Neler Yeni

Kasamın üst tarafına fan taksam etkili olurmu?

Aliyılmaz

80+ Bronze
Merhaba phanteks p400a kasamın üst tarafa 2 tane 120mm veya 140mm fan taksam soğutmada ne kadar etkisi olur?
Not: şuan 3ön+1egzoz fan var kasada

Ekler

• 412313.PNG
    412313.PNG
    155.9 KB · Hit: 48

NespaY

80+ Silver
Merhaba phanteks p400a kasamın üst tarafa 2 tane 120mm veya 140mm fan taksam soğutmada ne kadar etkisi olur?
Not: şuan 3ön+1egzoz fan var kasada
Sıcaklık problemi mi çekiyorsun? Kasan mesh zaten taksan her türlü işine yarar ama çok fazla etkili olmaz.

Aliyılmaz

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sıcaklık problemi mi çekiyorsun? Kasan mesh zaten taksan her türlü işine yarar ama çok fazla etkili olmaz.
sıcaklık problemi yaşamıyorum ama işlemcim ve ekran kartım fazla ısınan parçalar olduğunca soüuk çalışmasını istiyorum

Smith & Wesson

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
941
İsim
Burak küçüksubaşı
Kış geliyor sıcaklık problemi yaşamazsın kasan mesh degilse de en kötü temperli camı cıkart öyle kullan derim..

Xpertronic

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
802
İsim
İlker Palalı
İllaki faydası olur bütçe varsa öneririm hemde estetik olarak güzel duruyor fazla fan

bythmn

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Bende de normalde 3+1 şeklinde vardı üstüne 1 tane daha ekledim. Derece olarak çok farketmese de üstteki fan yokken yükselen sıcak hava kasanın üstünde bir sıcaklık oluşturuyordu. Şimdi sıcak havayı direkt dışarı attığı için olmuyor. Böyle bir faydasını gördüm ben.

El-Turco

80+ Bronze
Bende de normalde 3+1 şeklinde vardı üstüne 1 tane daha ekledim. Derece olarak çok farketmese de üstteki fan yokken yükselen sıcak hava kasanın üstünde bir sıcaklık oluşturuyordu. Şimdi sıcak havayı direkt dışarı attığı için olmuyor. Böyle bir faydasını gördüm ben.
dün ben üste taktım 1 adet 12cm fan ama egzoz olarak yapsam mı diye kafamda hala deli bi fikir var :D

El-Turco

80+ Bronze
Valla üsttekini egzoz yapmak mantıklı zaten ama bende fazladan bir tane fan vardı yoksa özellikle takacağım bir şey değil :D
hocam ben üstteki fanı ch kısmına taktım anakarttaki zaten diğer fanlar argb olduğu için kontrolcüye bağlı sonra ch fandan da hızını sıcaklığa göre ayarladım. Bazen kasamı açık bırakıp dışarı çıkıyorum telefonla bağlanıp işimi hallediyorum bilgisayarımdan o gibi durumlarda üstteki fanı yüzde 30 civarında çalışıyor sıcaklık artarsa kendi otomatik artıyor diğer fanlar hem boş ışık yapmıyor hem ses yapmıyor sistem boştayken
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam ben üstteki fanı ch kısmına taktım anakarttaki zaten diğer fanlar argb olduğu için kontrolcüye bağlı sonra ch fandan da hızını sıcaklığa göre ayarladım. Bazen kasamı açık bırakıp dışarı çıkıyorum telefonla bağlanıp işimi hallediyorum bilgisayarımdan o gibi durumlarda üstteki fanı yüzde 30 civarında çalışıyor sıcaklık artarsa kendi otomatik artıyor diğer fanlar hem boş ışık yapmıyor hem ses yapmıyor sistem boştayken
anakart b450mk2

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,069,413
Üyeler
169,853
Son üye
İvyyy
Top Bottom