Kaçak film izlemek etik olarak yanlış mı?

Zaptic

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
242
Piyasadaki film/dizi aboneliklerinin çoğuna üyeyim ama bazen çok sıkıntılı çalışıyorlar veya izleyeceğim 2 saatlik bir film abonesi olduğum onca platformda olmuyor adını ilk kez duyduğum başka bir platforma üye olmamı bekliyor falan ben de bu durumda kaçak izlemeye yöneliyorum hem her şey bulunuyor hem bazen görüntü kalitesi daha iyi oluyor. Sizce bu etik olarak doğru mu veya bunun yanlış olduğunu düşünüyorsanız nasıl bir çözüm önerirsiniz?

Etik ve ahlaktan bahsetmek için öncesinde film içeriğinin etik ve ahlaka uygun olması gerekiyor. İçeriği ahlakı ve etiği reddeden, çıplaklığı ifşa ya da şiddete meylettiren filmleri kaçak izlemek hem yapımcının piyasaya sürmesi sebebiyle hem de sen izlediğin için etik olmayacaktır. Diğer taraftan ailevi değerleri koruyan, çocukları ifsada sürüklemeyen filmleri kaçak izlemek yapımcı açısından elbette kabul edilebilir değildir, sonuçta bundan ekmek yiyor.

Piyasadaki film/dizi aboneliklerinin çoğuna üyeyim ama bazen çok sıkıntılı çalışıyorlar veya izleyeceğim 2 saatlik bir film abonesi olduğum onca platformda olmuyor adını ilk kez duyduğum başka bir platforma üye olmamı bekliyor falan ben de bu durumda kaçak izlemeye yöneliyorum hem her şey bulunuyor hem bazen görüntü kalitesi daha iyi oluyor. Sizce bu etik olarak doğru mu veya bunun yanlış olduğunu düşünüyorsanız nasıl bir çözüm önerirsiniz?

Reklam izlememek için bile bizden para talep edenler işin etik kısmını umursamıyor da sen neden bunu sorun ediyorsun kardeşim?

tabii ki etik olarak yanlış. çözüm önerim ise tüm film platformlarına üye olman. bir de günümüz şartlarında düşünürsek eğer insanları koyun yerine koyan platformlara karşı bu kadar hassas olmaya gerek yok bence.

mesela ben futbol maçları için tod kullanıyorum, cl maçları için tabii üyesi olmam gerekiyor, sezon öncesi maçlar için ssport veya d-smart üyesi olmam lazım. iş gerçekten çok saçma bir hal almaya başladı.

Teknik olarak bence etik dışı değil.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Birşeye para veriyorsam bence bu sonsuza kadar benim olmalı.

Netflix
Mubi
Exxen
Disney+
Gain
Bein Connect / TOD
S Sport Plus
Tivibu Go
Tabii
Amazon Prime Video
Blu TV
Puhu TV

Şunların hepsine üye olacağıma, etik değerleri ayaklar altına alırım daha iyi. Bazılarında da dizi izlemek için para veriyorsun, bir de dizileri reklamsız izlemek için para veriyorsun. Yok ya!

Milyon dolarlar kazanıyorlar boşver kaçak izle

Netflix
Mubi
Exxen
Disney+
Gain
Bein Connect / TOD
S Sport Plus
Tivibu Go
Tabii
Amazon Prime Video
Blu TV
Puhu TV

Şunların hepsine üye olacağıma, etik değerleri ayaklar altına alırım daha iyi. Bazılarında da dizi izlemek için para veriyorsun, bir de dizileri reklamsız izlemek için para veriyorsun. Yok ya!
hepsi bir arada stremio ahhahah.

Para veriyorsun görüntü kalitesini bile seçtitirmiyor.
En çok izlenen dizillerde bile altyazı ile arka fon aynı okunmuyor
En çok izlenenlerde bile bazen altyazı ya çok geç ya erken gelip hızlı gidiyor
Takip etme sistemi sorunlu yani diyeceğim o ki
Ben bügün rdr 2 oynicam

Uygunsuz Dil & Küfürlü Paylaşım
Etik mi değil ama günümüz dünyasında kim kimi s**erse . O yüzden çokta takmamak lazım

Abonelik sistemine karşıyım, modern filmler çok fazla mesaj içerdiği için gözümüze LGBT ve siyah beyaz sokulduğunu hissettiğim için asla para ödemiyorum. Bazı oyunlarda bu dediğimi yapmaya başladı onlarıda satın almıyorum.
Bide bazı kaçak siteler orjinal uygulamalardan daha düzenli ve stabil, crack oyunlar bile orjinaldan daha basit olmaya başladı, Orjinal oyun alıyorsun 2 tane laucnher istiyor felan, crack indiriyon arkada sadece oyun çalışıyor. Eskiden plug and play vardı hiç uğraşmazdık böyle şeylerle.

Geri