Neler Yeni

Kasa topluyorum yardimlarinizi bekliyorum

Esko199

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Esin
Merhabalar ben Bulgaristanda yasiyorum o yuzden turkce kelimeler dogru olmayabilir simdiden kusura bakmayin.
simdi arkadaslar benim bir laptopum var 1050 ti i7 8750h islemcili neyse onu yarin saticam o yuzden biraz acil tavsiyelerinize ihtiyacim var
aklimdaki kasa bu sekilde : Aerocool Klaw kasa ryzen 3600 islemci rtx 2060 ekran karti ( ikinci el ) 16 gb 3000 mhz ram Thermaltake Litepower 550W RGB guc kaynagi
ama anakart da takildim kaldim kasayi inceleyebilirmisiniz acaba nasil bi anakart almaliyim cok pahali bi anakart a da kacmak istemiyorum mumkunse en fiyat performans olanlarindan onerebilirmisiniz .ASROCK Fatal1ty B450 Gaming K4 bu anakart nasil mesela kasaya uyar mi hic bir fikrim yok rgb destekliyormu veya 3600 le uyar mi yardimlarinizi bekliyorum simdiden tessekurler

Beyfendiiii6

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,512
İsim
Batuhan ege
B450 s2h alabilirsin

Dahası  
Reaksiyon skoru
175
İsim
Kami

Esko199

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Esin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
B450 s2h alabilirsin
yani bu anakart da is gorurmu rgb ye onem veriyorum kasanin kendi kontrolcusu var ama anakartinda olmasi gerek mi pek bi bilgim yok da yardimci olabilirmisiniz
Mesaj otomatik birleştirildi:

bu biraz pahali geldi bana daha uygun bisey ariyorum micro atx bi anakart alsam ne fark olur acaba

berkmoonn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
332
İsim
Berkay Kaygısız
b450m s2h

Dahası  
Reaksiyon skoru
175
İsim
Kami
yani bu anakart da is gorurmu rgb ye onem veriyorum kasanin kendi kontrolcusu var ama anakartinda olmasi gerek mi pek bi bilgim yok da yardimci olabilirmisiniz

bu biraz pahali geldi bana daha uygun bisey ariyorum micro atx bi anakart alsam ne fark olur acaba
Gigabyte b450 m s2h alabilirsin dostum. Atx ne demek açıkçası bilmiyorum bi anakart çeşidi sanırım şöyle bi yazı buldum.
ATX kasaların geniş olması nedeniyle ATX anakartlar çok daha kolay monte edilebiliyorlar.
• ATX anakartlarda bulunan seri ve paralel port kabloları artık yok, çünkü portların tümü ATX anakart üzerinde monteli halde geliyor. Bu durum da montajı kolaylaştıran başka bir etken.
• ATX anakartlarda mikroişlemci soketi arka tarafa tam olarak güç kaynağının altına geliyor. Güç kaynağı fanı da mikroişlemciye üfleyecek şekilde monte edilmiştir. Bu da mikroişlemcinin ikinci bir fana ihtiyaç duymasını sağlıyor. Ayrıca, bu üflemeden bellek modülleri de yararlanıyor.
• ATX anakartlar sadece ATX kasalarda kullanılabiliyorlar, çünkü güç kaynağı bağlantı soketleri de kendilerine özeldir.
• ATX anakartlar, çok önemli bir yenilik daha getiriyor, güç kaynağı ve anakart arasındaki Power On/Off durumlarını, BIOS ve işletim sistemi ile birlikte yöneterek, işletim sistemini kapattığınızda bilgisayar da otomatik olarak kapanıyor. Bu seçeneği kullanabilmeniz için ATX kart üzerinde bulunan BIOS'ta Power Management seçeneğini açık tutmalısınız.
• ATX anakart ve kasaların diğer bir yeniliği ise açma-kapama anahtarının eskisi gibi olmayışı. Anakart üzerinde bulunan bir sokete ön panelden gelen iki kabloyu takarak kasanın güç kaynağını kumanda ediyorsunuz. Yani anakart olmadan güç kaynağı çalışmıyor. Güç kaynağının bu şekilde çalışması da yine ATX standardı ile getirilen, anakart güç kablosundan geliyor.
• ATX anakartlar enerji harcama konusunda da AT teknolojisinden ileridedir.
• ATX anakartlar üzerindeki diğer farklılıklardan birisi de klavye ve fare konnektörlerini PS2 standardında olmasıdır. Ayrıca ATX anakart üzerinden bulunan PS2 fare girişi sayesinde, seri iletişim portlarından biri başka amaçlar için kullanılabiliyor.

