Japonya'dan Pc Donanımı Almak Mantıklı mı?

Garanti konusu düşündürür. Fakat bu yurtdışından ürün almanıza engel korku yaratacak unsur değildir. Ben türkiyede distribütörü vs. Olmayan güç kaynağı almıştım amazon amerikadan bi sorun olmadı ve şuan da da satıyorum 6 yıl bana çok güzel hizmet vermişti

Benim tavsiyem;
-Türkiyede bulunmayan
-Türkiyeye göre çok ucuza gelen
Donanımlardan almak.

Ben sizin gibi japonyaya gidip ürün alacak olsam en öncelikle PSU alırdım. Psu senelerce sizinle birlikte gelecek ve buda sadece iki markadan biri olurdu
1)SuperFlower
2)Seasonic

Bu iki markadan birinin sağlam bir modelini alırdım gözüm kapalı senelerce kullanırdım. Psu marketi bizim ülkede çok daraldı ve msi asus dışında düzgün marka yok gibi bişey

İkinci olarak bolca termal pad alırdım 0.5 1.0 1.5 2 2.5 mmliklerden. Türkiyede yurtdışı menşeili termal pad bulmak neredeyse imkansıza yakındır. Getirin burda satın diye söylemiyorum kullanacağınız ekran kartı 2 sene sonra garanti bitiminden dolayı pad değişimini kendiniz yaparsınız senelerce kullanırsın. Donanım dünyasının sonu belli değil ekran kartları gecikebilir

İkincil olarak kesinlikle ram ram ram ram. Orda sağlam yüksek hızlı düşük clli (amd sistemse 6400 üstünü tavsiye etmiyorum. İntelse durum farklı) güzel bir 32 veya 48gblık rami cepler getirirdim

Geri kalan seçenekler dediğim gibi türkiyeye göre çok çok ucuz olmak kaydıyla işlemci gpu diye gider

Depolamaları burdan alırsınız mesela gerek yok
Bi ihtimal monitör
detaylı yazınız için teşekkür ederim. şimdi baktım superflower 1000w platinum pro psu 8k civarına geliyor. TR'de 10kya asus veya msi almaktan mantıklı sanki. monitörüm var ama ram da ekleyebilirim diyorum. bir de dikkatimi çeken işlemci soğutucular ciddi ucuz. ağustosa kadar buranın fiyatlarıyla kıyaslayıp bir şeyler dizeceğim. belki bir vatan kampanyası daha denk gelir de cl30 güzel bir ram alabilirim. termal pad konusu hiç gündemimde yoktu onu da listeme ekleyeyim. çok teşekkür ederim

Gpu mining doneminde Amazon Japonyadan gpu getirenlerin cihazlarda sorun ciktiginda yanlis hatirlamiyorsam ellerinde patlamisti (hatta hesaplari blokelenenler olmustu). Soylenildigi gib, daha sonra ugrasmamak icini garantisi sorun yaratmayacak urunlere yonelmeniz daha iyi olur. Kaliteli PSUlarda fabrikasyon arizasi yoksa sorun cikaracaklarini dusunmuyorum. Seasonic'in bahsi gecmis, bir soru icin yurtdisi kanadiyla baglantiya gecmistim, ihtiyacim olmadi ama bir sorun ciktiginda da yardimci olacaklar izlenimi verdiler. Her markada bu olmayabilir.

Gecmiste newegg, bhphoto ve Amazon ABDden G.Skill DDR3 ram, Canon DSLR, dvd sarf malzemeleri aldirdim, onlarda da sorun cikmamisti, bende hala dururlar :). Yalniz firma sorun ciktiginda destek olsa dahi, yeni gumruk mevzuati geregi degistirilen urunun gumruk bedelini odemek gerekecek.

Benim gpuyu (Asus Tuf 4070 Ti) Amazon ABDden aldim, Asus Turkiye hesabima kaydettim 3 sene garanti gozuktu. Gpuda sorun cikmadigindan deneme firsatim olmadi ama garanti gozuktugune gore sanirim sorun cikarmazlardi, yine de guncel durumu teyit edin.

Simdiki sistemimde kullandigim Corsair DDR5 Ram de Amazon ABDden (bedavaya mal oldu). Corsair'in global teknik desteginin de basarili oldugunu duydum. Ama sorun ciktiginda yine gumruk mevzuati devreye girecek.

