Neler Yeni

İsviçre'de üniversite okuma şartları nelerdir ?

GTX 1060

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
336
İsim
Asus Dual GTX 1060
İlgilendiği Kategoriler
Masaüstü bilgisayar tavsiyeleri
Merhaba arkadaşlar ben 11.sınıf öğrencisiyim üniversiteyi İsviçre'de okumak istiyorum bunun için tyt-ayt den kaç puan almam gerekiyor veya Türkiye'de üniversiteye başlamış olmammı gerekiyor yoksa direkt üniversiteye 0 dan ordamı başlıyoruz, B2 seviyesinde İngilizcem var, onun dışında İsviçre'de okumam için ne gibi şartlar var, bilgili varsa lütfen yardım edebilir mi?

Ariseks

80+ Gold
Merhaba arkadaşlar ben 11.sınıf öğrencisiyim üniversiteyi İsviçre'de okumak istiyorum bunun için tyt-ayt den kaç puan almam gerekiyor veya Türkiye'de üniversiteye başlamış olmammı gerekiyor yoksa direkt üniversiteye 0 dan ordamı başlıyoruz, B2 seviyesinde İngilizcem var, onun dışında İsviçre'de okumam için ne gibi şartlar var, bilgili varsa lütfen yardım edebilir mi?
İsviçrede okumak için Almanca bilmen lazım galiba yada o bölgedeki (isviçrenin farklı bölgelerinde farklı diller konuşuluyor)onu bilmen lazımdı galiba ve b2 yetmeyebilir
Sonuçta meslek öğreneceksin

utku26

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
291
İsim
Utku Başer
ki çoğu okula yurt dışı kontejanından gireceğin için ücret ödiyceksin.

Asfalt Osman

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,514
İsim
Umut
Instagram
Ergelenu
Discord
Asfalt Osman #2131
Isvicrenin kuzey ve doguda almanca güneyde İtalyanca batıda ise Fransızca diye biliyorum gitmek istediğiniz üniversitenin yerine göre yapabilirsiniz (en iyi cevap yaparsan sevinirim)
İsviçrede okumak için Almanca bilmen lazım galiba yada o bölgedeki (isviçrenin farklı bölgelerinde farklı diller konuşuluyor)onu bilmen lazımdı galiba ve b2 yetmeyebilir

GTX 1060

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
336
İsim
Asus Dual GTX 1060
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İsviçre 4 kanton'dan oluşuyor bi kısım Almanca, bi kısım Fransızca, bi kısım İtalyanca, bi kısım eski Romanşça konuşuyor 4 dil var üniversitesi hangi bölgede ise o bölgenin dilinde eğitim var, fakat üniversitelerdeki bazı bölümler ingilizce dil istiyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

ki çoğu okula yurt dışı kontejanından gireceğin için ücret ödiyceksin.
Yıllık 1500 Euro civarı ücretleri var (sadece üniversite yaşam alanı dışında)

Benim için bölüm farketmez tek istediğim ingilizce olması ingilizce seviyemi C1 seviyesine çıkartabilirim zamanım var, tek korkum üniversiteye alınmamak.

utku26

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
291
İsim
Utku Başer
İsviçre 4 kanton'dan oluşuyor bi kısım Almanca, bi kısım Fransızca, bi kısım İtalyanca, bi kısım eski Romanşça konuşuyor 4 dil var üniversitesi hangi bölgede ise o bölgenin dilinde eğitim var, fakat üniversitelerdeki bazı bölümler ingilizce dil istiyor.

Benim için bölüm farketmez tek istediğim ingilizce olması ingilizce seviyemi C1 seviyesine çıkartabilirim zamanım var, tek korkum üniversiteye alınmamak.
biliyorum polonyada okuyorum ama ingilizxe şart ve sana ilk sene dil eğitimi veriyorlar o dil eğitiminden sonra 1. sınıf olarak başlıyorsun.

GTX 1060

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
336
İsim
Asus Dual GTX 1060
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
biliyorum polonyada okuyorum ama ingilizxe şart ve sana ilk sene dil eğitimi veriyorlar o dil eğitiminden sonra 1. sınıf olarak başlıyorsun.
Peki şimdiden neye çok çalışmalıyım Almanca ve İngilizce dışında, yıl sonu ortalamam kaç olması gerekiyor veys Türkiye'deki tyt-ayt puanımız üniversiteyi etkiliyor mu ?

Ariseks

80+ Gold

Tam olarak açıklayamadım

Son düzenleme:

utku26

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
291
İsim
Utku Başer
Peki şimdiden neye çok çalışmalıyım Almanca ve İngilizce dışında, yıl sonu ortalamam kaç olması gerekiyor veys Türkiye'deki tyt-ayt puanımız üniversiteyi etkiliyor mu ?
lise diplomanla gidiyorsun tyt ayt önemli değil dil geliştir ingilizce önemli. Ve nerde okıycaksan okulun eğitim dili neyse ona çalış.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,238
Üyeler
164,457
Son üye
H7P3R
Top Bottom