Kali Linux ta klavyem türkce ve şifremde W harfi var.

Tren

80+
Reaksiyon skoru
3
Arkadaşlar kali linuxta parola ekranında takıldım, Çünki daha önce giriş yaptığımda kalvyeyi türkce ye degistirmistim ve şu an giriş yapamıyorum şifremde W var nasıl yapacağım ? Cözümü nedir ?

Kali Linux'ta parolayı giremediğinizde, muhtemelen klavye düzeninin değişmesinden dolayı sorun yaşıyorsunuz. Eğer Türkçe klavye düzenine geçmişseniz, harfler farklı bir şekilde girilebilir.

Bu sorunu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Klavye Düzenini Değiştirin

Giriş ekranında (login ekranı) iken, genellikle sağ üst köşede bir klavye düzeni simgesi olmalı. Bu simgeyi tıklayarak, klavye düzenini QWERTY (İngilizce) olarak değiştirebilirsiniz. Bu, parolanızdaki W harfini doğru şekilde girebilmenizi sağlar.

2. Konsola Erişim (TTY) Kullanarak Parolayı Sıfırlayın

Eğer klavye düzenini değiştiremezseniz, alternatif olarak TTY (Terminal) ekranına geçiş yaparak parolanızı sıfırlayabilirsiniz. Adımlar şu şekilde:

1. TTY'ye Geçiş Yapın:

Giriş ekranındayken, Ctrl + Alt + F1 veya Ctrl + Alt + F2 tuşlarına basarak bir terminal penceresi açın.

Burada kullanıcı adı ve şifrenizi girebilirsiniz (klavye düzeninin QWERTY olacağını unutmayın).

2. Kullanıcı Parolasını Sıfırlayın:

Terminalde şu komutu girerek root kullanıcısına geçin (root şifrenizi bilmeniz gerekir):

sudo su

Şifrenizi sıfırlamak için aşağıdaki komutu girin:

passwd <kullanıcı_adı>

<kullanıcı_adı> yerine kendi kullanıcı adınızı yazı
n.

Yeni bir parola belirleyin.

• Beğen
Reaksiyonlar: Tren
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular