Neler Yeni

Karışık bir tavsiye sorusu

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Halil Çiçek
Bütçe
30000
Merhabalar. Bütçem 30 bin lira. Yaklaşık bu fiyatlara satılan bir çok hazır sistemlere baktım. Aşırı bir oyun oynama durumum yok ve bu yüzden 3050 bana yeter diyordum ancak sistemlerde genelde 4060 koymuşlar ve 3050'li sistemlerle fiyat farkı yok kadar az. O yüzden ben de almışken bari 4060'lı bir sistem alayım dedim. Biraz uzun vade bir kasa istediğim için DDR5 sistem istiyorum. Bir başka takıntım ise mATX anakart yerine ATX bir anakart. Açıkçası ATX bir anakart istemek için çok da mantıklı bir sebebim yok ancak daha fazla slot olmasını tercih ediyorum belki de kullanmayacak olsam bile. Bu tür upgradeler yaptığım zaman da 24-26 bin TL arası sistemler 30 bine ulaşmış oluyor. ATX bir anakart istemem sizce mantıksız mı? Ekran kartı olarak kesinlike Nvidia istiyorum ve işlemci olarak da intel tercih etmek istiyorum. Sadece kafam daha rahat eder ancak çok mantıklı bir alternatif varsa da duymak isterim. Örnek olarak şöyle bir sistem buldum; Genesis Force. Bu sistemde "i5-12600KF" işlemci, "Gigabyte RTX 4060 8 GB" ekran kartı, "Gigabyte H610M-H V2" anakart, "Apacer Panther 16 GB single" RAM, "Patriot P320 512 GB" SSD, Hiper Zoe 500W" kasa ve bir "GamePower Nebula" soğutucu mevcut. Tüm bu özelliklerle bu sistem 24 bin TL. Ben bu kasada "i5-1440F" işlemci, "Asus Prime B760-Plus" anakartı, "Kingston Beast KF556C36BBE 16 GBx2" RAM ve "Frisby FC-9430G 650W" kasa yükseltmelerini yaptım ve fiyatı "31.874" TL gibi bir şey oldu. Sizce bu yükseltmeler mantıklı mı? Kafam hala mATX mi yoksa ATX mi bir anakart seçmeliyim sorusunda. 30 bin TL bütçe içerisinde daha mantıklı bir sistem bulabilir miyim? Biraz uzun oldu. Şimdide yardım için teşekkürler.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Halil Çiçek
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
"Frisby" yerine "MSI" seçsem 600W yeter mi bir de sizce?

NoctuaFanBoyu

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,415
İsim
Hamza Ziya Üstün
Çok kötü olmuş hocam verilmez o paralar. Ddr5 istiyorsanız am5 almalısınız, intel soketleri ölü yeni işlemci çıkmayacak o yüzden uzun vadeli olma ihtimali yok ve 13-14. Nesiller problemli. Ayrıca ryzenlar neredeyse her konuda daha iyi. Şu an intelin hiçbir alınabilir tarafı yok, ekran kartı olarak da nvidia f/p değil. Anakart Atx olması hiçbir artı kazandırmaz ve bir kriter olmamalı. Ekran kartı olarak da 4060 tavsiye edemem çünkü fiyatına göre kötü bir kart. Şu an tavsiyem sanırım 7500f, fena olmayan bir b650(biostar b650 çok iyiydi ancak fiyatı neredeyse 1k zamlanmış, asus b650mk daha iyi bir tercih olabilir), 2x16 ddr5 ramli bir platform üzerine kurmanız. Ekran kartını sıfır istiyorsanız arc b580 lere göz atabilirsiniz. 4060 dan iyi ve daha ucuz.

