Neler Yeni

Kameranın vizörü odaklamıyor tam

Coroglen1

80+
İyi günler arkadaşlar.Elimde EOS 700D var ikinci el almayı düşünüyorum bir tanıdıktan ama incelerken vizörden bakarak odaklamaya çalıştım biraz odaklama sensörü çalışıyor ama netlemiyor bulanık odaklıyor.Sebebi ne olabilir ve düzeltilebilir mi ona göre almayı düşünüyorum ?
Araştırdım biraz vizörün yanında dönen küçük kısımdan vizörü netleyin diyorlar ondan değil denedim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
226
İsim
Melih Baygör
Merhaba, o cihazda otomatik netleme mevcuttur. Sensör veya lens kirli ise netleme problemi yaşanabilir. Daha önemli problem ise lens veya cihazın darbe almış olmasıdır. Cihaz menüsünde sensör temizleme ve sensör rgb renk kontrolleri olması lazım. onu bulursanız en azından sensör üzerinde kontrolleri yapabilirsiniz.

Coroglen1

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Merhaba, o cihazda otomatik netleme mevcuttur. Sensör veya lens kirli ise netleme problemi yaşanabilir. Daha önemli problem ise lens veya cihazın darbe almış olmasıdır. Cihaz menüsünde sensör temizleme ve sensör rgb renk kontrolleri olması lazım. onu bulursanız en azından sensör üzerinde kontrolleri yapabilirsiniz.
sensör temizleme var hocam yaptım da zaten otomatik olarak kamera her kapanışta temizliyor sensörü.Canlı izleme ekranında odakta sorun yok normal bir şekilde odaklıyor.Lens ya da cihazda sorun yok hocam ondan olsaydı canlı izleme ekranında odaklamazdı diye düşünüyorum.Biraz baktım da sensör camı varmış o kirli olduğu için tam odak çalışmıyor olabilirmiş araştırmama göre.

Dahası  
Reaksiyon skoru
226
İsim
Melih Baygör
sensör temizleme var hocam yaptım da zaten otomatik olarak kamera her kapanışta temizliyor sensörü.Canlı izleme ekranında odakta sorun yok normal bir şekilde odaklıyor.Lens ya da cihazda sorun yok hocam ondan olsaydı canlı izleme ekranında odaklamazdı diye düşünüyorum.Biraz baktım da sensör camı varmış o kirli olduğu için tam odak çalışmıyor olabilirmiş araştırmama göre.
Live sensör ile vizör aynı mantıkta çalışmıyor hocam. Live sensöre geçiş yaptığında cihazdan ses gelir farkedersen, bunun sebebi ayna mekanizmasını hareket ettirmesi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sensörü RGB renk düzenine göre kontrol et menüde kontrolü olması gerekli, sensör üzerinde toz kalmadığından emin olursun ve başka lens ile de denemelisin, lensin gövdeye temas eden noktasında temassızlık da olabilir.

Top Bottom