Orada ozellikle konsollar, dyson vb. markalar epey ucuz diye duydum. Dunyanin en pahali ulkelerinden / sehirlerinden biri Japonya / Tokyo gecse de (resmi para birimleri TL olmadigindan) en gercekci degerlendirme icin TL'ye cevirmeden bakmak lazim :)

Son düzenleme:
İngiltere ve İtalya dan işlemci bakmıştım. Fiyatları malum kurlar ile çarpınca Türkiye ucuz kaldı o yüzden burdan almıştım.

Gpu mining doneminde Amazon Japonyadan gpu getirenlerin cihazlarda sorun ciktiginda yanlis hatirlamiyorsam ellerinde patlamisti (hatta hesaplari blokelenenler olmustu). Soylenildigi gib, daha sonra ugrasmamak icini garantisi sorun yaratmayacak urunlere yonelmeniz daha iyi olur. Kaliteli PSUlarda fabrikasyon arizasi yoksa sorun cikaracaklarini dusunmuyorum. Seasonic'in bahsi gecmis, bir soru icin yurtdisi kanadiyla baglantiya gecmistim, ihtiyacim olmadi ama bir sorun ciktiginda da yardimci olacaklar izlenimi verdiler. Her markada bu olmayabilir.

Gecmiste newegg, bhphoto ve Amazon ABDden G.Skill DDR3 ram, Canon DSLR, dvd sarf malzemeleri aldirdim, onlarda da sorun cikmamisti, bende hala dururlar :). Yalniz firma sorun ciktiginda destek olsa dahi, yeni gumruk mevzuati geregi degistirilen urunun gumruk bedelini odemek gerekecek.

Benim gpuyu (Asus Tuf 4070 Ti) Amazon ABDden aldim, Asus Turkiye hesabima kaydettim 3 sene garanti gozuktu. Gpuda sorun cikmadigindan deneme firsatim olmadi ama garanti gozuktugune gore sanirim sorun cikarmazlardi, yine de guncel durumu teyit edin.

Simdiki sistemimde kullandigim Corsair DDR5 Ram de Amazon ABDden (bedavaya mal oldu). Corsair'in global teknik desteginin de basarili oldugunu duydum. Ama sorun ciktiginda yine gumruk mevzuati devreye girecek.

Orada ozellikle konsollar, dyson vb. markalar epey ucuz diye duydum. Dunyanin en pahali ulkelerinden / sehirlerinden biri Japonya / Tokyo gecse de (resmi para birimleri TL olmadigindan) en gercekci degerlendirme icin TL'ye cevirmeden bakmak lazim :)
baktığım sistem 460000 yen civarı tutuyor. güncel kur ile 130k gibi bir karşılığı var. tax free falan derken 115-120 arasına geliyor. TR'den kasa aldığım senaryoda 130k ya çözüyorum. ama biraz site, firma sempatizanlığı yapmayıp akakçeden güvenilir firmalara baktığımda da 160-165k civarlarına geliyor. indirim yakalarsam her aldığım bileşene sanırım japonya fiyatıyla aynı yere gelecektir. bakalım, baya bi netleşti kafam. örneğin gidene kadar burada bana çok pahalı gelen şeylerden 1-2 parça alırım belki. örneğin psu ve ramlar gibi. çok çok teşekkür ediyorum :)

baktığım sistem 460000 yen civarı tutuyor. güncel kur ile 130k gibi bir karşılığı var. tax free falan derken 115-120 arasına geliyor. TR'den kasa aldığım senaryoda 130k ya çözüyorum. ama biraz site, firma sempatizanlığı yapmayıp akakçeden güvenilir firmalara baktığımda da 160-165k civarlarına geliyor. indirim yakalarsam her aldığım bileşene sanırım japonya fiyatıyla aynı yere gelecektir. bakalım, baya bi netleşti kafam. örneğin gidene kadar burada bana çok pahalı gelen şeylerden 1-2 parça alırım belki. örneğin psu ve ramlar gibi. çok çok teşekkür ediyorum :)
rica ederim, Japonyadaki geysalara ve samuraylara da selam, soylari tukenmistir gerci :)

Geri