Dram ne işe yarıyor ? Sistemi daha hızlı falan mı açıyor, internette kendi belleği gibi bir şey okumuştum.Sistemle gelen SSD zaten kötü. Ama Dramsiz SSD için bu kadar para vermek saçma. bu SSD'nin sadece depolama olarak kullanılması, en iyisi olur.
Crucial P5 alınıp, hem 1 TB SSD alanı elde edilebilir.
ya da Kingston A2000 alınıp, hafif bütçe dostu olabilir.
Sistemin ilk ramleri neydi? Bence anakartı yükseltmeliydiniz.
yükselebilecek anakart sadece b550 vardı iyi olarak o da 1100 tl ile oluyordu, zaten bazı sitelerde kendi fiyatı bu diye onu ellemedim, bi inidirim uygulanmıyordu.Sistemle gelen SSD zaten kötü. Ama Dramsiz SSD için bu kadar para vermek saçma. bu SSD'nin sadece depolama olarak kullanılması, en iyisi olur.
Hem SSD'nin ömrünü arttırıyor, hem daha güvenli. Hem de hız değerleri daha sabit oluyor.Dram ne işe yarıyor ? Sistemi daha hızlı falan mı açıyor, internette kendi belleği gibi bir şey okumuştum.
İlk rami neydi? G.SKILL ramler mi? oysa bile 1700 TL o ramlere fazla. gereksiz yükseltme. Sıvı soğutma eklenebilirdi o yükseltme yerine. Kaç tl fark verdiniz bilemiyorum ama.yükselebilecek anakart sadece b550 vardı iyi olarak o da 1100 TL ile oluyordu, zaten bazı sitelerde kendi fiyatı bu diye onu ellemedim, bi inidirim uygulanmıyordu.
kendi ramleri 3200 mhz diye yükseltmek istedim, çok bakındım buralara kimse sistemle ilgili eklensin çıkarılsın bişe yazmamış, stok biter diye aceleyle pek de bilemediğimden 1000 tl fark olunca olsun bari dedim iyi yaptığı düşünerek :dSistemle gelen SSD zaten kötü. Ama Dramsiz SSD için bu kadar para vermek saçma. bu SSD'nin sadece depolama olarak kullanılması, en iyisi olur.
kendi ramleri 3200 mhz diye yükseltmek istedim, çok bakındım buralara kimse sistemle ilgili eklensin çıkarılsın bişe yazmamış, stok biter diye aceleyle pek de bilemediğimden 1000 TL fark olunca olsun bari dedim iyi yaptığı düşünerek :d
orada görünen fiyat değil sistem kendi haliyle 14000 tl, ram ve ssd yükseltince 1190 tl artı sadece. ssd için 400 ram için 600 gibi bi rakam artırdı sadeceHem SSD'nin ömrünü arttırıyor, hem daha güvenli. Hem de hız değerleri daha sabit oluyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:
İlk rami neydi? G.SKILL ramler mi? oysa bile 1700 TL o ramlere fazla. gereksiz yükseltme. Sıvı soğutma eklenebilirdi o yükseltme yerine. Kaç TL fark verdiniz bilemiyorum ama.
1600-1700 Tl yinede.orada görünen fiyat değil sistem kendi haliyle 14000 TL, ram ve ssd yükseltince 1190 TL artı sadece. ssd için 400 ram için 600 gibi bi rakam artırdı sadece
Hazır sistemlerde kartların fiyatı ortaya çıkıyor. Tekli olarak sözde mining yüzünden pahalı satılan kartlar aslında çok daha ucuz tabii ki hazır sistemlerde satın aldığınız zaman fiyatını öğreniyorsunuz.Ekran karti nasil 6k?
Dediğim gibi acemiliğe geldi, stok bitecek diye aceleyle bişeler ekleyip aldım. SSD nin kötü olduğunu duymuştum, ram de 3200 mhz diye artırmak istedim. Sitede bütün ramleri, anakartları ve ssd leri özelleştirmeye koymuyorlar. o yüzden çok bi seçeneğim de yoktu. Sağlık olsun artık Toplamda ram ve ssd için 1000 tl arttı. İlginiz çin teşekkür ederim.1600-1700 TL yinede.
SSD içinde 1000 TL gibi bir meblağ. sistem kötü değil ama, daha ucuza almış olabilirdiniz. Yinede Hayırlı olsun. alabildiğinize şükredin.
Rica ederim hocam. Kesinlikle sıvı soğutma veya Kule tipi fan için yeni bir konu açın. arkadaşlar yardımcı olsunlar.Dediğim gibi acemiliğe geldi, stok bitecek diye aceleyle bişeler ekleyip aldım. SSD nin kötü olduğunu duymuştum, ram de 3200 mhz diye artırmak istedim. Sitede bütün ramleri, anakartları ve ssd leri özelleştirmeye koymuyorlar. o yüzden çok bi seçeneğim de yoktu. Sağlık olsun artık Toplamda ram ve ssd için 1000 TL arttı. İlginiz çin teşekkür ederim.
Teşekkürler. Anakartı bende düşündüm ancak sadece b550 vardı o da normal satılandan daha pahalıya yükseltiliyordu 1092 tl yazmışlar.Hazır sistemlerde kartların fiyatı ortaya çıkıyor. Tekli olarak sözde mining yüzünden pahalı satılan kartlar aslında çok daha ucuz tabii ki hazır sistemlerde satın aldığınız zaman fiyatını öğreniyorsunuz.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Hayırlı olsun. Güle güle kullanın. Anakart değişimi de yapılsa iyi olurmuş.