Neler Yeni

Yardım Kablonet kullanan var mı?

TR içi sunucularda genelde fark çok az oluyor, valorantta 15-20 ms dolaylarında oynadım. Fakat yukarıdaki yorumlardan anladığım kadarıyla siz FTTH için başvurmak istiyorsunuz. Benim yukarıda söylediklerim genelde vDSL ve Coax altyapısı(FTTB) için geçerli durumlardı, siz muhtemelen fiber(GPON-FTTH) sistemde çok daha farklı bir deneyim yaşarsınız. Şu şekilde; modemle ilgili kötü durumları kafadan silin çünkü modeminiz değişecek bu durumda. Huawei-EG8247W GPON kullanacaksınız muhtemelen Infinity 401 yerine ve o modemler zaten bir çok İSS tarafından kullanılıyor, sorun yaşama ihtimaliniz çok daha düşük. Müşteri hizmetleri aynı kalır çünkü Türksat kendi altyapısı üzerinden kendi ekipleriyle bu hizmeti sağlıyor, o konuda bir değişiklik olmaz. Fakat burda asıl nokta sizin bu hizmeti alıp alamayacağınız çünkü bu FTTH/GPON hizmetini çok kısıtlı bir yerde veriyorlar şu anlık. Yeni döşenmeye başladı ve talep de almıyorlar. Yani örneğin altyapınız fiber destekliyor gibi gözükebilir fakat apartman içi tesisatınız PON değildir haliyle bu hizmetten faydalanamazsınız. Ben Anadolu bölge müdürlüğü ile görüşmüştüm ve altyapıyı şu anlık Sultanbeyli ve Kurtköy civarında kurduklarını söylediler(ist için). Bazı satış-müşteri temsilcileri proje daha yeni olduğu için yeterli düzeyde bilgilendirilmemiş ve bazen "Tabii ki bu hizmeti alabilirsiniz, iç tesisat kontrolleri yapılır ve duruma göre döşenir" tarzında konuşabiliyor fakat bölge müdürlüğü ve projeden sorumlu ekip talep üzerinde bir ön inceleme yapmadıklarını veya altyapı döşenmediğini sadece planlanan yerlerde hizmet verildiğini söylediler. Tüm bunlardan sonra hizmeti alabiliyorsanız bence 500/50 paketine çıkın derim, bir çok oyun pazarının (steam, ubisoft, epic vs.) desteklediği en yüksek hız birey başına ve upload olarak da fazlasıyla yeterli, ping olarak da fiber olacağı için yurtiçi 4-5ms avrupa sunucularında da 20ms civarı takılırsınız . Zaten fiyat konusunda da en son baktığımda Turksat'ın fiber tarifeleri piyasadaki bir çok alternatiften daha ucuzdu. Taahhüt ile ilerleyen zamanda ihtiyaç duyup güncel fiyattan geçiş yapmaktansa şimdiden alıp enflasyon yükselse de geçmiş zamandan daha uyguna almış olmanın tadını yaşayın derim. Tabii bazı alternatifler mevcut ComNet gibi onlara da göz atabilirsiniz fakat hizmette yanaşabileceklerini pek sanmıyorum, fiyat olarak da belki diyorum.

oğuzhan18

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,630
İsim
oğuzhan ege
6 senelik kullanıcı olarak. kısa özet ping sorunun olmaz olsa bile oturduğun yerden kaynaklanır bu eskişehirde otururken 100 mps hız kullanıyorduk internet kesintisi olmuyordu ama saçma bir şekilde 7 ile 12 arası 100 mps 25 mps düşüyor onu konuşup pakete göre düşmemesi için konuşabiliyorsunuz uploada gelince en berbat en az opload veren firma 5 diyip 5 veremediği bile oluyor saçma bir şekilde upload olayına bile para istiyorlar seçim sizin.

Top Bottom