Neler Yeni

Java başka class taki değişkeni alma ve değiştirme

Elekronoo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Egemen Bayram
Bir class'ın içindeki değişkenin değerini diğer class'tan almak ve başka bir class'tan değiştirmek istiyorum. Nasıl yapabilirim?

Dahası  
Reaksiyon skoru
133
İsim
İsmail
Classı public static şeklinde yap
Ya da diğer clasın içine gir getirmek istediğin classın adını yaz ve yanına onu çağırmak istesiğin adı yaz mesela

Classın adı" data "olsun
Çağırmak istediğin değişkende " dt"olsun
data dt;
Sonra dt yazarsın yanına nokta koyup o classtaki çağırmak istediğin değişkenin adını yazarsın
Mesela
dt.böl(int a,int b)

Gibisinden umarım yardımcı olmuşumdur

Toroslu

80+ Bronze
Class'ın tanımlanmış olması gerekir ve değiştirmek istediğiniz class'ı bir parametre olarak göndermelisiniz. Sınıfı oluşturup değerini değiştirmek istediğiniz sınıfa oluşturduğunuz sınıfı bir şekilde göndermeniz gerekiyor. Eğer kodu değiştirsin bir daha her tanımlandığında direkt o değer gelsin diyorsanız öyle bir şey mümkün değil.

Son düzenleme:

Elekronoo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Egemen Bayram
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ya da diğer clasın içine gir getirmek istediğin classın adını yaz ve yanına onu çağırmak istesiğin adı yaz mesela

Classın adı" data "olsun
data dt;
Sonra dt yazarsın yanına nokta koyup o classtaki çağırmak istediğin değişkenin adını yazarsın
Mesela
dt.böl(int a,int b)

Classın adı" data "olsun
data dt;
Mesela
dt.böl(int a,int b)

onCommand methodunun içine bir komut yazıp sonra bir argüment yazıyorum. argüment 0 Player target olacak. Sonra ben o target isimli oyuncuyu diğer class'tan alıp event methodu içerisinde kullanmak istiyorum. Anlayamadım nasıl yapabileceğimi.

Top Bottom