KASA HAKKINDA YORUMLARINIZ NEDİR

GeoEng

80+
Reaksiyon skoru
0
Arkadaşlar merhaba. En son 7 yıl önce bir bilgisayar aldığım için gelişmelerden çok uzak kalmışım ve forumlarda gezerek bir kasa toparladım kendime parça parça sipariş vererek. yorumlarınızı merak ediyorum.
Darboğaz gibi konular görüyorum ancak ben pek anlamıyorum kuracağım sistemde bir problem yaşarmıyım? yorumlarınızı bekliyorum. satın aldığım sistem şöyle:

R5 3600
msi b450 gaming plus max
gigabyte gtx 1660 super oc
gskill 3200 mhz 2x8 RAM
FSP 600W PSU
viewsonic 144 hz 1ms monitör

bu kasa ile CS:GO,PUBG tarzı oyunlar oynayıp birde mühendislik programları kullanacağım autocad,nedcad,agisoft photoscan vs. Şimdiden teşekkür ederim.

Arkadaşlar merhaba. En son 7 yıl önce bir bilgisayar aldığım için gelişmelerden çok uzak kalmışım ve forumlarda gezerek bir kasa toparladım kendime parça parça sipariş vererek. yorumlarınızı merak ediyorum.
Darboğaz gibi konular görüyorum ancak ben pek anlamıyorum kuracağım sistemde bir problem yaşarmıyım? yorumlarınızı bekliyorum. satın aldığım sistem şöyle:

R5 3600
MSI b450 gaming plus max
Gigabyte gtx 1660 super oc
gskill 3200 mhz 2x8 RAM
FSP 600W PSU

bu kasa ile CS:GO,PUBG tarzı oyunlar oynayıp birde mühendislik programları kullanacağım autocad,nedcad,agisoft photoscan vs. Şimdiden teşekkür ederim.
Eklediğin B450 anakart yaklaşık 1.000 TL
520 TL'ye de B450 kartlar var.
Onlardan alıp ekran kartını yükseltebilirsin.

144 Hz monitörün işe yaraması için, 144 FPS alman gerekiyor. Oyunlarda FPS'yi anakart vermiyor.

Bütçeni belirtip "xxxx TL ile oyun-render sistemi tavsiyesi" gibi bir başlık ile yeni konu açarsan, bir çok farklı sistem tavsiyesi gelecektir.

Eklediğin B450 anakart yaklaşık 1.000 TL
520 TL'ye de B450 kartlar var.
Onlardan alıp ekran kartını yükseltebilirsin.

144 Hz monitörün işe yaraması için, 144 FPS alman gerekiyor. Oyunlarda FPS'yi anakart vermiyor.

Bütçeni belirtip "xxxx TL ile oyun-render sistemi tavsiyesi" gibi bir başlık ile yeni konu açarsan, bir çok farklı sistem tavsiyesi gelecektir.

hocam dediğiniz doğru ancak şöyle bir durum kafama takıldı bilgisayar işlerinden tam anlamasamda bu sonuçta bir elektronik devre meselesi ve bütün parçalar anakartın üzerine takılıyor o yüzden anakartın aynı çipset olsa bile biraz daha kaliteli olanının ileriye dönük aradaki fiyat farkına değeceğini düşündüm.

hocam dediğiniz doğru ancak şöyle bir durum kafama takıldı bilgisayar işlerinden tam anlamasamda bu sonuçta bir elektronik devre meselesi ve bütün parçalar anakartın üzerine takılıyor o yüzden anakartın aynı çipset olsa bile biraz daha kaliteli olanının ileriye dönük aradaki fiyat farkına değeceğini düşündüm.
Doğrudur.
Ama bunu bu sistem için yaparken, alacağın performanstan ciddi şekilde ödün vermiş oluyorsun.
Bütçen varsa kaliteli almak daha iyi her zaman. Ama anakart almak için işlemci veya ekran kartından, ya da RAM'den kısmak mantıklı değil.

En kötü ihtimalle bugün fiyat/performans B450 anakart kullanırsın.
İlerleyen süreçte X570 serisi anakartlar daha erişilebilir olacak ve ucuzlayacak,
O zaman bu eklediğinden daha kaliteli bir anakart alıp, daha güncel teknolojiye geçersin.

vallahi siparişi bir haftadır verdim hocam yarısı geldi yarısı kargolanacak. Artık türk usulü en iyi mal sahip olduğun maldır felsefesine geçiş yapacağım :)) ancak forumlarda gezdikçe kafama takılan yerler olmaya başladı o yüzden konu açmak istedim. Darboğaz denilen şey olmaz değil mi ?

vallahi siparişi bir haftadır verdim hocam yarısı geldi yarısı kargolanacak. Artık türk usulü en iyi mal sahip olduğun maldır felsefesine geçiş yapacağım :)) ancak forumlarda gezdikçe kafama takılan yerler olmaya başladı o yüzden konu açmak istedim. Darboğaz denilen şey olmaz değil mi ?
Hayır olmaz.
R5 3600 - 1660 Super'i rahatlıkla besler.

R5 3600
MSI b450 gaming plus max
Gigabyte gtx 1660 super oc
gskill 3200 mhz 2x8 RAM
FSP 600W PSU

ekran kartı daha iyi olabilirdi ekran kartını normal bi b450 al bence ekran kartına yumul
,

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,204,401
Üyeler
192,328
Son üye
kisonot
Geri