halilcicek
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 1
- İsim
- Halil Çiçek
- Bütçe
- 30000
Merhabalar. Bütçem 30 bin lira. Yaklaşık bu fiyatlara satılan bir çok hazır sistemlere baktım. Aşırı bir oyun oynama durumum yok ve bu yüzden 3050 bana yeter diyordum ancak sistemlerde genelde 4060 koymuşlar ve 3050'li sistemlerle fiyat farkı yok kadar az. O yüzden ben de almışken bari 4060'lı bir sistem alayım dedim. Biraz uzun vade bir kasa istediğim için DDR5 sistem istiyorum. Bir başka takıntım ise mATX anakart yerine ATX bir anakart. Açıkçası ATX bir anakart istemek için çok da mantıklı bir sebebim yok ancak daha fazla slot olmasını tercih ediyorum belki de kullanmayacak olsam bile. Bu tür upgradeler yaptığım zaman da 24-26 bin TL arası sistemler 30 bine ulaşmış oluyor. ATX bir anakart istemem sizce mantıksız mı? Ekran kartı olarak kesinlike Nvidia istiyorum ve işlemci olarak da intel tercih etmek istiyorum. Sadece kafam daha rahat eder ancak çok mantıklı bir alternatif varsa da duymak isterim. Örnek olarak şöyle bir sistem buldum; Genesis Force. Bu sistemde "i5-12600KF" işlemci, "Gigabyte RTX 4060 8 GB" ekran kartı, "Gigabyte H610M-H V2" anakart, "Apacer Panther 16 GB single" RAM, "Patriot P320 512 GB" SSD, Hiper Zoe 500W" kasa ve bir "GamePower Nebula" soğutucu mevcut. Tüm bu özelliklerle bu sistem 24 bin TL. Ben bu kasada "i5-1440F" işlemci, "Asus Prime B760-Plus" anakartı, "Kingston Beast KF556C36BBE 16 GBx2" RAM ve "Frisby FC-9430G 650W" kasa yükseltmelerini yaptım ve fiyatı "31.874" TL gibi bir şey oldu. Sizce bu yükseltmeler mantıklı mı? Kafam hala mATX mi yoksa ATX mi bir anakart seçmeliyim sorusunda. 30 bin TL bütçe içerisinde daha mantıklı bir sistem bulabilir miyim? Biraz uzun oldu. Şimdide yardım için teşekkürler.