KANAL TEDAVİSİ NASIL

jehav

Cezalı
80+
Reaksiyon skoru
20
ARKADAŞLAR GEÇEN GÜN ÖZEL KLİNİĞE GİTTİM ARKA DİŞİM AĞRIYORDU DOKTOR KANAL YAPTI VE FİLM ÇEKTİ DEDİKİ ÖN ALT İKİ DİŞİNE KANAL YAPILMASI LAZIM YOKSA KAYBEDERSİN DİŞLERİNİ DEDİ ÖN DİŞLERE KANAL NASIL OLUYOR DİŞTE KÖTÜ BİR GÖRÜNTÜ OLUŞUYOR MU BİLGİNİZ VAR MI DİŞTE KISALMA GİBİ BİR DURUM OLUYOR MU

ön dişlerde dişin diş etine yakın tarafından delik açıp sinirleri alıyorlar kötü bir görüntü olmuyor
1742854321444.png

hocam acısından şüpheniz olmasın, kanal tedavim biteli daha 3 hafta olmadı. Görüntü olarak doğal bir dişten farksız olmakla beraber acı durumu sadece minik minik sızlanmalar oluyor o kadar. O bile olmayabilir.

Kanal tedavisi korkulacak bir işlem değildir, lokal anastezi altında uygulanan bir işlemdir ve normal şartlarda tedavi esnasında bir ağrı hissetmezsiniz.

Kanal tedavisinde amaç dişteki dokuyu pasif duruma getirerek oluşacak endikasyonların önüne geçmektir. Bu işlem, dişin kök kanallarının temizlenip doldurulmasını sağlar, ağrıyı giderir ve dişin kaybını önler.

Kanal tedavisinden sonra ilk 3 gün hafif sızlama veya zonklama normaldir, bazı durumlarda diş üzerine basıldığında hassasiyet veya çiğneme sırasında rahatsızlık hissi de oluşabilmektedir. Dayanlılamayacak bir ağrı hissedilmesi durumunda, hassasiyetin 3 günden uzun sürmesi halinde veya şişlik/ateş gibi belirtiler oluşmuşsa doktorunuzla iletişime geçmeniz tavsiye edilir.

Referans: AuraDent Aesthetic Clinic

Hocam ön dişleri bilmiyorum ama ben arka dişlerimden ikisine yaptırdım, dişin üstünü bildiğin dümdüz hale getirdiler. Kanal tedavisi yapmak için dişi deliyorlar, sonra da dolgu ile kapatıyorlar.

1745320088712.png

ekteki fotoğrafa bakacak olursak, dişin içerisinden kanallar geçmektedir, kanal tedavisi ise ismini yansıttığı gibi kanala yapılan tedavi işlemidir. Dolayısı ile, kanala inebilmek ve tedaviyi gerçekleştirebilmek için dişin üst kısmı oyulmaktadır

ARKADAŞLAR GEÇEN GÜN ÖZEL KLİNİĞE GİTTİM ARKA DİŞİM AĞRIYORDU DOKTOR KANAL YAPTI VE FİLM ÇEKTİ DEDİKİ ÖN ALT İKİ DİŞİNE KANAL YAPILMASI LAZIM YOKSA KAYBEDERSİN DİŞLERİNİ DEDİ ÖN DİŞLERE KANAL NASIL OLUYOR DİŞTE KÖTÜ BİR GÖRÜNTÜ OLUŞUYOR MU BİLGİNİZ VAR MI DİŞTE KISALMA GİBİ BİR DURUM OLUYOR MU
görünüş ile bir sıkıntı olmuyor doktor yaptırman gerektiğini söylüyorsa yaptır bende yaptırdım ve 20'Liklerimi de aldırdım, diş sağlığı şakaya gelmez, zıplatır valla adamı sancıdan acıdan az buz çekmedim diş ağrısı ve acısı erkenden hallet dostum.

Biri ağzının içine aşağıdan bakmadığı sürece görüntüde hiçbir sorun yok

Kanal yaptı film çekti kanal yapılması lazım dedi lafını anlamadım. Youtube kanal tedavi nasıl yapılır yaz izle. Korkacak bir şey yok mutlak yaptır dişi kaybetme.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,879
Üyeler
184,243
Son üye
hsushsjs
Geri