Neler Yeni

Yardım Kapasitör Değişimi Sorunu Çözmüş müdür?

normalde üzerlerindeki kodlara göre kullanılır zaten dayanabilmeli ama arada böyle domatesler de çıkabiliyor yapacak bişey yok -_o_-
Demek ki o arızalı çıkan kapasitör diğerlerine göre daha kalitesiz üretildi??.Zaten en kısa sürede elimden çıkarıp Nvidia tarafına geçeceğim inşallah.Ortalıkta yatışırsa virüsten.

• Beğen
Reaksiyonlar: DDRQ
normalde üzerlerindeki kodlara göre kullanılır zaten dayanabilmeli ama arada böyle domatesler de çıkabiliyor yapacak bişey yok -_o_-
Ama şu an öyle bir hedefim yok.Kart performans olarak tatmin ediyor.Bi de şu problemleri olmasa şu 500 serisinin.Tadından yenmez.Nvidia ya göre ucuz olması az çok belli ediyor kendini zaten.Suçu pek Amd ye de atmamak lazım.Msi,sapphire veya asus gibi üreticilerde buna sebep olabiliyor.Dediğim gibi zayıf ve kalitesiz bileşenleri kullanmak yüzünden(kapasitör,yani kondansatör vb) gibi.

DDRQ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
405
İsim
Serkan sss
Ama şu an öyle bir hedefim yok.Kart performans olarak tatmin ediyor.Bi de şu problemleri olmasa şu 500 serisinin.Tadından yenmez.Nvidia ya göre ucuz olması az çok belli ediyor kendini zaten.Suçu pek Amd ye de atmamak lazım.Msi,sapphire veya asus gibi üreticilerde buna sebep olabiliyor.Dediğim gibi zayıf ve kalitesiz bileşenleri kullanmak yüzünden(kapasitör,yani kondansatör vb) gibi.
dandik bir şey olsa 1 yıl dayanmazdı muhtemelen ama öyle ömürlük malzeme üreten firmalar geçmişte kaldı ihtiyacı ucu ucuna karşılarsa yeterli oluyor . bence rx570 çok güzel bir kart hala devri geçene kadar kullanmanı tavsiye ederim

dandik bir şey olsa 1 yıl dayanmazdı muhtemelen ama öyle ömürlük malzeme üreten firmalar geçmişte kaldı ihtiyacı ucu ucuna karşılarsa yeterli oluyor . bence rx570 çok güzel bir kart hala devri geçene kadar kullanmanı tavsiye ederim
Başka aklıma pek bir şey gelmiyo bu durumdan başka.Armor serisi zaten pek bu bileşenler yönünden kalitesiz deniliyor.Isınmasıda cabası.Geçen hafta aradığım kişi arıza hakkında detaylı bilgi vermişti gerçi ama unuttum.(Kısa devremi bir şey dedi sanki veya benzeri bir şey)Almaya gittiğimde sorarım.

Kartın bu sorunu kendisinin oluşturduğunu düşünüyorum.5 aydır akım korumalı priz kullanıyordum.Ondan önce yoktu gerçi ama.Psu da sertifikalı.Aerocool Kcas 600W 80 Plus Bronze(12V 540W).Kısa devre korumaları,voltaj korumaları vs. var deniliyor.Sertifikada gerçek,baktım siteden.

DDRQ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
405
İsim
Serkan sss
Kartın bu sorunu kendisinin oluşturduğunu düşünüyorum.5 aydır akım korumalı priz kullanıyordum.Ondan önce yoktu gerçi ama.Psu da sertifikalı.Aerocool Kcas 600W 80 Plus Bronze(12V 540W).Kısa devre korumaları,voltaj korumaları vs. var deniliyor.Sertifikada gerçek,baktım siteden.
yapacak bir şey yok apple ürünleri bile fahiş fiyatlarına rağmen bozulabiliyor garantiler bunun için var

yapacak bir şey yok apple ürünleri bile fahiş fiyatlarına rağmen bozulabiliyor garantiler bunun için var
Anladığım kadarıyla servis bu tip problemleri en başta onarıyor,eğer 3 defa aynı problemden geliyorsa iade değişim veriyor

Son düzenleme:
Hocam,o zaman kartta sadece kapasitör arızası oluşmuş o zaman.Zaten benim bildiğim en başta test edilip,problem görülmeden herhangi bir onarım işlemi yapılmıyor değil mi?

DDRQ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
405
İsim
Serkan sss
Hocam,o zaman kartta sadece kapasitör arızası oluşmuş o zaman.Zaten benim bildiğim en başta test edilip,problem görülmeden herhangi bir onarım işlemi yapılmıyor değil mi?
fanı çıkarıp voltmetreyle kısa devre kontrolü yaparlar sorun görmezlerse bile

fanı çıkarıp voltmetreyle kısa devre kontrolü yaparlar sorun görmezlerse bile
Yani benim tam olarak merak ettiğim soru sizin şimdi cevap verdiğiniz soru.Yani onarım işlemi sorun görülmeden yapılmıyor değil mi?En başta denenip sonra problem görürlerse onarım oluyor.Zaten telefondaykende öyle demişlerdi.

DDRQ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
405
İsim
Serkan sss
adım adım seçenekleri daraltma üzerine işler tamir işleri. sorun çok belirginse muhtemelen bundan diyip oraya ağırlık verilir . mesela voltmetre dedim onla bakılıp kısa devre aranır sigortalara bakılır yoksa osiloskopla başka şeyler aranır yoksa yoksa ... böyle gider . kart sahibi keyfi olarak sorun var diyip göndermeyeceğine göre belli başlı şeyler kontrol edilir bu her tamir işi için böyle sadece bilgisayar alanında değil

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,675
Üyeler
164,717
Son üye
kayra2321
Top Bottom