Neler Yeni

Çözüldü✓ (kasa) 3 kere açılıp kapanma sorunu

Subutay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Mustafa
Kasa 3 kere açılıp kapanıyor ve bios ekranına atıyordu ve saat ayarları karşıma geliyordu bu sorunu düzelttim. Fakat kasanın 3 kere açılıp kapanması hala düzelmedi herhangi bir alarm sesi gelmiyor. Sorun ne olabilir ?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,878
İsim
Emre Zengin
Kasa 3 kere açılıp kapanıyor ve bios ekranına atıyordu ve saat ayarları karşıma geliyordu bu sorunu düzelttim. Fakat kasanın 3 kere açılıp kapanması hala düzelmedi herhangi bir alarm sesi gelmiyor. Sorun ne olabilir ?
Ben BİOS'u kasanın üstünden sıfırlayınca böyle oluyordu BİOS pili bitmiş olabilir belki.

Subutay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Mustafa
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
biosumun sürekli saat ayarı değişiyor
farklı bios pili taktım hala değişiyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

bu sorun birden bire ortaya çıktı herhangi bir gün pc açtım ve bu şekil olmaya başladı.

Peganeo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,039
İsim
Arda
CMOS sıfırlamayı dener misiniz?
Sıfırlamak için: BIOS pilini çıkartıp 5 dakika gibi bir süre bekleyiniz sonra pili takıp tekrar sistemi açmaya çalışın.
Olmaz ise çift kanal bir ram varsa ikisinin yerini değiştirin tek kanal ram varsa hangi slot boş ise oraya takıp öyle deneyin.

Cermenbey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,119
İsim
Semih
Konuyla Alakasız Mesaj / Spam
Mehmet karahanlinin kasası olabilir

Subutay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Mustafa
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
CMOS sıfırlamayı dener misiniz?
Sıfırlamak için: BIOS pilini çıkartıp 5 dakika gibi bir süre bekleyiniz sonra pili takıp tekrar sistemi açmaya çalışın.
Olmaz ise çift kanal bir ram varsa ikisinin yerini değiştirin tek kanal ram varsa hangi slot boş ise oraya takıp öyle deneyin.
tek ram kullanıyorum 8gb bo şbir kanala taktım aynı hata devam ediyor, bios pilini çıkarıp belirttiğiniz süre kadar beklettim ama hala aynı ve pc açıldığında f1 to enter run bios yazısı çıkıyor biosa giriyorum saat ayarlarım sıfırlanmış vaziyette,belki taktığım farklı bios pilinin de ömrü bitmiştir, yeni bios pili alıp bidaha deneyeceğim

ek olarak herhangi bir alarm sesi gelmiyor, kasada speaker var

sorunsuz pc de oyunumu oynayabiliyorum ama açılıp kapanıp tekrar açılması pc zarar veriyor bu sorunu çözmem gerek.

pc her açtığımda bu ekran geliyor ilk bios yeniden kurma ekranı deilmi bu ?

konumun çözümü bu linkteki youtube kanalında mevcut.Yardım etmeye çalışan arkadaşlara teşekkürler

Ekler

• ssss.png
    ssss.png
    566.3 KB · Hit: 18
Son düzenleme:
Top Bottom