Neler Yeni

Java öğrenmeye devam etmelimiyim?

Qbört

80+ Bronze
Merhabalar java öğrenimimde yarıya yaklaştım amacım mobil oyun geliştirme.
Güvenilir bilindik bir kursu aldım toplam 60 saat süresi var öğrenmeye başlamadan öğreticinin, kotlinin javaya göre daha kolay ve artıları olduğundan bahsetti. Açıkçası mobil oyun geliştirmek için yanlış dilimi seçtim diye düşünüyorum acaba untiy'mi öğrensem bilemedim. Kotlin'e bakıyorum da bu dille yapılan güzel bir oyun göremedim. Sizce javayı bitirip kotline başlamalımıyım yoksa untiy'e direk olarak geçmelimiyim?

AliGKMEN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
179
İsim
Ali GÖKMEN
Unityle başlayabilirdin bence

naberr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
352
İsim
naber
bir dili tam öğrenmeden diğer kodlama dillerine geçilmez oyun yapacaksan c++ , c# (unreal engine için) veya c#(unity 3d için) öğrendikten sonra geçmen lazımdı. yanlış dil seçmişsin ve yarılamışsın önce bitir bir kaç program yap mantığını kap sonra unity geç kodlama dilleri aynıdır hemen hemen sadece yazımları biraz değişiyor. mantığı anlamadan geçiş yaparsan unityde de zorlanırsın

Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
Ömer Yusuf Çağlayan
Güvenilir bilindik bir kursu aldım toplam 60 saat süresi var öğrenmeye başlamadan öğreticinin, kotlinin javaya göre daha kolay ve artıları olduğundan bahsetti. Açıkçası mobil oyun geliştirmek için yanlış dilimi seçtim diye düşünüyorum acaba untiy'mi öğrensem bilemedim. Kotlin'e bakıyorum da bu dille yapılan güzel bir oyun göremedim. Sizce javayı bitirip kotline başlamalımıyım yoksa untiy'e direk olarak geçmelimiyim?
Ya hocam önce C# öğrenip sonra ordan da Unity geçsen daha iyi olmaz mıydı sanki? Yani Java oyun yaparken genelde ilk tercih olmaz?

Qbört

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ya hocam önce C# öğrenip sonra ordan da Unity geçsen daha iyi olmaz mıydı sanki? Yani Java oyun yaparken genelde ilk tercih olmaz?
Bundan önce konu açtığımda java önerilmiştide neyse dediğinizi yapayım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

bir dili tam öğrenmeden diğer kodlama dillerine geçilmez oyun yapacaksan c++ , c# (unreal engine için) veya c#(unity 3d için) öğrendikten sonra geçmen lazımdı. yanlış dil seçmişsin ve yarılamışsın önce bitir bir kaç program yap mantığını kap sonra unity geç kodlama dilleri aynıdır hemen hemen sadece yazımları biraz değişiyor. mantığı anlamadan geçiş yaparsan unityde de zorlanırsın
Java da iş yapmaz herhalde:/

Unityle başlayabilirdin bence
Haklısın c kodlarına başlayım o zaman.

C# başlayayım mı? Sıfırdan. Udemy den iyi bir kurs bakayım.

Güncel 3d oyun yapmak için C# kurs önerebilir misiniz?? Mobil oyun yapmak adına.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
Ömer Yusuf Çağlayan
Bundan önce konu açtığımda java önerilmiştide neyse dediğinizi yapayım.

Java da iş yapmaz herhalde:/

Haklısın c kodlarına başlayım o zaman.

C# başlayayım mı? Sıfırdan. Udemy den iyi bir kurs bakayım.

Güncel 3d oyun yapmak için C# kurs önerebilir misiniz?? Mobil oyun yapmak adına.
Buyurun hocam. https://www.youtube.com/playlist?list=PLi1BmHvgBkxIYweLR52cRJnit4AEEugn4

Quill

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
981
İsim
Hakan Can Yıldırım
Mobil oyun gelistireceksen java öğrenme bence

Qbört

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
Ömer Yusuf Çağlayan
Sağolun hocam en baştan dikkatlice öğreneceğim. Cidden bu işe yoğunlaşmam gerek meslek haline getirmeyi düşünüyorum umarım başarırım.
Rica ederim. Umarım hedeflerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Star trek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
952
İsim
Mehmet bozan
60 saat'te hiç bir şey öğrenemezsin. Buradan başkalarına akıl danışmanlığı yaparsın belki. Onlar da seni yalancı çıkarır her fırsatta. Oyun yapacağım diye öğrenme. Mobil oyun diye de öğrenme. Zaten imkânların kısıtlı, kendini iyice kısıtlıyor olursun. Unity ile Mobil oyun zaten hikâye. Ama öğrenmende bir sakınca yok. Başladığın işi de yarıda bırakma. Tamamen zaman kaybı olur. Yarım kalan her iş, hiç başlanmamıştan farksız.

Qbört

80+ Bronze
60 saat'te hiç bir şey öğrenemezsin. Buradan başkalarına akıl danışmanlığı yaparsın belki. Onlar da seni yalancı çıkarır her fırsatta. Oyun yapacağım diye öğrenme. Mobil oyun diye de öğrenme. Zaten imkânların kısıtlı, kendini iyice kısıtlıyor olursun. Unity ile Mobil oyun zaten hikâye. Ama öğrenmende bir sakınca yok. Başladığın işi de yarıda bırakma. Tamamen zaman kaybı olur. Yarım kalan her iş, hiç başlanmamıştan farksız.
Yanlış anlamıyorsam öğreneceğim kısıtlı zaman vermeye değmez. Yani nasıl öğrenirsem öğreneyim doğru düzgün oyun geliştirmek sıkıntı.

Son düzenleme:

Star trek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
952
İsim
Mehmet bozan
Yanlış anlamıyorsam öğreneceğim kısıtlı zaman vermeye değmez. Yani nasıl öğrenirsem öğreneyim doğru düzgün oyun geliştirmek sıkıntı.
Kısıtlı olan olanakların. Birilerinin bilerek veya bilmeyerek çektiği videolar. Bu nedenle daldan dala atlayarak başladığın her şeyi yarıda bırakma. Öğrenebildiğin kadar öğren. Sonra daha bilinçli olarak devam edersin. Zaman zaten kısıtlı, 60 sene yaşıyoruz. Başka kaynaklardan da öğren. En kapsamlı kaynaklar java.com da. Ama orası herkese hitap etmez.

elecus

80+
etmemelısın

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,046,395
Üyeler
165,978
Son üye
hayati555
Top Bottom