Bürçeniz müsait ise sony 1000xm4, jabra elite 7 pro, anker soundcore liberty 3 pro ve huawei pro 2 den birini seçebilirsiniz.
Ben f/p daha yüksek diye jabra aldım. Telefon görüşmelerinde şöyle bir durum var:
Kutudan çıkan medium silikon ucu kullanıyordum, görüşmelerde çoğu kişi sesimin net geldiğini ancak arka planda distorsiyon ve hatta viyaklamaya benzer bir ses duyduklarını söylüyorlardı. Bir ton ödül almış, 6 mikrofon ile donatılmış ve bunlardan dördü telefon görüşmesi için özel olarak konulmuş bir kulaklığın böyle bir performans vermemesi lazım siye düşündüm ve başladım deneme - yanılma yöntemlerine. Öncelikle Ayarlardan yan tonu kapattım,biraz düzeldi. Sonrasında, silikon uçlardan en büyük olanını denedim ve sorun çözüldü. Bu noktadan sonra görüşmelerde karşı taraftan herhangi bir şikayet duymadım. Nedenini araştırınca şunu farkettim; En büyük uç, kulaklığın biraz daha kulağın dışında kalmasını sağlıyor ve böylece mikrofon perdelenmemiş oluyor. Bu durum ilgimi çekince Orta silikonu tekrar takıp aynada baktığımda kulaklığın mikrofonunun , kulak çeperimin içinde kaldığını gördüm. Büyük silikonda mikrofon kulak çeperine değmiyor. Belki fark 1 mm bile değildir ancak doğru silikon uç ile telefon görüşmelerinde sorun kalmadı.
Zaten Jabra da bu durumu kullanım kılavuzunda net olarak belirtmiş. Doğru kulaklık ucunu seçmeniz, konforunuz açısından çok önemlidir gibi bir ibare düşülmüş.
Kulaklığı daha çok araç kullanırken kullanıyorum, bazen de dışarıda yürürken kullanıyorum. Hem iphone, hem de ipade aynı anda bağlı.
Şunu da belirteyim, Evde zaten her kulaklık sorunsuzdur. Önemli olan zor koşullarda iyi çalışmasıdır.
Müzik konusunda ise, baslar gayet iyi. Tizler yeterli. Ben soft rock ve pop ağırlıklı bir tür dinliyorum, beni tatmin ediyor. Tabiodyofil değilim ve kullandığım bazı kulaklıklar şöyle: airpods 2. Nesil, sony wi c300, sony xb50apb. Ses rengi sony xb50apbye benziyor ama baslar onun kadar iyi değil.
Filmlerde gecikme hiç yaşamadım. Patlamalı sahnelerde tatminkar bir sonuç veriyor. Konuşmalarda da aktörün ağzından çıkan kelimeleri gecikme olmaksızın duyabiliyorsunuz.
Gürültü engelleme konusunda en iyisi sonydir. Telefon görüşmesinde karşılaştırmalar ankerin önde olduğunu söylüyor. Konfor açısından en iyisi jabradır. ( Ankerin kulaktan çabuk kaydığı yazılmakta. Bir de iki ayrı parça ile ( kulak çeperine tutunan parça ile kulak içi silikonu) kulağınıza taktığınız için konforlu olmadığı söylenmekte. )
Huawei de telefon görüşmelerinde oldukça iyiymiş, müzikte de iyi olduğu söyleniyor sma kulaktan çıkıntı yapan tasarımları sevmediğim için bana hitap etmedi.