Neler Yeni

Kasadan elektrik çarpıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Umut
Beyler acil uardımınıza ihtiyacım var yalvarırım bugu. Bilgisayarı tenizledim fon makinası ile tozları attım yani ondan sonra bilgisayarı fişe taktım on paneldeki usb yerlerinden elektrik çarpıyor hiç bir kabloya ellemedim sadece fön ile kasanın içinden dışarı hava vurdum fanların onundeki tozlar gitsin diye neyse kasayı fişe taktım usb den elektrik çarpıyordu birde anakart metalimden ara ara ama mesela 1 2 dk çarpıyordu sonra çarpmıyor 1 el valo attım ondan sonra kasanın ışıkların parlaklığı azaldığını fartmil gibi oldum yada yanılıyordum kasaya kulak verince bir cızırtı vardı arkadan power kablosunu oynattım xızırtı arttı hemde baya
Yardımınıza acil ihtiyacım var

andires42

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Psu nun güç kablosunu fiziki olarak kontrol et.
Kasa içindeki diğer kablolarıda.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bir erden kaçak var

Darfa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Oguz Deniz
Statik elektrik yüklenme olayı olabiliyor fön makinesi vs ile temizleyince. Topraklama yapman gerekiyor. Daha önce yapmadım hiç,ama bu statik elektrigin topraklanmasına bir bakmalısın.

Başka forumda şöyle yapın demişler ;
Montajlarken güç kaynağını kasaya takın ve tuşundan kapattıktan sonra üçlü prize bağlayın ve onu da tuşundan kapatın. Kasa prizdeki toprak hattı ile topraklanmış olur.

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,529
İsim
Olcay akbulut
beyler bende de üçlü priz kapalı olsa bile kablo bağlıysa psu ya arka kısımlardan elektrik çarpıyor elimi bile tutamıyorum bunu nasıl çözerim? arkadaşın konusunu okurken aklıma geldi şimdi bilen var mı?

Atlanta

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
63
İsim
Sami
Discord
Atlanta#7090
beyler bende de üçlü priz kapalı olsa bile kablo bağlıysa psu ya arka kısımlardan elektrik çarpıyor elimi bile tutamıyorum bunu nasıl çözerim? arkadaşın konusunu okurken aklıma geldi şimdi bilen var mı?
Hocam kesin olmayabilir ama statik elektriği sistemi başlatma tuşuna 1dk. kadar basili tutarak boşaltın öyle deneyin.

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,529
İsim
Olcay akbulut

Sir Cem T-oker

80+ Gold
Şu elektrik olup olmadığını gösteren bi kontrol kalemi var. onunla 3 pinli girişin(psu), 2 pinini kontrol kalemi yardımıyla birbirine dokundurup. 10 saniye boyunca açma/kapama tuşuna basılı tutum.(2-3 kere yapsanız yeterli)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,099
Üyeler
163,431
Son üye
bertanxxx
Top Bottom