Kapaksız Laptop

Reaksiyon skoru
17
Merhaba ben laptop' umun kapağını çıkartmayı düşünüyorum. Yani kapak olmadan soğutucunun üzerine oturtup kullanacağım. Şimdi bunun bir zararı var mıdır? Varsa nelerdir. Yoksa eğer kullanabilir miyim? Önemli soru: TOZ TUTAR MI?

Merhaba ben laptop' umun kapağını çıkartmayı düşünüyorum. Yani kapak olmadan soğutucunun üzerine oturtup kullanacağım. Şimdi bunun bir zararı var mıdır? Varsa nelerdir. Yoksa eğer kullanabilir miyim? Önemli soru: TOZ TUTAR MI?
toz tutmasından ziyade içine herhangi bir iletken cisim kaçarsa çok sıkıntı eğerki çok ısınıyorsa termal macun değiştirin içini bir güzel temizleyip serin bir şekilde kullanabilirsiniz

Ben o şekilde kullanıyorum ancak dikkatli olmakta fayda var ve evet toz tutar

Bilgisayarın çok daha fazla toza maruz kalır ve dış tehditlere karşı açık duruma gelir. Herhangi bir iletkenle temas kurarsa anakartını yakarsın veya su teması sonucu oksitlenme ye giden bileşenlere karşılaşabilirsin. Her ne kadar tavsiye etmesem de çok çok çok iyi koruyacağını düşünüyorsan ısı değerlerinde büyük düşün elde edebilirsin.

Bilgisayarın çok daha fazla toza maruz kalır ve dış tehditlere karşı açık duruma gelir. Herhangi bir iletkenle temas kurarsa anakartını yakarsın veya su teması sonucu oksitlenme ye giden bileşenlere karşılaşabilirsin. Her ne kadar tavsiye etmesem de çok çok çok iyi koruyacağını düşünüyorsan ısı değerlerinde büyük düşün elde edebilirsin.
Hemen altında soğutucusu var. Altı düz bir zemine gelecek yani. Herhangi bir parçanın bir şeyle temas edeceğini zannetmiyorum. Soğutucular iletken bir yapıda mıdır?

Benim laptobun soğutucusu bu.

soğutucunun üstü mesh ızgara yani iletken

Hemen altında soğutucusu var. Altı düz bir zemine gelecek yani. Herhangi bir parçanın bir şeyle temas edeceğini zannetmiyorum. Soğutucular iletken bir yapıda mıdır?

Benim laptobun soğutucusu bu.
Önemli olan soğutunun ızgara kısmı çünkü anakartta en yakın kısım orası. Izgaralar %95 plastik yapıda oluyor yani iletken değiller. Fakat oluşabilecek aksilikler bilgisayardaki bir bileşenin yanmasına veya oksitlenmesine sebep olarak laptobu bozabilir. Soğutmak için son çare olarak gayet güzel bir yöntem ama çok çok çok dikkatli olmanız gerekiyor.

Verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim. 1 tane vantilatör alırım hem ben hem bilgisayar serinler. Bu dönemde riske atmak akıllıca olmaz. Yarın termal macun ve temizlik yapayım. Oluşacak ısı farkını tekrardan sizlere bildiririm. Teşekkür ederim tekrardan.

Teşekkür ederim. Karşılaştığınız herhangi bir sorun var mı? ve memnun musunuz, sıcaklık farkı nedir?
Dell 7559 i7 6700hq modelini kullanıyorum.İşlemcimin sıcaklikları nfs payback gibi bir oyunda 95 dereceleri görüyordu kapağı açınca kafadan bir 10 derece aşağıya indi max 85 görmeye başladım. İşlemciye -0.100 undervolt uyguladim şuan 75 dereceyi geçmiyor ve fps performansı daha iyi. Kapağı açık kullanmak biraz tehlikeli sayılabilir. Hangi işlemciyi kullandığınızı söyleyebilirseniz undervolt konusunda yardımcı olmaya çalışabilirim

Dell 7559 i7 6700hq modelini kullanıyorum.İşlemcimin sıcaklikları nfs payback gibi bir oyunda 95 dereceleri görüyordu kapağı açınca kafadan bir 10 derece aşağıya indi max 85 görmeye başladım. İşlemciye -0.100 undervolt uyguladim şuan 75 dereceyi geçmiyor ve fps performansı daha iyi. Kapağı açık kullanmak biraz tehlikeli sayılabilir. Hangi işlemciyi kullandığınızı söyleyebilirseniz undervolt konusunda yardımcı olmaya çalışabilirim
İ5 7200U

İ5 7200 u

Biraz geç cevap verdiğim için özür dilerim. Bir takım sorunlar vardı, dönüş yapmayı unuttum.

Geri