Esko199

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Esin
MSI B450M-A PRO MAX bu nasil sizce

Dahası  
Reaksiyon skoru
175
İsim
Kami
Gigabyte b450 m s2h alabilirsin dostum. Atx ne demek açıkçası bilmiyorum bi anakart çeşidi sanırım şöyle bi yazı buldum.
ATX kasaların geniş olması nedeniyle ATX anakartlar çok daha kolay monte edilebiliyorlar.
• ATX anakartlarda bulunan seri ve paralel port kabloları artık yok, çünkü portların tümü ATX anakart üzerinde monteli halde geliyor. Bu durum da montajı kolaylaştıran başka bir etken.
• ATX anakartlarda mikroişlemci soketi arka tarafa tam olarak güç kaynağının altına geliyor. Güç kaynağı fanı da mikroişlemciye üfleyecek şekilde monte edilmiştir. Bu da mikroişlemcinin ikinci bir fana ihtiyaç duymasını sağlıyor. Ayrıca, bu üflemeden bellek modülleri de yararlanıyor.
• ATX anakartlar sadece ATX kasalarda kullanılabiliyorlar, çünkü güç kaynağı bağlantı soketleri de kendilerine özeldir.
• ATX anakartlar, çok önemli bir yenilik daha getiriyor, güç kaynağı ve anakart arasındaki Power On/Off durumlarını, BIOS ve işletim sistemi ile birlikte yöneterek, işletim sistemini kapattığınızda bilgisayar da otomatik olarak kapanıyor. Bu seçeneği kullanabilmeniz için ATX kart üzerinde bulunan BIOS'ta Power Management seçeneğini açık tutmalısınız.
• ATX anakart ve kasaların diğer bir yeniliği ise açma-kapama anahtarının eskisi gibi olmayışı. Anakart üzerinde bulunan bir sokete ön panelden gelen iki kabloyu takarak kasanın güç kaynağını kumanda ediyorsunuz. Yani anakart olmadan güç kaynağı çalışmıyor. Güç kaynağının bu şekilde çalışması da yine ATX standardı ile getirilen, anakart güç kablosundan geliyor.
• ATX anakartlar üzerindeki diğer farklılıklardan birisi de klavye ve fare konnektörlerini PS2 standardında olmasıdır. Ayrıca ATX anakart üzerinden bulunan PS2 fare girişi sayesinde, seri iletişim portlarından biri başka amaçlar için kullanılabiliyor.
Mikro ATX te bi küçük modeli oluyor

MSI B450M-A PRO MAX bu nasil sizce
Buda iyidir, oc yapacaksan ideal

Esko199

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Esin
anladim cevabin icin tessekur ederim dediginiz anakart kac mhz ram destekliyor acaba bilginiz var mi

Esko199

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Esin
Mikro ATX te bi küçük modeli oluyor

Buda iyidir, oc yapacaksan ideal
yok oc ile ilgilenmiyorum fiyat performans bi anakarti ariyorum sadece rgb desteklesin m2 slotu olup olmamasinin da bi onemi yok ssd kulanicam ve 3000 mhz ram takilabilsin yeter

Esko199

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Esin
tamam s2h da alicam buyuk ihtimal peki guc kaynagi rtx 2060 i ve 3600 u besler mi daha once ek guc gerektiren bi ekran karti kulanmadim sectigim guc kaynagindan ekran kartina giden kablo var midir

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,790
Üyeler
164,729
Son üye
Alperen16n
Top Bottom