Merhabalar kendim pc topluyorum kablolar doğru takılmış mıdır eksik var mıdır mesela sata kablosu takmadım psu ya gerekiyor mu eksik şeyler varsa söyler misiniz?
hocam kablolamanız gayet düzgün duruyor sata kablosuna sata ssd hdd veya kasa rgbsi için gerek oluyor ama yüksek ihtimal sizin kasada kontrolcü vardır o yüzden gerek yok. ekran kartını takıp bi start verin kasadan eğer hareket olmazsa psunun tuşunu kontrol edin oda açıksa o zaman anakart üstündeki power switch bağlantılarına bakarsınız ama ben zannetmiyorum pek olası durumlar için yazdım bunları elinize sağlık.Merhabalar kendim pc topluyorum kablolar doğru takılmış mıdır eksik var mıdır mesela sata kablosu takmadım psu ya gerekiyor mu eksik şeyler varsa söyler misiniz?
üstünde yazar bütün kabloları nereye takman gerektiği. kabloların kendi üstünde yazanları yerine taktıkysan doğrudur.Merhabalar kendim pc topluyorum kablolar doğru takılmış mıdır eksik var mıdır mesela sata kablosu takmadım psu ya gerekiyor mu eksik şeyler varsa söyler misiniz?
şimdi kasada böyle bi kontrolcü vardı iki adet siyah kablo var birisi usb onu anakarta taktım diğeride şu şekil. psudan çıkan bi pce kablosuna takıp elimde tuttuğum kabloyuda psuya pce yazan kısma taktım ama bunu uydurdum acaba doğru mudurhocam kablolamanız gayet düzgün duruyor sata kablosuna sata ssd hdd veya kasa rgbsi için gerek oluyor ama yüksek ihtimal sizin kasada kontrolcü vardır o yüzden gerek yok. ekran kartını takıp bi start verin kasadan eğer hareket olmazsa psunun tuşunu kontrol edin oda açıksa o zaman anakart üstündeki power switch bağlantılarına bakarsınız ama ben zannetmiyorum pek olası durumlar için yazdım bunları elinize sağlık.
corsair hakkında bir bilgim yok. artı olarak hub bağlantısı nerde göremiyorum. bir kaç video izlemeni tavsiye ederim. karışık şeyler değil ama risk alma pek bilgili değilsen sistemi yakma gerekirse 5-6kez kontrol etşimdi kasada böyle bi kontrolcü vardı iki adet siyah kablo var birisi usb onu anakarta taktım diğeride şu şekil. psudan çıkan bi pce kablosuna takıp elimde tuttuğum kabloyuda psuya pce yazan kısma taktım ama bunu uydurdum acaba doğru mudur![]()
hub bağlantısı ne oluyor tam olarakcorsair hakkında bir bilgim yok. artı olarak hub bağlantısı nerde göremiyorum. bir kaç video izlemeni tavsiye ederim. karışık şeyler değil ama risk alma pek bilgili değilsen sistemi yakma gerekirse 5-6kez kontrol et
dmden yazsana bana kontrol ediyim bitirdiysen bütün bağlantılarınıhub bağlantısı ne oluyor tam olarak
yok bu şekil duruyo daha bağlamadım emin olmak için buradan teyit alayım dedimdmden yazsana bana kontrol ediyim bitirdiysen bütün bağlantılarını
Hocam o elinizdeki kablo hiç bi şekilde kontrolcüye girmez diğer ucu nasıl o kablonun? Bende corsair kullanıyorum corsairin hub sistemi çok farklı kendi hubı olmazsa çalışmıyor fanlar. Sizdeki kontrolcü link diye geçiyor sanırsam. Corsair link controller connection İngilizce şekilde aratırsanız çıkar sanırsam kabloları birleştirip öyle takılıyor bu kontrolcüye çünkü üstündeki girişler 2-3 tane farklı girişler.yok bu şekil duruyo daha bağlamadım emin olmak için buradan teyit alayım dedim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
