Neler Yeni

Kasa içi hava sirkülasyonu

Oguzhansah

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,589
İsim
Oğuzhan Şahin
Kasa içi hava sirkülasyonu sağlamak için fan konumlandırmasını nasıl yapmalıyım?
Mevcut olarak 1 önden 2 yukarıdan içeriye hava akışı sağlanıyor. Tek egzoz fanla yeterli sirkülasyon sağlanır mı yoksa önü 2 fan yapıp yukarıdakilerden birini egzoz yapmam mantıklı olur mu?
Veya en mantıklı çözüm 4/5 fan ile hangisi olur ?

Orhanaygun41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
958
İsim
Orhan Aygün
İlgilendiği Kategoriler
2.EL PC ALIŞ-SATIŞ VE PC TOPLAMA konularına etiketleyebilirsiniz.
Steam
https://s.team/p/ckgf-kndf/VRFNVGJG
Discord
orhanaygun#3804
Benim şuan 2 önde 2 üstte ve 1 tane arkada egsoz olarak kullanmaktayım.Hiçbir sıkıntı olmuyor hava akışı açısından.

Son düzenleme:

BurakBrllr

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Kasa içi hava sirkülasyonu sağlamak için fan konumlandırmasını nasıl yapmalıyım?
Mevcut olarak 1 önden 2 yukarıdan içeriye hava akışı sağlanıyor. Tek egzoz fanla yeterli sirkülasyon sağlanır mı yoksa önü 2 fan yapıp yukarıdakilerden birini egzoz yapmam mantıklı olur mu?
Veya en mantıklı çözüm 4/5 fan ile hangisi olur ?
Bütün kasa üreticileri kasa tanıtımlarında fan konumlarını ön ve alt içeri üst ve arka dışarı olarak gösterir. Bence olması gereken budur.

Shooter_U

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,126
İsim
Uğur
Olması gereken Ön içeri üfler arkalar dışarı sıcak havayı atar 👌 bu şekilde yapmalısın

Oguzhansah

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,589
İsim
Oğuzhan Şahin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bütün kasa üreticileri kasa tanıtımlarında fan konumlarını ön ve alt içeri üst ve arka dışarı olarak gösterir. Bence olması gereken budur.
Yani kasamda alttan bi fan girişi yok. 2 üst 2 ön 1 egzoz olarak var. Üstleri egzoz yapma durumunda gelenden çok hava gitmesi sağlıklı olmaz gibi. Şu an 3 fan içeri 1 fan egzoz daha sağlıklı duruyor fakat 4. Fanı içeri eklemek yerine ileride üst fanların birini egzoz yapsam daha mantıklı olur gibi geldi sizce?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Olması gereken Ön içeri üfler arkalar dışarı sıcak havayı atar 👌 bu şekilde yapmalısın
Önemli olan yukarısı

BurakBrllr

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Yani kasamda alttan bi fan girişi yok. 2 üst 2 ön 1 egzoz olarak var. Üstleri egzoz yapma durumunda gelenden çok hava gitmesi sağlıklı olmaz gibi. Şu an 3 fan içeri 1 fan egzoz daha sağlıklı duruyor fakat 4. Fanı içeri eklemek yerine ileride üst fanların birini egzoz yapsam daha mantıklı olur gibi geldi sizce?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Önemli olan yukarısı
Hocam benim düşünceme göre üstten havayı içeri vermek işe yaramaz. Ön içeri veriyor onda sorun yok ama üst içeri verirken direk olarak arkadan çıkış yapacak o temiz hava. Bir işe yaramayacak. Ben senelerdir önde 2x14cm arka ve üst 1er tane 12cm fan kullanıyorum ve gayet güzel sıcaklık değerleri var.
Ayrıca üste 1 içeri 1 dışarı hava akımını daha çok bozar.

Oguzhansah

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,589
İsim
Oğuzhan Şahin
Hocam benim düşünceme göre üstten havayı içeri vermek işe yaramaz. Ön içeri veriyor onda sorun yok ama üst içeri verirken direk olarak arkadan çıkış yapacak o temiz hava. Bir işe yaramayacak. Ben senelerdir önde 2x14cm arka ve üst 1er tane 12cm fan kullanıyorum ve gayet güzel sıcaklık değerleri var.
Ayrıca üste 1 içeri 1 dışarı hava akımını daha çok bozar.
Hocam kasam SPEC-05 önü mesh değil hava akışı zaten kaliteli olmaz gibi. 1 içeri 1 dışarı daha çok bozar haklısınız. 2 ön içeri 1 üst 1 arka dışarı mı mantıklı olur o zaman?

BurakBrllr

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Hocam kasam SPEC-05 önü mesh değil hava akışı zaten kaliteli olmaz gibi. 1 içeri 1 dışarı daha çok bozar haklısınız. 2 ön içeri 1 üst 1 arka dışarı mı mantıklı olur o zaman?
Yani bence o şekil daha iyi olur diye düşünüyorum. Çünkü içerde ısınan hava ne kadar çok dışarı atılırsa o kadar iyi olur. Önden kenardan falan illaki temiz hava gelir. Esas önemli nokta sıcak havanın atılması bence.

Oguzhansah

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,589
İsim
Oğuzhan Şahin
Yani bence o şekil daha iyi olur diye düşünüyorum. Çünkü içerde ısınan hava ne kadar çok dışarı atılırsa o kadar iyi olur. Önden kenardan falan illaki temiz hava gelir. Esas önemli nokta sıcak havanın atılması bence.
Doğru diyorsunuz da kasanın ne kadar hava alacağını hiç bilmiyorum dediğim gibi önü kapalı bi kasa arada kaldım açıkçası.

BurakBrllr

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Doğru diyorsunuz da kasanın ne kadar hava alacağını hiç bilmiyorum dediğim gibi önü kapalı bi kasa arada kaldım açıkçası.
İsterseniz bir deneme yapın hocam. Çok fazla sıcaklık olursa başka şekil takmayı denersiniz.

Oguzhansah

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,589
İsim
Oğuzhan Şahin
İsterseniz bir deneme yapın hocam. Çok fazla sıcaklık olursa başka şekil takmayı denersiniz.
Biraz araştırınca 2 önden içeri 1 üst 1 arka dışarı en doğrusu olduğunu gördüm dediğiniz gibi. Yine de önden yeterli soğutmayı sağlamayacağını düşünüyorum. Şu an elimde ekran kartı olmadığı için deneme yapamıyorum o sırada da halletmek istiyorum tüm işleri ama beklemekten başka çare yok gibi

Dahası  
Reaksiyon skoru
144
İsim
Yılmaz Yaşar
Benim kasamda 3 ön 1 arka 1 işlemci fanı var.
Bundan dolayı pc boştayken fan sesi normal demi ?

Oguzhansah

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,589
İsim
Oğuzhan Şahin
Benim kasamda 3 ön 1 arka 1 işlemci fanı var.
Bundan dolayı pc boştayken fan sesi normal demi ?
Fan sesi normaldir hocam sonuçta çalışıyor yani. Bizim problem düzgün sirkülasyon

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,684
Üyeler
163,536
Son üye
bergarslan
Top Bottom