Neler Yeni

Çözüldü✓ Kasa çalışıyor ekran gelmiyor

mveliamet

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Emin veli
S.a. bios tan ayar yapayım dedim cpu mhz sini 4000 e aldım ve cpu core boost u kapadım save dedim ve ekran gelmedi,bios pilini söktüm taktım,ekran kartını söktüm taktım gerçi onun rgb si ve fanı dönüyo ama,başka monitör bağladım,monitörü fişten çektim taktım,ramlerin yerlerini değiştirdim fakat ne yaptıysam yapayım kasa çalışıyor ekran yok ayriyetten mouse ve klavyede ışık ta yok.

EMREG

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,420
İsim
Emre Güleryüz
İlgilendiği Kategoriler
AYT Matematik
Instagram
no
Steam
no
Twitter
yok
Facebook
no
Discord
no
Reddit
yok
S.a. bios tan ayar yapayım dedim cpu mhz sini 4000 e aldım ve cpu core boost u kapadım save dedim ve ekran gelmedi,bios pilini söktüm taktım,ekran kartını söktüm taktım gerçi onun rgb si ve fanı dönüyo ama,başka monitör bağladım,monitörü fişten çektim taktım,ramlerin yerlerini değiştirdim fakat ne yaptıysam yapayım kasa çalışıyor ekran yok ayriyetten mouse ve klavyede ışık ta yok.
Hocam biosa girip ayarları kontrol ettiniz mi sıfırlandı mı diye. Bildiğim kadarı ile bios pili işlemciye etki etmiyor. Güvenli modda girmeyi denediniz mi? Biosta ekran geliyor mu?

nihatcebi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
172
İsim
Nihat Çebi
Bios pilini söktükten sonra güç kaynağının kablosunu çekip 5 dakika beklediniz mi? Yoksa hemen mi taktınız? Güç kaynağının kablosunu çekmeniz önemli çünkü statik elektrik sıfırlanıyor bunu yaptınız mı?

EMREG

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,420
İsim
Emre Güleryüz
İlgilendiği Kategoriler
AYT Matematik
Instagram
no
Steam
no
Twitter
yok
Facebook
no
Discord
no
Reddit
yok
Hocam voltaj yükselttiniz mi?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bios pilini söktükten sonra güç kaynağının kablosunu çekip 5 dakika beklediniz mi? Yoksa hemen mi taktınız? Güç kaynağının kablosunu çekmeniz önemli çünkü statik elektrik sıfırlanıyor bunu yaptınız mı?
Hocam adam bios pilini çekmesini biliyorsa illaki duymuştur. Yoksa bide böyle denesin.

nihatcebi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
172
İsim
Nihat Çebi

Hocam adam bios pilini çekmesini biliyorsa illaki duymuştur. Yoksa bide böyle denesin.
Şahsen ilk defa bios pilini çıkardığımda hemen takılabileceğini söylemişlerdi ve yapmıştım bios ayarları sıfırlanmamıştı bana da ekran gelmiyordu. 4-5 video sonra güç kaynağının kablosunu çıkarıp 5 dakika bekleyip takın ifadesine denk gelmiştim ve olmuştu.

Hocam biosa girip ayarları kontrol ettiniz mi sıfırlandı mı diye. Bildiğim kadarı ile bios pili işlemciye etki etmiyor. Güvenli modda girmeyi denediniz mi? Biosta ekran geliyor mu?
Klavye ve mouse ışıkları yanmıyor demiş hocam, bi işlem yapamaz ki her türlü biosun sıfırlanması gerekiyor. O da bios pilinden geçiyor.

EMREG

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,420
İsim
Emre Güleryüz
İlgilendiği Kategoriler
AYT Matematik
Instagram
no
Steam
no
Twitter
yok
Facebook
no
Discord
no
Reddit
yok
Şahsen ilk defa bios pilini çıkardığımda hemen takılabileceğini söylemişlerdi ve yapmıştım bios ayarları sıfırlanmamıştı bana da ekran gelmiyordu. 4-5 video sonra güç kaynağının kablosunu çıkarıp 5 dakika bekleyip takın ifadesine denk gelmiştim ve olmuştu.

Klavye ve mouse ışıkları yanmıyor demiş hocam, bi işlem yapamaz ki her türlü biosun sıfırlanması gerekiyor. O da bios pilinden geçiyor.
Evet hocam bios pili çıkar 15 dk bekledikten sonra takılır.
Klavye fare konusu da var adamın biosada girmesi sıkıntı.

nihatcebi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
172
İsim
Nihat Çebi
Zaten bu ekran gidip klavye fare gelmesinin genel sebebi ya Ramin oclenmesi ya Cpu oclenmesinden kaynaklanabiliyor hocam. Bi de dediğiniz gibi voltaj konusu da oluyor. Bios default hale gelmeli kısaca :)

mveliamet

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Emin veli
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hayır yapmadım,5 dk beklesem yeterlimidir

Zaten bu ekran gidip klavye fare gelmesinin genel sebebi ya Ramin oclenmesi ya Cpu oclenmesinden kaynaklanabiliyor hocam. Bi de dediğiniz gibi voltaj konusu da oluyor. Bios default hale gelmeli kısaca :)
Klavyeye tıklayınca ışıkları yanıyor aynı şekilde mouse unda

Hocam voltaj hiçbişekilde yükseltemiyordum

valoo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
138
İsim
isim soyisim
Bende bios ayarlarıyla oynayınca böyle oluyordu. Bios pilini çıkarıp takmak fayda etmiyordu seninki gibi bendede mouse ve klavye ışığı yanmıyordu. Bilgisayara takılı bütün usbleri falan söktüm. Sonra kasanın içinden sata kablolarını oynattım yerine sabitledim. Ramleri söktüm biraz bekledim. Sonra kasaya klavyeyi ekranı falan bağladım açılmıştı. Bu sorun yine donanımsal değişiklik yaptığımda da olmuştu ama 3-4 defa umudumu kaybetmeyip yapınca yine düzeltmiştim.

mveliamet

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Emin veli
Hocam tüm parçaları söküp tekrar deneyin. Bios pili dahil. İlk bios pilini sökün sonra tüm parçaları sökün, en sonda bios pilini takıp güç kaynağının kablosunu takıp deneyin.
Hocam bios pilini söktüm tüm kabloları da çıkarttım 20dk bekledim ve ekran geldi dün sevinçten dönemedim size ve transitçi abiye çok teşekkürler

Hocam desteğiniz için teşekkürler sorun çözüldü

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,051,091
Üyeler
166,880
Son üye