taktığım kablolamalar doğru çoğu yerden baktım tek kafama takılan kısım bu kontrolcüden çıkan o siyah kısa kablo onu da psu dan çıkan bu kabloyla taktım ama sadece kafadan düşündüm doğru mu değil mi bilmiyorum
hocam bakın bu siyah kablo kontrolcüde takılı şekilde geldi zten kasayla birlikte bu elimdeki psudan aldığım kabloda buna giriyo 6pin zaten. ama zaten ben uydurdum bunu doğru olmayabilir de bu 6pinlik kontrolcüdeki kabloyu ben nereye takacam o zaman ekstra bişey mi almam gerekiyor çünki anakarta da takılmaz çok kısa bişey kasadan veya başka şeyden bişey de çıkmadıHocam o elinizdeki kablo hiç bi şekilde kontrolcüye girmez diğer ucu nasıl o kablonun? Bende corsair kullanıyorum corsairin hub sistemi çok farklı kendi hubı olmazsa çalışmıyor fanlar. Sizdeki kontrolcü link diye geçiyor sanırsam. Corsair link controller connection İngilizce şekilde aratırsanız çıkar sanırsam kabloları birleştirip öyle takılıyor bu kontrolcüye çünkü üstündeki girişler 2-3 tane farklı girişler.
bu arada dediğiniz doğru kasa corsairin 3500x icu link modeli fanla kontrolcüyle birlikte geliyorHocam o elinizdeki kablo hiç bi şekilde kontrolcüye girmez diğer ucu nasıl o kablonun? Bende corsair kullanıyorum corsairin hub sistemi çok farklı kendi hubı olmazsa çalışmıyor fanlar. Sizdeki kontrolcü link diye geçiyor sanırsam. Corsair link controller connection İngilizce şekilde aratırsanız çıkar sanırsam kabloları birleştirip öyle takılıyor bu kontrolcüye çünkü üstündeki girişler 2-3 tane farklı girişler.
Hocam sizin psu modüler sanırım doğru yapmışsınız bi tarafını o siyah kabloya bi tarafınıda psuya takacaksınız AMA psunun ya sata ya pcie tarafına takacaksınız ki ben sata diyorum pcie çok yüksek güç verebiliyor mantıklı olmaz. Siz icue link bağlantısı pcie mi sata mı bir araştırın benim net bilgim yok ama sata diye tahmin ediyorum.hocam bakın bu siyah kablo kontrolcüde takılı şekilde geldi zten kasayla birlikte bu elimdeki psudan aldığım kabloda buna giriyo 6pin zaten. ama zaten ben uydurdum bunu doğru olmayabilir de bu 6pinlik kontrolcüdeki kabloyu ben nereye takacam o zaman ekstra bişey mi almam gerekiyor çünki anakarta da takılmaz çok kısa bişey kasadan veya başka şeyden bişey de çıkmadı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
bu arada dediğiniz doğru kasa corsairin 3500x icu link modeli fanla kontrolcüyle birlikte geliyor
şimdi bi yabancı kanala baktım aynı şekilde doğru takmışım ama adam sata değil psu da pce kısmına takıyor öyle yaptım umarım doğru olurHocam sizin psu modüler sanırım doğru yapmışsınız bi tarafını o siyah kabloya bi tarafınıda psuya takacaksınız AMA psunun ya sata ya pcie tarafına takacaksınız ki ben sata diyorum pcie çok yüksek güç verebiliyor mantıklı olmaz. Siz icue link bağlantısı pcie mi sata mı bir araştırın benim net bilgim yok ama sata diye tahmin ediyorum.
Hocam sizin psu modüler sanırım doğru yapmışsınız bi tarafını o siyah kabloya bi tarafınıda psuya takacaksınız AMA psunun ya sata ya pcie tarafına takacaksınız ki ben sata diyorum pcie çok yüksek güç verebiliyor mantıklı olmaz. Siz icue link bağlantısı pcie mi sata mı bir araştırın benim net bilgim yok ama sata diye tahmin ediyorum.