Şu sisteme göz atabilirsiniz. Ekran kartı bırakın düz 4060 ı 4060ti dan bile çok daha performanslı ve vram avantajı var. Ekran kartının amd olması korkutmasın, 6000 serisinden beri amd de nvidia kadar sorunsuz. Hatta nvidia geçenlerde bir driver problemi yüzünden oyunlarda düşük performans veriyordu.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Halil Çiçek
Çok kötü olmuş hocam verilmez o paralar. Ddr5 istiyorsanız am5 almalısınız, intel soketleri ölü yeni işlemci çıkmayacak o yüzden uzun vadeli olma ihtimali yok ve 13-14. Nesiller problemli. Ayrıca ryzenlar neredeyse her konuda daha iyi. Şu an intelin hiçbir alınabilir tarafı yok, ekran kartı olarak da nvidia f/p değil. Anakart Atx olması hiçbir artı kazandırmaz ve bir kriter olmamalı. Ekran kartı olarak da 4060 tavsiye edemem çünkü fiyatına göre kötü bir kart. Şu an tavsiyem sanırım 7500f, fena olmayan bir b650(biostar b650 çok iyiydi ancak fiyatı neredeyse 1k zamlanmış, asus b650mk daha iyi bir tercih olabilir), 2x16 ddr5 ramli bir platform üzerine kurmanız. Ekran kartını sıfır istiyorsanız arc b580 lere göz atabilirsiniz. 4060 dan iyi ve daha ucuz.

Şu sisteme göz atabilirsiniz. Ekran kartı bırakın düz 4060 ı 4060ti dan bile çok daha performanslı ve vram avantajı var. Ekran kartının amd olması korkutmasın, 6000 serisinden beri amd de nvidia kadar sorunsuz. Hatta nvidia geçenlerde bir driver problemi yüzünden oyunlarda düşük performans veriyordu.

Cevap için çok teşekkürler hocam. İntel'in soketinin biteceğini daha yeni öğrendim. ATX anakartından da vazgeçebilirim sanırım, o biraz takıntı gibi bir şey. Attığınız sistem de maalesef bütçemi aşıyor. Yine de çok teşekkür ediyorum cevap için. Benzer parçalara sahip başka bir siteden hazır sistemlere bakacağım. Çok teşekkürler tekrardan

NoctuaFanBoyu

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,415
İsim
Hamza Ziya Üstün
Ne yazmak istediniz hocam

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
293
İsim
Jiyu
pc hocası yarın 7700xt çıkaracak sanırım bak istersen.. gaming gen gecesi de var yarın

NoctuaFanBoyu

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,415
İsim
Hamza Ziya Üstün
Cevap için çok teşekkürler hocam. İntel'in soketinin biteceğini daha yeni öğrendim. ATX anakartından da vazgeçebilirim sanırım, o biraz takıntı gibi bir şey. Attığınız sistem de maalesef bütçemi aşıyor. Yine de çok teşekkür ediyorum cevap için. Benzer parçalara sahip başka bir siteden hazır sistemlere bakacağım. Çok teşekkürler tekrardan
Rica ederim hocam. Sistem parçalarını tek tek alıp ekran kartını 2. El almanızı tavsiye ederim. Sağlam 6700xt ler 7k civarı

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Halil Çiçek
Rica ederim hocam. Sistem parçalarını tek tek alıp ekran kartını 2. El almanızı tavsiye ederim. Sağlam 6700xt ler 7k civarı
Ona bakmıştım ancak sanırım çok bir fiyat farkı olmuyor hatta kafa kafaya gibi bir şeydi. ARC B580 ekran kartı da kafamı karıştırıyor ancak daha yeni olduğu için ne haldedir hiç bilgim yok. Ancak anladığım kadarıyla AM5 soketi L1700 soketinden daha uzun ömürlü olacak gibi. Çok kafa karıştırıyor valla tüm bu şeyler :D

NoctuaFanBoyu

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,415
İsim
Hamza Ziya Üstün
Am5 en az 2027 ye kadar devam. B580 ortalığı dağıttı f/p olarak. Sıfır alınacaksa mantıklı seçeneklerden biri. Ekran kartını sıfır almayı pek mantıklı bulmuyorum ama

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Halil Çiçek
Am5 en az 2027 ye kadar devam. B580 ortalığı dağıttı f/p olarak. Sıfır alınacaksa mantıklı seçeneklerden biri. Ekran kartını sıfır almayı pek mantıklı bulmuyorum ama
Yarın PC Hocası bir sistem açıklayacakmış sanırım. O sistemi de görüp öyle karar vereyim diyorum. Yarın bu konuya tekrar mesaj yazarım eğer müsait olursanız. Tekrardan çok teşekkürler cevaplar için hocam :)

NoctuaFanBoyu

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,415
İsim
Hamza Ziya Üstün
Rica ederim pc hocası yüksek ihtimalle güzel bir sistem çıkarır. Hayırlı geceler iyi forumlar

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,033,164
Üyeler
163,792
Son üye
QualityController
Top Bottom