Neler Yeni

Kargom Gelmedi Diyen Üyelere Tepki

HABAR

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,435
İsim
Ahmet Burak ARSLAN
Discord
HABAR#0001
Reddit
Either-Professor
Gerekirse böyle bir dönemde kapasite bile arttırılabilmeliydi.
Bir noktaya kadar haklı olsalar bile biraz da bahaneye sığındıklarını düşünüyorum.

Son düzenleme:
  • Beğen
Reaksiyonlar: Tera

eysis

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Gerekirse böyle bir dönemde kapasite bile arttırılabilmeliydi.
Bir noktaya kadar haklı olsalar bile biraz daha bahaneye sığındıklarını düşünüyorum.
Bahane ama çok kuvvetli bir bahane ;

Ürün sözleşme tarihinden itibaren en geç 30 gün içerisinde teslim edilecektir. Ürününün teslim edilmesi anına kadar tüm sorumluluk SATICI’ya aittir.

EmrCPR

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
708
İsim
Emre
Bahane ama çok kuvvetli bir bahane ;

Ürün sözleşme tarihinden itibaren en geç 30 gün içerisinde teslim edilecektir. Ürününün teslim edilmesi anına kadar tüm sorumluluk SATICI’ya aittir.
Kardeşim sözleşmeyi kabul ediyoruz tamam. Peki bu sistem satılırken neden 7 İş günü diye bildirim geçiyor 7 iş günün de kargo deniliyor. Bu adamlar buna kızıyor itopya oraya 10-15 iş günü yazsa adam 10 15gün bekler bir şey yazmaz.

2. İtopya biliyorki bu sistem deli gibi satacak her seferin de aynı sorun. Abdullah bey sistem çıkarttığı anda adamlar çöküyor bunu bildiğin halde sen tedbir almıyorsan bu senin hatan.

• Beğen
Reaksiyonlar: Tera

eysis

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Kardeşim sözleşmeyi kabul ediyoruz tamam. Peki bu sistem satılırken neden 7 İş günü diye bildirim geçiyor 7 iş günün de kargo deniliyor. Bu adamlar buna kızıyor itopya oraya 10-15 iş günü yazsa adam 10 15gün bekler bir şey yazmaz.

2. İtopya biliyorki bu sistem deli gibi satacak her seferin de aynı sorun. Abdullah bey sistem çıkarttığı anda adamlar çöküyor bunu bildiğin halde sen tedbir almıyorsan bu senin hatan.
Ben satıcının avukatı değilim ama satıcı zaten ortalama 7 gün demiş...

"Covid-19 pandemisi ve yaşadığımız yoğunluk sebebiyle montaj gerektiren hazır sistem siparişleriniz ortalama 7 iş günü içerisinde kargoya verilmektedir. Anlayışınız için teşekkür ederiz."

Kesin 7 günde veririm dememiş!

oguzhnsrmn

80+ Gold
En İyi Cevap
8
ALINTIDIR) ) ) Son kez açıklayacağım. Kimsenin burada itopyayı savunduğu falan yok sadece ilk kez alışveriş yapanlar "itopyanın tahmin edemediği" kadar yoğunluk yaşaması sebebiyle siparişlerine geç ulaşıyorlar, olan biten bu. Benim ve pek çok insanın itopyadan daha önce alışveriş yaptığı bir gerçek ve ben daha önce daha iyi bir firmadan alışveriş yapmadım. Adamlar 500km lik yere 1 günde kargo ulaştırdı, 1 günde diyorum bakın başka hiçbir firmadan bu kadar çabuk teslim almadım. Ben de bu durumdan memnun değilim ama sizin gelip burada ha bire itopyayı kötülemeniz hiçbir şey değiştirmez anlatmaya çalıştığımız şey bu. Sizin yüzünüzden daha önce alışveriş yapmamış kişiler belki de mükemmel indirimleri ve hazır sistemler kaçıracak. Tek sebebi de birkaç kişinin en ufak hatada istediği yapılmamış çocuk gibi bağırıp çağırması ve şirketi kötülemesi. Kimse kargosuna geç ulaşmak istemez ama böyle bir durumda anlayış göstermeniz gerekir sonuç olarak adamlar 1 hafta içinde binlerce sipariş aldı sadece da 4 bile yüzlerce satıldı 1 günde. Buna diğer sistemler ve diğer siparişler de eklenince bir de üstüne UPS'in kargo sınırı olması, bu süreçte depo taşımaları da cabası artık laf atmayın şu firmaya. Çabuk teslimat istiyorsanız gidip elden farklı bir yerden alın ve artık forumda her yerde itopyayı kötülemeyin adamlar elbet siparişinizi ulaştıraccak, bir laf vardır "geç olsun da güç olmasın" diye. Umarım bu mesajdan sonra orada burada bağırmak yerine evinizde oturup kargonuzu bekler ya da forumda başka kişilere yardım edersiniz.

