direkt ordan başlatıp format ekranına götürür
Detaylar içinde teşekkür ederim.

ssd'ye iso dosyası yükledikten sonra oem almak zorunda mıyım? Önceden HDD'de oem vardı galiba oem varsa tekrar windows etkinleştirilmiş olur mu?
Retail varsa hdd'den silip tekrar aynı etkinleştirme koduyla etkinleştirebilir miyim? Böyle bir şey varsa eski key'imi nasıl öğrenirim?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,745
Üyeler
184,975
Son üye
MsiFanClub
Geri