Neler Yeni

Kapatıp açınca SSD yi görmüyor, yendien başlatınca görüyor.

Ali1083

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ali Gönülcan
Merhaba arkadaşlar,

Benim bir masaüstü bilgisayarım var, normalde Hdd ye kurulu windows 7 kullanıyordum, hızlandırmak için SSD alıp windows 10 kurup kullanmak istedim. Eski windows 7 de, lisanslı program olduğu için oda ikinci windows olarak kullanmaya devam edecektim.

SSD aldım, windows 10 kurdum, açıldı sorun yoktu, ancak bazen SSD görmüyordu, sonra fark ettim ki yeniden başlatınca görüyor ama kapatıp açınca görmüyordu. Soğuk önyükleme diye tabir edilen yani kapatıp açtığımda bios ayarlarına giriyorum, listede SSD yok. Sonra ayarlardan çıkıyorum yeniden başlatıyor bu sefer SSD listede görünüyor, sorunsuz açılıyor ve çalışıyor. Ama her seferinde bunu yapmak tabii ki saçmalık.

Bunu düzeltmek için, denemediğim şey kalmadı. Tüm HDD leri söküp, SSD yi yalnız taktım fayda etmedi.

Bios ayarlarını kurcaladım olmadı. Zaten bios ayarlarında internette tavsiye edilen ayarları uygulayabileceğim ayarlarda yok. Mesela Ahci modu yok.

Bios güncelleme tavsiye ediliyor daha önce güncellemiştim bu anakart için son yayınlanan bios yüklü.

Sonuç olarak internette çok şey okudum denedim çözüm olmadı, ama sorun windows kurulumu ile ilgili değil.

Anakart SSD yi ilk açılışta görmüyor.

WD destek ile yazıştım, yaşadıklarıma anlam veremediler, başka bilgisayarda deneyin, aynı şey yaşanırsa değişime gönderin dediler, laptop vardı eski bi tane SSD yi ona taktım şak diye, diğer bilgisayarda kurduğum windows 10 u açtı. Demekki SSD de sorun yok anladık ama benim masaüstü anakartın derdi ne niye görmüyor.

Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Bilgisayar Özellikleri:

Anakart İntel DG31PR

Kasa Asus Vento A8

Ram 4 GB (2+2)

PSU 350W

Ekran Kartı Asus EAH5570 1 Gb

HDD ler:

Seagate 80GB İde

Seagate 1 TB Sata

Samsung 320 GB Sata

DVD RW Sata

SSD

WD Green 480 GB Sata3

innata

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
85
İsim
Onur Erçakır
Bende de aynı sorun vardı ama cihaz NVME m2 ssd. Markası Leven diye adı sanı duyulmamaış bir marka. Sendekinden farklı olarak ben ssd yi farklı bir bilgisayara taktığımda da ssd yi görmüyordu pc yi kapatıp açınca. Bu sorun artık yok. Neden yok nasıl geçti bitti bilmiyorum. Yardımcı olamıyorum malesef.

Mitra

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
232
İsim
Birol Olcaytürkan
Merhaba arkadaşlar,

Benim bir masaüstü bilgisayarım var, normalde Hdd ye kurulu windows 7 kullanıyordum, hızlandırmak için SSD alıp windows 10 kurup kullanmak istedim. Eski windows 7 de, lisanslı program olduğu için oda ikinci windows olarak kullanmaya devam edecektim.

SSD aldım, windows 10 kurdum, açıldı sorun yoktu, ancak bazen SSD görmüyordu, sonra fark ettim ki yeniden başlatınca görüyor ama kapatıp açınca görmüyordu. Soğuk önyükleme diye tabir edilen yani kapatıp açtığımda bios ayarlarına giriyorum, listede SSD yok. Sonra ayarlardan çıkıyorum yeniden başlatıyor bu sefer SSD listede görünüyor, sorunsuz açılıyor ve çalışıyor. Ama her seferinde bunu yapmak tabii ki saçmalık.

Bunu düzeltmek için, denemediğim şey kalmadı. Tüm HDD leri söküp, SSD yi yalnız taktım fayda etmedi.

Bios ayarlarını kurcaladım olmadı. Zaten bios ayarlarında internette tavsiye edilen ayarları uygulayabileceğim ayarlarda yok. Mesela Ahci modu yok.

Bios güncelleme tavsiye ediliyor daha önce güncellemiştim bu anakart için son yayınlanan bios yüklü.

Sonuç olarak internette çok şey okudum denedim çözüm olmadı, ama sorun windows kurulumu ile ilgili değil.

Anakart SSD yi ilk açılışta görmüyor.

WD destek ile yazıştım, yaşadıklarıma anlam veremediler, başka bilgisayarda deneyin, aynı şey yaşanırsa değişime gönderin dediler, laptop vardı eski bi tane SSD yi ona taktım şak diye, diğer bilgisayarda kurduğum windows 10 u açtı. Demekki SSD de sorun yok anladık ama benim masaüstü anakartın derdi ne niye görmüyor.

Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Bilgisayar Özellikleri:

Anakart İntel DG31PR

Kasa Asus Vento A8

Ram 4 GB (2+2)

PSU 350W

Ekran Kartı Asus EAH5570 1 Gb

HDD ler:

Seagate 80GB İde

Seagate 1 TB Sata

Samsung 320 GB Sata

DVD RW Sata

SSD

WD Green 480 GB Sata3
1-)Sata kablosu değiştirerek deneyin.
2-)Sata yuvasını değiştirerek deneyin.
3-)Sata güç kablosunu değiştirecek deneyin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,694
Üyeler
164,551
Son üye
kncburak
Top Bottom