Gpu mining doneminde Amazon Japonyadan gpu getirenlerin cihazlarda sorun ciktiginda yanlis hatirlamiyorsam ellerinde patlamisti (hatta hesaplari blokelenenler olmustu). Soylenildigi gib, daha sonra ugrasmamak icini garantisi sorun yaratmayacak urunlere yonelmeniz daha iyi olur. Kaliteli PSUlarda fabrikasyon arizasi yoksa sorun cikaracaklarini dusunmuyorum. Seasonic'in bahsi gecmis, bir soru icin yurtdisi kanadiyla baglantiya gecmistim, ihtiyacim olmadi ama bir sorun ciktiginda da yardimci olacaklar izlenimi verdiler. Her markada bu olmayabilir.
Gecmiste newegg, bhphoto ve Amazon ABDden G.Skill DDR3 ram, Canon DSLR, dvd sarf malzemeleri aldirdim, onlarda da sorun cikmamisti, bende hala dururlar

. Yalniz firma sorun ciktiginda destek olsa dahi, yeni gumruk mevzuati geregi degistirilen urunun gumruk bedelini odemek gerekecek.
Benim gpuyu (Asus Tuf 4070 Ti) Amazon ABDden aldim, Asus Turkiye hesabima kaydettim 3 sene garanti gozuktu. Gpuda sorun cikmadigindan deneme firsatim olmadi ama garanti gozuktugune gore sanirim sorun cikarmazlardi, yine de guncel durumu teyit edin.
Simdiki sistemimde kullandigim Corsair DDR5 Ram de Amazon ABDden (bedavaya mal oldu). Corsair'in global teknik desteginin de basarili oldugunu duydum. Ama sorun ciktiginda yine gumruk mevzuati devreye girecek.
Orada ozellikle konsollar, dyson vb. markalar epey ucuz diye duydum. Dunyanin en pahali ulkelerinden / sehirlerinden biri Japonya / Tokyo gecse de (resmi para birimleri TL olmadigindan) en gercekci degerlendirme icin TL'ye cevirmeden bakmak lazim