Modem olarak AirTies Air 5650v2 kullanıyorum ve sinyal iletme gücü çok az. Bu yüzden elimdeki AirTies Air 4410 Access Point i kablosuz olarak modeme bağlayıp dağıtıcı olarak kullanmak istiyorum. Modemle access point i ethernet kablosu ile birbirine bağlayıp ayarlamalarını yaptım. Access point e bağlanıyorum ve çalışıyorda ama ethernet kablosunu çıkardığımda bağlantı kesiliyor. Bir türlü bulamadım nasıl yapacağımı, son çare buraya yazıyorum artık.
DHCP Tipini kapatarak ta denedim olmadı; DHCP sunucusu olarak seçip IP, Başlangıç IP, Bitiş IP, Gateway ve DNS adreslerini kendim yazdım ama yine olmadı. Ayrıca yazdığım IP lerin modemle çakışmamasına da özellikle dikkat ettim. Bütün ayarları yaptıktan sonra da access point i yeniden başlatmayı da ihmal etmedim.
DHCP Tipini kapatarak ta denedim olmadı; DHCP sunucusu olarak seçip IP, Başlangıç IP, Bitiş IP, Gateway ve DNS adreslerini kendim yazdım ama yine olmadı. Ayrıca yazdığım IP lerin modemle çakışmamasına da özellikle dikkat ettim. Bütün ayarları yaptıktan sonra da access point i yeniden başlatmayı da ihmal etmedim.