Kardeşlerim acil pc tavsiyesi

AFK1

80+
Reaksiyon skoru
1
Bütçe
100.000
Arkadaşlar merhaba. Ben pc den çok anlayan birisi değilim. Ki güncel piyasayı da hiç bilmiyorum. Bilgisayarımın özelleri gıgabayte z170-hd3p-cf anakart, intel i5-6500 3.20 3201 mhz 4 çekirdek ekran kartı, 8gb ram ..
Dediğim gibi piyasayı bilmeyen, pc den pek anlamayan biriyim. Müsaadenizle meramımı en çok oynadığım iki oyun üzerinden izah edeceğim. CK3(crusader kings) ve Total war warhammer 3 (genelde paradoks ya da total war strateji oyunları oynuyorum). Pc yi yenilemek değiştirmek istiyorum. Sizden ricam bana seçenekli olarak (mümkünse iyi, çok iyi, canavar vs diye) tavsiyede bulunmanız. Bütçem devasa değil, ama sanırım çok zorlarsam 100 bin liraya kadar borca sokabilirim kendimi, idare edeceğiz bir şekilde. Şimdiden yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim. Hepinizin günü güzel geçsin ..

çok sağol dostum. Acaba bu pc örnek verdiğim oyunlar için ne seviyede verim verir. Yani 1-10 arası bir puan versen ne dersin?
10 hatta fazla bile oynadığın oyunlar pek ekran kartı isteyen oyunlar değil cpu iyi ekran kartı orta segment bile olsa en üst ayarda yıllarca oynarsın. Gta6 vs AAA oyunlar oynamıyorsan daha alt bir modele de bakabilirsin monitör veya diğer ekipman ihtiyacın varsa. Eğer yoksa da dolu bir model.

Atılan sistem 122 bin TL. Bütçenizin 100K'yı geçmeyeceğinden emin misiniz? Bütçenizi net söyleyin ona göre önereyim. 5080 sistem bulabiliriz 120-130K liraya.

Atılan sistem 122 bin TL. Bütçenizin 100K'yı geçmeyeceğinden emin misiniz? Bütçenizi net söyleyin ona göre önereyim. 5080 sistem bulabiliriz 120-130K liraya.
aaa 5 dk önce 105 di zam yaptı vatan akşamdan beri kaç kişiye önerdik bide
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bilader ne şansınız adamsın @AFK1

• Hahaha
Reaksiyonlar: AFK1

İlk defa gözümün önünde böyle bir şey gördüm. :D Tam da 5080 sistemlere bakıyordum.

@AFK1 Hocam FPS oyunlarında 500 FPS üstü hedeflemiyorsanız ve 2K veya 4K'da oynayacaksanız 7500F bile yeterli sizin için. Onun için Düzgün bir 5070 Ti sistem bakıyorum.

ben de tam onu diyecektim hocam 122 bin tl bana biraz fazla. Aslında size zahmet olmazsa bana bir tane sizin dediğiniz gibi 120-130k bir de mümkünse daha hesaplı bir şey önerebilirseniz duacınız olurum. Bir de mümkünse ikisi arasındaki farkı kalite olarak yine 10 üzerinden puanlasanız, benim pc cehaletim ancak öyle anlar bu konuyu :)

valla yazacaktım kardeşim bu biraz fazla oldu diye

İlk defa gözümün önünde böyle bir şey gördüm. :D Tam da 5080 sistemlere bakıyordum.

@AFK1 Hocam FPS oyunlarında 500 FPS üstü hedeflemiyorsanız ve 2K veya 4K'da oynayacaksanız 7500F bile yeterli sizin için. Onun için Düzgün bir 5070 Ti sistem bakıyorum.

Ekran görüntüsü 2026-03-30 103357.webp

açık kalmış bak :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,084
Üyeler
190,690
Son üye
enessenizm
Geri