OdinSonThoR
80+ Gold
- En İyi Cevap
- 1
Dahası
Uyarı: Oyundan bahsederken spoiler vermiş olabilirim o nedenle spoiler yiyebilirsiniz.
Oyunları bir zaman kaybı olarak görenlerden misiniz?
Yoksa benim gibi bir deneyim olarak görenlerden misiniz?
Benim gibi iseniz hadi bu iki güzel deneyimden bahsedelim.
Oyunlar Kısa Bilgilendirme
Journey 2012 yılında çıkmış senaryo olmadan bir oyunun ne kadar güzel olabileceğini göstermişti.
Abzu ise 2016 yılında çıkmış ve yine Journey'in yapımında rol sahibi kişilerin yaptığı bir oyun.
2 oyunuda yakın zamanlarda oynamış biri olarak bu güzel oyunları nasıl anlatacağımı düşünmekteyim.
Kategorilere ayırarak anlatmamız daha iyi olur.
O zaman grafiklerle başlayalım.
İki oyunda grafik bakımından çok güzeller.
Grafikler
Journey'in çıkışının üzerinden 9 yıl geçmiş ve çok rahat söyleyebilirim ki grafikleri 1 veya 2 kere gözüme battı ama oyun muazzam bir oyun
Kumda yürümek bu kadar güzel olmamalı özellikle altın renkli kumlar bayıla bayıla oynadım.
2. bölümde mavi kumların üzerinde saklana saklana yürümek çok eğlenceliydi sadece 1 kere sıkıldım 3. bölümün son 10 dk'sı karda bayılayım artık diye dua ettim.
Abzu Journey'e göre 5 yıl daha yeni
Grafik bakımından ne desem az kalır güzel oyun yani ne diyeyim her şey olması gerektiği gibi canlılar ve deniz ortamı çok güzel.
Bölüm bölüm ayıramadım Abzu'yu ama son 1 saati güzeldi
Balık keşfetmek yerine artık hikayemsi bir olaya dahil olmak daha güzel
Mekanikler ve Kontroller
İki oyunda tek bir mekaniğin üzerine kuruluyor
Journey yürüme üzerine kurulu space tuşuna bastığımızda çağrı gibimsi bir şey çıkartıyor (Journey anlatılamaz bir oyun gidin oynayın) eğer resimde gördüğünüz atkımsı şey büyü dolarsa uçma-zıplama gibi bir şey yapabiliyorsunuz.
Kontrolleri çok rahat konsollara çıkmış bir oyun olmasına rağmen aşırı rahat.
Abzu da yüzme mekaniği üzerine kurulu aynı Journey gibi etkileşim tuşu space etkileşim dediğim şey ise çağrı space e basınca ses çıkarıyoruz yanımızdaki küçük robotta çıkartıyor.
İleri gitme tuşu mouse tuşları olduğundan aşırı sinir bozucu ve oyunun kontrolleri rahatsız.
Oyun ilk konsola çıktığından böyle kötü kontrolleri olduğunu düşünüyorum.
Benzerlikler
İki oyununda ortak yanlarını söyleyip bu incelemeyi bitireceğim.
2 oyunda da yanlış anlaşılma türü gibi bir şey var.
Abzu'da köpek balığı oyunda tek anlaşabildiğimiz varlık olan robotlardan birini öldürüyor.
Journey'de ise bizim yine etkileşime girebildiğimiz varlıkları avlayan büyük robotlar var.
İki oyunda da GOD mode açtığımız yerler var.
Son olarak benim düşüncelerim:
Bu iki oyunu kesinlikle oynamanızı öneririm toplamda 5-6 saat alır hayatınızdan ama çok güzel bir deneyim katar.
Buraya kadar okuyorsanız helal olsun ne diyeyim çiğköfte üzerinize olsun.
Oyunları bir zaman kaybı olarak görenlerden misiniz?
Yoksa benim gibi bir deneyim olarak görenlerden misiniz?
Benim gibi iseniz hadi bu iki güzel deneyimden bahsedelim.
Oyunlar Kısa Bilgilendirme
Journey 2012 yılında çıkmış senaryo olmadan bir oyunun ne kadar güzel olabileceğini göstermişti.
Abzu ise 2016 yılında çıkmış ve yine Journey'in yapımında rol sahibi kişilerin yaptığı bir oyun.
2 oyunuda yakın zamanlarda oynamış biri olarak bu güzel oyunları nasıl anlatacağımı düşünmekteyim.
Kategorilere ayırarak anlatmamız daha iyi olur.
O zaman grafiklerle başlayalım.
İki oyunda grafik bakımından çok güzeller.
Grafikler
Journey'in çıkışının üzerinden 9 yıl geçmiş ve çok rahat söyleyebilirim ki grafikleri 1 veya 2 kere gözüme battı ama oyun muazzam bir oyun
Kumda yürümek bu kadar güzel olmamalı özellikle altın renkli kumlar bayıla bayıla oynadım.
2. bölümde mavi kumların üzerinde saklana saklana yürümek çok eğlenceliydi sadece 1 kere sıkıldım 3. bölümün son 10 dk'sı karda bayılayım artık diye dua ettim.
Abzu Journey'e göre 5 yıl daha yeni
Grafik bakımından ne desem az kalır güzel oyun yani ne diyeyim her şey olması gerektiği gibi canlılar ve deniz ortamı çok güzel.
Bölüm bölüm ayıramadım Abzu'yu ama son 1 saati güzeldi
Balık keşfetmek yerine artık hikayemsi bir olaya dahil olmak daha güzel
Mekanikler ve Kontroller
İki oyunda tek bir mekaniğin üzerine kuruluyor
Journey yürüme üzerine kurulu space tuşuna bastığımızda çağrı gibimsi bir şey çıkartıyor (Journey anlatılamaz bir oyun gidin oynayın) eğer resimde gördüğünüz atkımsı şey büyü dolarsa uçma-zıplama gibi bir şey yapabiliyorsunuz.
Kontrolleri çok rahat konsollara çıkmış bir oyun olmasına rağmen aşırı rahat.
Abzu da yüzme mekaniği üzerine kurulu aynı Journey gibi etkileşim tuşu space etkileşim dediğim şey ise çağrı space e basınca ses çıkarıyoruz yanımızdaki küçük robotta çıkartıyor.
İleri gitme tuşu mouse tuşları olduğundan aşırı sinir bozucu ve oyunun kontrolleri rahatsız.
Oyun ilk konsola çıktığından böyle kötü kontrolleri olduğunu düşünüyorum.
Benzerlikler
İki oyununda ortak yanlarını söyleyip bu incelemeyi bitireceğim.
2 oyunda da yanlış anlaşılma türü gibi bir şey var.
Abzu'da köpek balığı oyunda tek anlaşabildiğimiz varlık olan robotlardan birini öldürüyor.
Journey'de ise bizim yine etkileşime girebildiğimiz varlıkları avlayan büyük robotlar var.
İki oyunda da GOD mode açtığımız yerler var.
Son olarak benim düşüncelerim:
Bu iki oyunu kesinlikle oynamanızı öneririm toplamda 5-6 saat alır hayatınızdan ama çok güzel bir deneyim katar.
Buraya kadar okuyorsanız helal olsun ne diyeyim çiğköfte üzerinize olsun.