MR EE

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,198
İsim
Emre
Siz bazen boş yere İtopya’ya İncehesap’a vesaire kızıyorsunuz. Bu firmaların bilgisayar hazırlama kapasitesi olduğu gibi kargo firmalarının da kargo alma kapasitesi var. Siz bugün X kargo firmasını arayıp “Kardeşim 500 tane kasa kargoya vericem” dediğinizde kargo firması “Hemen abi” demiyor. Kargo firmaları hala 2010 kafasında yaşıyor. Altyapıları ve şubeleri bu kadar çok alışveriş yapılan bir ülkede yetersiz.

Grambel16

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
172
İsim
E.Y
Hocam bakın lütfen doğru okuyun. Firma diyor ki 30 güne kadar gönderme hakkına sahibim. Siz alırken bu sözleşmeyi kabul ediyorsunuz.
Yanlışsın, ozaman oraya 3 5 gün montaj gerektirmeyen 5 7 gün montaj gerektiren ürün diye yazmayacak, o kısımda savunduğun şey haklı ama haksızsin.. Kocaman kocaman yazarsan 3 5 / 5 7 diye insanlar da tahammül edemez

eysis

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Yanlışsın, ozaman oraya 3 5 gün montaj gerektirmeyen 5 7 gün montaj gerektiren ürün diye yazmayacak, o kısımda savunduğun şey haklı ama haksızsin.. Kocaman kocaman yazarsan 3 5 / 5 7 diye insanlar da tahammül edemez
Hocam orada ortalama yazıyor kesin göndeririz yazmıyor !

eysis

80+ Silver
En İyi Cevap
1
ALINTIDIR) ) ) Son kez açıklayacağım. Kimsenin burada itopyayı savunduğu falan yok sadece ilk kez alışveriş yapanlar "itopyanın tahmin edemediği" kadar yoğunluk yaşaması sebebiyle siparişlerine geç ulaşıyorlar, olan biten bu. Benim ve pek çok insanın itopyadan daha önce alışveriş yaptığı bir gerçek ve ben daha önce daha iyi bir firmadan alışveriş yapmadım. Adamlar 500km lik yere 1 günde kargo ulaştırdı, 1 günde diyorum bakın başka hiçbir firmadan bu kadar çabuk teslim almadım. Ben de bu durumdan memnun değilim ama sizin gelip burada ha bire itopyayı kötülemeniz hiçbir şey değiştirmez anlatmaya çalıştığımız şey bu. Sizin yüzünüzden daha önce alışveriş yapmamış kişiler belki de mükemmel indirimleri ve hazır sistemler kaçıracak. Tek sebebi de birkaç kişinin en ufak hatada istediği yapılmamış çocuk gibi bağırıp çağırması ve şirketi kötülemesi. Kimse kargosuna geç ulaşmak istemez ama böyle bir durumda anlayış göstermeniz gerekir sonuç olarak adamlar 1 hafta içinde binlerce sipariş aldı sadece da 4 bile yüzlerce satıldı 1 günde. Buna diğer sistemler ve diğer siparişler de eklenince bir de üstüne UPS'in kargo sınırı olması, bu süreçte depo taşımaları da cabası artık laf atmayın şu firmaya. Çabuk teslimat istiyorsanız gidip elden farklı bir yerden alın ve artık forumda her yerde itopyayı kötülemeyin adamlar elbet siparişinizi ulaştıraccak, bir laf vardır "geç olsun da güç olmasın" diye. Umarım bu mesajdan sonra orada burada bağırmak yerine evinizde oturup kargonuzu bekler ya da forumda başka kişilere yardım edersiniz.
Kim yazdıysa helal olsun.

mutlu pide

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,737
İsim
mutlu pide
İlgilendiği Kategoriler
mutlu pide
Ben de sinir oluyorum böyle konulara. Annem ablam o 4000-5000 TL'lik şeyleri geç bi tişört için 2 hafta bekleyecek hiç söylenmedi geç geliyor diye.

Tera

80+
Savunduğun argümanın mantıksız olduğunu sen de biliyorsun. Sözleşmeye baktım, maşallah satıcıyı koruyan ne kadar madde varsa eklemişler. 8K ederi olan monitörü sırf kutusu yok diye kabul etmemek nedir? Hani cayma hakkımız vardı, hani hiçbir gerekçe göstermeyecektik?

MADDE 4- CAYMA HAKKI

Tüketici (ALICI), 14 (ondört) gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. Kendi sitesinde yazıyor, bakabilirsin.

Sırf sözleşmede yazıyor diye kimseyi 30 gün bekletmek zorunda değilsin. Savunduğuna göre büyük ihtimalle memnun kaldınız, ben ürün yorumları okurken önce 1-2 yıldıza bakarım. Biz içindeki ürünü kontrol etmeden, denetlemeden nasıl anlayacağız ürünün sağlam, hasarsız, sorunsuz olduğunu? Kâhin olduğumuzu düşünmüyorsun herhalde.

e) Malın tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olması halinde maddi ortamda sunulan kitap, dijital içerik ve bilgisayar sarf malzemelerine ilişkin sözleşmeler.

Kurallar, kurallar, kurallar...

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,951
Üyeler
160,912
Son üye
Can2701
Top Bottom